Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-6°C

S-a modificat programul de vizita, in spitalele sibiene

Începând cu luna ianuarie, programul de vizită în spitale a fost prelungit, ca urmare a unui ordin al Ministerului Sănătăţii. Astfel, potrivit noilor norme, sibienii îşi vor putea vizita rudele internate, de luni până vineri între orele 16:00 şi 20:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00 şi 18:00.

„Noi am luat la cunoştinţă de la sfârşitul lunii decembrie 2012 de această modificare printr-o circulară care s-a transmis tuturor secţiilor. Astfel, programul a fost modificat în majoritatea secţiilor, cu respectarea specificului secţiilor, adică la Chirurgie nu se vor putea face vizite în timp ce se schimbă pansamentele sau se fac intervenţii, apoi la lăuze progrmul iarăşi are un alt specific. Dar în mare, modificările aduse au fost puse în practică la noi”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spialului Clinic Judeţean Sibiu.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Araft, ordinul reprezintă un pas înainte faţă de vechiul program, pentru că spune acesta „spitalele nu sunt închisori şi prin acest ordin facem o deschidere aproape totală către bolnavi şi familiile lor”. Spitalele au obligaţia să respecte reglementarea dată de Ministerul Sănătăţii, iar dacă nu o fac vor fi sancţionate.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Anda Toma

Acum 9 ani

Si de la ora 8 dimineata pana la ora 16:00 cine are grija de bolnavi: dat medicamente, schimbat, mancat? Personalul medical este insuficient,abia ajunge sa schimbe plosca de urina. Asistentele lasa medicamentele la indemana bolnavilor si de multe ori acestia nu le pot lua singuri. Noi vizitatorii trebuie sa avem acces la orice ora, probabil cu bilet de voie. Plus ca daca sunt necesare analize de sange trebuie sa-i cumperi bolnavului recipientele dintr-un loc anume, iti lasa ei pe noptiera biletel exact cu ce are nevoie. Asa ca asigurati, neasigurati, banii se duc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus