Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Te invatam cioplitul in lemn, arta traditionala la romani

Fundaţia Culturală Artex, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal “Moldova” Iaşi, Muzeul Etnografic al Moldovei, anunţă finalizarea proiectul „Te invăţăm cioplitul în lemn – arta tradiţională la români”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se înscrie în Axa prioritară 5, „Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.2. „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat dezvoltarea resurselor umane din mediul rural în regiunea Centru prin practicarea meşteşugurilor tradiţionale româneşti, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii calificate a unui număr cât mai mare de persoane din mediul rural, implicate în agricultura de subzistenţă.

Proiectul a presupus o campanie de instruire într-o meserie cu tradiţie – confectioner obiecte artizanale din lemn,a unui număr de 240 de persoane din mediul rural, ocupate în agricultura de subzistenţă. Instruirea s-a realiza în cadrul unor ateliere de lucru (18 de ateliere de lucru pe perioada implementării) în care participanţii au beneficiat de un curs autorizat CNFPA, susţinut de un formator autorizat şi de un meşteşugar cu experienţă.

Ca durată de implementare proiectul a fost aprobat iniţial ca având o durata de 18 luni, începând cu luna mai 2011, însă s-a prelungit cu două luni, pâna la 31 decembrie 2012. Buget total de 2.134.615,83 lei, din care valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din FSE este de 1.797.799,06 lei, valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordate din Bugetul Naţional este 294.124,45 lei, iar contribuţia eligibilă a Beneficiarului este de 42.692,32.

Mai multe informaţii despre Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 puteţi obţine accesând site-ul http://www.fseromania.ro/.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus