Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

Cindrea si Sitterli, impreuna a doua zi de Craciun

La slujba din prima zi de Crăciun, toţi preoţii din Sibiu şi din împrejurimi au venit la Catedrala mitropolitană din oraş, lor alăturându-se numeroase oficialități locale: prefectul Ovidiu Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, reprezentanţii Primăriei Sibiu şi ai Universităţii “Lucian Blaga”.

Soborul a fost condus de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, ÎPS Streza mulţumindu-le preoţilor şi tuturor credincioşilor pentru participarea la slujbă în sobor, un semn al comuniunii şi al responsabilităţii faţă de cei din jur.

“Ne-am manifestat împreună-slujirea noastră cu Hristos la Sfânta Liturghie, dar am dorit în acelaşi timp să ne exprimăm împreună-slujirea noastră, ierarhi şi preoţi, de două ori pe an la două Vecernii, tocmai pentru a întări legătura dintre noi şi pentru ca fiecare preot să înţeleagă că nu există doar o responsabilitate a ierarhului faţă de toţi slujitorii altarului, ci şi o responsabilitate a fiecărui preot faţă de mandatul primit şi mai ales faţă de actul sfânt al hirotoniei, primit prin mijlocirea ierarhului ”, a spus ÎPS Mitropolit Laurenţiu.

Apoi, ierarhul i-a invitat pe preoţi şi pe oaspeţi la reşedinţa mitropolitană, unde a avut loc recepţia de Crăciun. Corala “Timotei Popovici” a Catedralei din Sibiu i-a colindat pe oaspeţi, iar preoţii au cântat la rându-le colinde şi i-au felicitat pe ierarhi şi pe autorităţile sibiene. Întâlnirea ierarhului de la Sibiu cu preoţii şi autorităţile locale în prima zi este o tradiţie veche, un semn al comuniunii frăţeşti.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Vladimir

Acum 8 ani

Eu credeam ca sunt atei, comunistii ! Oare ce cauta in Biserica ?? :)))
Raspunde

CRACIUN

Acum 8 ani

LA ASTIA NU LE POATE IERTA DUMNEZEU PACATELE CHIAR DACA ISI FAC MUTATIE ACOLO!!! LE RECOMAND SA NU MAI PIARDA TIMPUL PE LA BISERICA !
Raspunde

Ciobanul

Acum 8 ani

Lasati, e mai important cat sunt de sinceri cu ei insisi, Ap. Pavel a fost si el prigonitor in tinerete. Iar daca nu sunt sinceri cu ei insisi atunci sa va fie mila de ei, sunt doar niste oameni slabi, sa va rugati si pentru ei.
Raspunde

hi, hi

Acum 8 ani

ba, e prima zi de Craciun sau a doua?
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Asa zisa Universitate este LAICA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus