Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Bazna: 27.000 de euro pentru sase ghicitori

Un proiect al Primăriei Bazna cu o valoare estimată la aproape 27.000 de euro prevede crearea a șase scenarii de descoperire a zonei, în care fiecare pas înainte înseamnă, de fapt, rezolvarea unei enigme.  ”Proiectul prevede interconectarea atracţiilor turistice sub o temă umbrelă — fortificaţiile — şi prezentarea acestora sub formă de scenarii de descoperire interactive, pe bază de enigme, prin utilizarea noilor tehnologii. În cadrul proiectului se vor dezvolta cinci scenarii locale şi un scenariu regional. Acestea vor avea grade de dificultate diferite pentru a incita atât adulţii, familiile cu copii, dar şi tinerii să le parcurgă”, se arată într-un comunicat al administrației județene. Proiectul a fost elaborat cu sprijinul Asociației județene de turism Sibiu și include fortificațiile bisericești din localitățile Bazna, Alma, Aţel, Axente Sever, Blăjel, Brateiu, Dîrlos, Hoghilag, Micăsasa, Moşna, Şeica Mică, Târnava şi Valea Viilor.
Practic, pentru rezolvarea ”enigmelor” din cele șase scenarii, la Centrul de informare turistică din Bazna vor fi puse la dispoziția musafirilor trei aparate GPS și un ghid de prezentare a regiunii, alăturo de harta turistică. Proiectul amintit include și crearea unui website de promovare a traseului ”Drumul fortificațiilor”.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus