Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Ambasadorul Bosniei si Hertegovinei a vizitat Sibiul

Dusko Kovacevic, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România, a efectuat astăzi o vizită în judeţul Sibiu, care a inclus şi o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Înaintea întrevederii oficiale, excelenţa sa a fost întâmpinat de colinde tradiţionale interpretate vocal şi instrumental (fluiere) de către un grup de elevi din Poiana Sibiului.

Obiectivele urmărite de ambasadorul Dusko Kovacevic sunt dezvoltarea relaţiilor economice cu România şi realizarea unui schimb de experienţă în ceea ce priveşte o viitoare integrare a Bosniei Herţegovinei în Uniunea Europeană.

“Un element de legătură dintre mediul economic din Bosnia şi Herţegovina şi cel din judeţul Sibiu poate fi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Putem gândi să dezvoltăm o misiune economică spre şi dinspre Bosnia şi Herţegovina care să întărească legăturile dintre noi şi să conducă la schimburi comerciale. De asemenea, putem extinde colaborarea noastră prin schimburi între administraţiile locale şi zonale, dar şi prin schimburi culturale şi academice, mai ales că Sibiul are experienţa unei capitale culturale europene în anul 2007”, a spus Ioan Cindrea.

În finalul discuţiilor, ambasadorul Dusko Kovacevic şi-a manifestat dorinţa ca, pe perioada mandatului său, după concretizarea unor relaţii de colaborare între ţara sa şi judeţul Sibiu, oraşul său natal, Banja Luka, să se înfrăţească cu Sibiul, de care a fost plăcut impresionat.

Ambasadorului Dusko Kovacevic a vrut să viziteze şi Muzeului Astra din Piaţa Mică, unde s-a întâlnit cu directorul Valeriu Olaru, înaltul diplomat făcând promisiunea că va reveni anul viitor la Sibiu, împreună cu soţia sa, pentru a se plimba în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus