Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Aeroportul International Sibiu. Top 3 promisiuni

 

Cea mai mare investiție post-decembristă făcută din banii sibienilor este modernizarea și extinderea Aeroportului Internațional Sibiu. Pentru mulți sibieni, însă, așteptările de la această investiție nu sunt, deocamdată, satisfăcute. De la finele anului trecut, ”strategia” aeroportului a fost schimbată, pentru a atrage cât mai multe companii care să ofere cât mai multe destinații. Deocamdată, de la Sibiu veți putea zbura la București, în patru zile ale săptămânii, la München în fiecare zi, la Stuttgart în trei zile ale săptămânii și la Viena, în șase din cele șapte zile. Situația se va schimba curând, cam din primăvară, promiteau recent cei care conduc aeroportul sibian. Turnul Sfatului a alcătuit și un scurt top al acestora.

1. Opt noi rute. La finele anului trecut, conducerea Aeroportului anunța opt rute care vor fi scoase la licitație pentru companiile interesate de a opera de la Sibiu și de a beneficia de ajutoare de stat: Londra, Amsterdam, Paris, Madrid, Barcelona, Milano, Veneția și Roma.

2. Companii low-cost. La primele discuții despre despre cea de-a doua reducere a tarifelor și ajutoarele de stat, conducerea Aeroportului anunța printre companiile cu care poartă negocieri Wizz Air (care ar fi pregătit deja draftul de contract), easyJet și Ryanair. Cu primii nu a apărut nicio noutate, cei de la easyJet au anunțat că nu sunt interesați, iar cei de la Ryanair au fost anunțați zilele trecute ca operând de la Târgu Mureș.

3. 600.000 de pasageri. Cu cât numărul pasagerilor care zboară de la Sibiu este mai mare, cu atât bugetul Aeroportului crește, evitând situațiile în care ar fi nevoie de subvenții pentru funcționare, în condițiile reducerii tarifelor. De anul acesta, pe Aeroportul Sibiu ar urma să fie numărați peste 222.000 de pasageri pe cursele internaționale, în condițiile unor estimări de 176.000 de pasageri pe anul 2012 (datele finale nu au fost, încă, publicate). Iar în 2017, numărul total al pasagerilor (curse interne și internaționale) ar urma să fie de aproape 600.000.

La jumătatea acestui an, potrivit discuțiilor din Consiliul Județean, promisiunile de mai sus vor fi verificate. După care se va lua, eventual, o nouă decizie. Distanța Sibiu la Târgu Mureș rămâne, oricum, aceeași: 142 km.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

B

Acum 9 ani

E minunat, in sfarsit!
Raspunde

Gogu

Acum 9 ani

Traficul va creste doar cu ajutorul naturii.Daca e ceata pe aeroporturile din Cluj,Mures,Timisoara,etc. atunci avioanele vor fi redirectionate la Sibiu,iar aeroportul va avea mai multi pasageri.Daca vor face si statie de calatori in interiorul aeroportului pentru firma nasului mare,atunci traficul va fi foarte mare.
Raspunde

vvvvvvv mmmmmm

Acum 9 ani

asta este tara absurdului popor de masochisti noi nu vrem progresu cind votam votam cu gindu la slanina punem oameni care dupa ce ajung la ciolan uita de ca au fost votati s-a lucre pentru prosperitatea sibienilor dupa ce ajung se cred zmei si confunda institutile de conducere propilor lor mosi continua ma ce a facut vechea conducere de 8 luni nu mai tai la panglici ti so tocit foarfeca mai ascuteo ca mai sunt multe de inaugurat
Raspunde

i n a d m i s i b i l

Acum 9 ani

Diferenta o fac Consiliile Judetene. Unora le pasa de cetateni, altora nu; unii au o viziune extinsa asupra castigurilor indirecte dintr-un aeroport dezvoltat, altii... nu. Pana una alta, cea mai mare investitie post-decembrista nu isi justifica costurile. Dar nu are importanta, costurile sunt suportate de cetatenii care sunt nevoiti sa parcurca 142 de km pentru a ajunge unde vor. Felicitari Turnului Sfatului pentru ca se preocupa de acest subiect.
Raspunde

Ion

Acum 9 ani

2013 si inca suntem mintiti de hotii astia nenorociti, deja se face un an de zile de cand tot promit zboruri si nimic. Culmea, daca ar fi mai multe zboruri creste bugetul, deci ar avea si ei de unde sa fure mai mult, dar tot degeaba. Felicitari redactiei ca se ocupa de subiectul acesta.
Raspunde

cryna

Acum 9 ani

E frumooooossssss
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus