Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Fotbal smart pentru popor

Pui un FC înainte. E musai să fie fotbal Club. Pui un internațional undeva la mijloc. E internațional, ce pot să zici când Ţara Oaşului îşi dă mâna peste Carpați cu burgul săsesc. Mai pui şi un Universitar, ca să se pupe cu anul smart şi închei cu Sibiu. Ca să îi dai apartenența locală, să tragi puțin de pe brandul internațional şi să justifici, cât de cât, de ce ar juca aici o echipă de fotbal care nu are nici în clin nici în mânecă vreun punct comun cu oraşul. Ăsta e jocul, ăsta e sportul. Steaua Bucureşti la Buzău, U Cluj la Alba, Astra Ploieşti la Giurgiu, istoria şi tradiția nu mai înseamnă de mult timp nimic. Poate doar pentru fanii care îşi cheltuiască toți banii luând drumul pribegiei, cu trenul, pentru nişte simboluri din care au rămas doar culorile.
Voința Sibiu nu avea nici istorie, nici tradiție. N‑a avut timp să fabrice aşa ceva. Trăia numai şi numai din entuziasm. Sigur, din când în când se mai trăgeau paralele spre Inter, poate şi spre Şoimii, mai toate artificiale, pornite din dorința de a fabrica puțină istorie. Entuziasmul s‑a sfârşit brusc. Iar tentația e de a da vina pe Primărie pentru acest eşec subit. De la Johannis, omul care a transformat sătucul de provincie în oraşul cochet de azi, se aşteptau multe. L‑ar fi dorit un al doilea Pinalti. Sau un Sechelariu. Finalul epopeii Voința ia dat însă dreptate când a refuzat să rişte totul pe mâna unor investitori obscuri. Legătura Voința ‑ Primărie sa încheiat cu un control al Curții de Conturi destul de delicat. Acum apar vocile: "bine că pentru ăştia se găsesc bani". Banii sunt aceiaşi, condițiile aceleaşi. Sibiul s‑a învățat cu fotbal şi e păcat să rămână chiar pe sec.
Şi cu această struțocămilă maramuresibiană pe Municipal se va juca. Pe cine o să intereseze şi ce se va întâmpla în viitor nu ne poate spune nici măcar Urania. Dar mă aştept ca nemulțumirea de azi să se transforme în spectatori pe teren mâine. Sau, poate, poimâine.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

8 comentarii

varga

Acum 9 ani

ce se intampla pe stadionul ala nu e fotbal , e miuta , iar in tribune nu mai vb ...
Raspunde

SIB

Acum 9 ani

Intre Tara Oasului si \"burgul sasesc\" in care te-ai aciuat nu sunt muntii Carpati, nici macar Carpati fara filtru. Ai fost corigent la geografie, domnule jurnalist?
Raspunde

SIB

Acum 9 ani

Si nu-l mai pupa atata in c_u_r pe Johannis, ca Sibiul nu a fost niciodata \"satuc de provincie\", cu sau fara Johannis. Tu ai venit din acel \"satuc de provincie\" si te dai mai sibian decat aia nascuti aici.
Raspunde

m

Acum 9 ani

Ha,e Tara Chioarului, daca e vorba de Baia Mare. Satuc de provincie...vrei si vrei sa fii troll, nu? De fapt ai dreptate, toate orasele romanesti in anii \'90 erau niste satucuri de provincie, in ciuda populatiei mai mari decat acum. Iar Bucurestiul era capitala stearsa a unei provincii amarate de la marginea europei civilizate.
Raspunde

marius

Acum 9 ani

\'\'sa incheiat\'\'......................restul e tacere
Raspunde

ASALT

Acum 9 ani

\"Tara Oasului; peste Muntii Carpati; pentru fanii care îşi cheltuiască toți banii; sa incheiat\" Articol de noata 10... Oare ce zice jidanul sef?
Raspunde

bagator de seama

Acum 9 ani

Articol pentru \"gazeta lyceum\"
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

VOINTA Sibiu a fost MARE in HANDBALL..1959 au inceput juniorii pe teren mare de fotbal (handball in 11)...Au devenit Campioni Nationali pe anul 1959. Si mai tarziu au facut treaba buna.. VOINTA mai avea Motociclism..Box, Ciclism parca scrima si altele.. Daca nu ma insel, oarece Rugby..Peste tot au facut treaba..Vorbim de TOATE sporturile..Mai scrieti si Domniile-Voastre comentatorii ce va mai amintiti, concret, aici si pe FORUM-uri sau bloguri..Trebuie sa se adune material pentru o ISTORIE MARE a sportului din Hermannstadt/Sibiu...Sa nu uitam inotatorii, sarituri-in-apa, GIMNASTICA, lupte, culturism, motociclism si altele..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus