Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Gheorghe Multescu: "O sa ma inteleg cu jucatori. Vorbim limba performantei"

Ghoerghe Mulțescu, noul antrenor al Gazului Metan, a fost prezentat oficial, miercuri, 23 iunie 2013. Acesta a semnat un contract pe un an şi jumătate cu gruparea de pe Târnava Mare și va fi ajutat de Dan Matei şi Sandor Varo.

Mutarea nu a durat mai mult de un minut, iar negocierile s-au purtat la o cafea. „Ieri m-am întâlnit cu domnul Mulțescu și ne-am înțeles practic într-un minut asupra tuturor condițiilor coractuale. E un om de fotbal, suntem amândoi demult în fotbal, ne știm... nu a venit cu pretenții exagerate, chiar absolut normale”, a declarat Ioan Horoba, președintele de la Gaz Metan Mediaș.

 Mulțescu a semnat un contrat pe baza căruia va câștiga exact cât primea de la medieșeni și Cristian Pustai, predecesorul său, plecat la Pandurii Tg. Jiu.  În plus, acesta a recunoscut că factorul care a cântărit foarte mult în luarea deciziei a fost continuitatea de care au dat dovadă Cristi Pustai la Mediaș. „M-a atras faptul că Pustai a stat cinci ani și jumătate aici. Asta înseamnă că oamenii sunt înțelegători, toleranți, cunosc fenomenul fotbalistic, oameni educați. Eu am avut de suferit în multe locuri din acest punct de vedere, unde am făcut performanțe efectiv”, a subliniat Mulțescu, atras de „stabilitatea, înțelegerea și dialogul, dar și un lot care are potențial”.

„Pe unde a fost, a cam salvat totul. La Mediaș, nu are ce salva!”

Președintele Horoba s-a arătat încântat de porecla pe care Gheorghe Mulțescu o are de la Mircea Rednic, respectiv „Smurdul”. Însă, oficialul nu consideră că Gaz Metan Mediaș  are nevoie de o salvare, ci de continuitate. „Sper că venirea dânsului va fi de bun augur pentru noi. Poate și noi aveam nevoie de o schimbare, Pustai, la fel, avea nevoie de o schimbare. E un record în România. S-a dus la ceva, ce poate pentru el e mai bine. (...) Pe unde a fost, a cam salvat totul! Eu zică că aici nu are ce să salveze, ci să continue ceea ce a făcut Pustai, poate și mai bine decât a făcut el”, a declarat Ioan Horoba.

Obiectiv: locul 7!

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani, care a adus la Mediaș un preparator fizic pe care îl cunoaște foarte bine, are ca obiectv clasarea echipei în primele șapte locuri.  

Rezervat la prima declarație oficială din postura de antrenor al medieșenilor, Mulțescu a lăsat, totuși, să se înțeleagă că Gaz Metan va adopta un joc ofensiv, la fel cum se întâmplă cu toate echipele pe care le antrenează. „Eu m-am obișnuit cu această denumire(n.r. - „Smurdul”). La început nu mi-a făcut plăcere, dar dacă stau să mă gândesc, asta înseamnă că îți trebuie competență și valoare să poți să rezolvi niște situații limită, se transformă într-o apreciere. Mă bucur că am fost solicitat să vin la Mediaș. Este un grup, o echipă care a făcut performanță. A fost apreciată și pentru un joc spectaculos, un joc frumos. Sigur că este o presiune din acest punct de vedere, pentru că nu există decât o șansă, trebuie să faci mai bine decât ce a fost. Nici nu se poate discuta altceva. În vocabularul meu nu există, în momentul când ajung la o echipă, decât să fac fac performanță și rezultate deosebite. În primul rând, sigur că mă interesează ca echipa să funcționeze, iar victoriile să vină ca urmare a jocului. Există o situație mai deosebită pentru Gaz Metan, care a fost obișnuită cu locuri de la jumătate încolo. Sigur că și eu mai grijului, în primul rând când mă gândesc la strategia câștigării jocurilor și mai puțin la estetica jocului, cu toate că o să îmi fie foarte greu pentru că eu sunt adeptul jocului ofensiv și îmi e greu să adopt o strategie  cu un joc defensiv. Sigur, vor exista perioade în joc când va trebui să conserv rezultatul. Ne vom și apăra. Și echipele mari o fac! Eu mă gândesc la o evoluție și un parcurs mai bune de cât am spus, adică locul 7. Nu vreau să spun lucruri mari, care să nu fie realizabile, dar am speranța și certitudinea că se pot face. Cunosc lotul, poate ultimele noutăți nu le știu prea bine. Sigur că e perioada de cunoaștere și sper că lucrurile se vor așeza rapid. Eu sunt un om de dialog și sunt convins că mă voi înțelege cu jucătorii, pentru că vorbim aceeași limbă, a performanței, a fotbalului. Așa că nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere”, a concluzionat Gigi Mulțescu.

foto: arhivă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Eu, sibianul

Acum 9 ani

Ce pot discuta doua nulitati ca horoba si multimeavida (aoleo, comit pleonasm...)... acum inteleg partea asta de text: ne-am înțeles practic într-un minut...
Raspunde

ramstein

Acum 9 ani

iete p.ULA Marioaro.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus