Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Functionarii de la Permise Auto si-au luat concedii medicale pe capete

Epuizați și gripați. Așa au trecut funcționarii de la Serviciul Permise Auto, testul celor două săptămâni de foc de la începutul anului. Cozile interminabile de la ghișee i-au dat peste cap în așa măsură, încât mai mult de jumătate dintre angajații serviciului au intrat în concediu medical.

Sibienii care au acum de rezolvat acte de înmatriculare trebuie să aștepte totuşi la coadă, pentru că doar câteva ghișee sunt deschise. Aproape 7.000 de sibieni și-au preschimbat permisul de conducere la începutul anului, înainte de 19 februarie, dată la care au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier. Cifra este de zece ori mai mare decât cea de anul trecut, când mai puțin de 700 de sibieni s-au prezentat la ghișeele serviciului de Permise Auto. Oamenii s-au îmbulzit să-și schimbe permisul înainte de această dată, ca să nu fie nevoiți să plătească și setul de analize medicale, obligatoriu după noua legislație.

Chiar dacă sibienii care vin acum să-și rezolve actele nu mai găsesc aglomerația de la începutul anului, tot sunt nevoiți să aștepte la coadă. Zece dintre cei 19 angajați ai Serviciului de Permise Auto din Sibiu au intrat în concediu medical, imediat după intrarea în vigoare a noilor prevederi din Codul Rutier. Angajaţii rămaşi trebuie să facă şi treaba colegilor lor.

Prefectul Sibiului, în subordinea căruia se află serviciul, spune că îi înţelege pe funcţionari, pentru că au avut foarte mult de lucru la începutul anului. "Având în vedere perioada lungă de timp în care au avut contact cu publicul, foarte mulţi dintre aceştia s-au îmbolnăvit de gripă, o boală sezonieră şi în momentul de faţă lucrăm pe un sistem de avarie", a declarat astăzi Ovidiu Sitterli.

De săptămâna aceasta, programul Serviciul de Permise Auto din Sibiu a revenit la normal, adică până la ora 16.30.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

#

Acum 11 ani

Iti da cineva demisia?
Raspunde

victor

Acum 11 ani

ce demisie aberezi acolo? de vina s toti cretinii si bosorogii care stiu ca n au sanse sa treaca medicalu si s au imbulzit sa si schimbe permisu. asa mai pot lua cateva vieti in trafic. daca se fac analize medicale pe bune jumate raman fara permis. inclusiv comentatoru de la nr 1
Raspunde

#

Acum 11 ani

@Victor Esti dintre cei care si-au luat concediu medical tata? Cati romani isi pot lua concediu medical cand au mai mult de lucru?
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Obiectiv judecand, GRIPA VIROTICA (antibioticele NU AJUTA!) din acest sezon bantuie toata Europa si e agresiva de tot si in America. Noi o purtam aici pe picioare de cateva saptamani, cu valuri si atacuri sub centura, cu ochi rosii si umflati, cu dureri de cap si incheieturi, cu temperatura oscilanta in salturi intre 37,5- 39,5° C. Mai cititi si prin NET si documentati-va..Chiar cand se inmoaie brusc vremea dupa ger e cel mai mare pericol..Insa GRIPA VIROTICA va reveni si mai in forta cam prin Martie 2013. Aceasta OBIECTIV judecand..ca unii poate profita de moda si abuzeaza..e altceva..dar trebuie DOVEDIT...Pentru cei ce caraie (Lucian -nu-mai-stiu-cum) ca stiu tot..stiu, fiindca o traiesc pe pielea mea; si vreau SA AJUT, nu sa ma dau rotund aiurea..
Raspunde

pt TURNUL SFATULUI

Acum 11 ani

ATENTIE in articol: „înainte de 19 februarie” POATE 19 IANUARIE
Raspunde

bik

Acum 11 ani

e normal ce s-a intamplat. daca suplimentau personalul era ok dar au intins de aceiasi oameni pina cand au clacat. si asa este toti chiorii si surzii s-au imbulzit la permis (vorba unui sofer profesionist)
Raspunde

chiulangi

Acum 11 ani

O casierita dintr-un hipermarket care serveste zilnic intre 400 si 700 de clienti si castiga 800 lei pe luna de ce nu se gripeaza? Concediul in institutiile publice unde nimanui nu-i pasa de productivitate si rezultate este doar o metoda de a se dubla sau tripla zilele libere platite.
Raspunde

bik2

Acum 11 ani

nu comporta comparatie caserita cu munca cu actele omului. pierde-i un act si mai vorbim asa ca toate comparatiile cat muncesc unii si altii nu isi au rostul. a fost un destept pe nume boc si se vede unde este tara dupa masurile lui de \"reforma statului\"
Raspunde

kwisatz

Acum 11 ani

Eu stiu ca permisul nu se poate preschimba decat in cazurile de expirare, deteriorare, furt, pierdere sau schimbare a numelui titularului. Sa inteleg ca au fost si persoane care le-au preschimbat inainte de 19 ianuarie fara sa se incadreze in cazurile expuse mai sus? Adica, daca cineva mai avea 1 an sau x ani pana la expirarea permisului, a putut sa si-l preschimbe? Ce aiureala e asta?
Raspunde

abc

Acum 11 ani

Asta este foarte prost in Romania pentru ca oamenii sunt platiti precum lucratorul de la casa ce spun Victor si bik2 au perfecta dreptate .
Raspunde

dddd

Acum 11 ani

Am inteles ca examenul teoretic nu se mai da in acelasi loc. Stie cineva care este noua locatie?
Raspunde

#

Acum 11 ani

De ce trebuie sa vina cei din Medias sa dea examenul auto in Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus