Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Vesti bune: Autostrada Orastie-Sibiu este prioritatea numarul 1 a Guvernului, in infrastructura

Guvernul estimează că va asigura în acest an 3,4 miliarde lei (777,5 milioane euro) din fonduri externe şi 881,9 milioane lei (201,6 milioane euro) de la buget pentru construcţia de autostrăzi şi reabilitări de drumuri naţionale, finanţarea fiind calculată pentru proiectele considerate prioritare.

Pe lista principalelor proiecte de infrastructură finanţate în acest an au fost incluse Autostrada Orăştie-Sibiu (cu o alocare de 699 milioane lei integral din fonduri externe nerambursabile postaderare), Autostrada Cernavodă-Constanţa (435,4 milioane lei, din care 9,8 milioane lei din fonduri externe nerambursabile postaderare şi 425,6 milioane lei din fonduri externe rambursabile), Autostrada Lugoj-Deva (430 milioane lei integral din fonduri externe nerambursabile postaderare), Autostrada Bucureşti-Braşov (369 milioane lei integral din bugetul de stat), Autostrada Arad-Timişoara şi By- pass Arad (250,7 milioane lei, din care 18,7 milioane lei din fonduri externe nerambursabile postaderare şi 231,9 milioane lei din fonduri externe rambursabile), Autostrada Braşov-Cluj-Borş (188,3 milioane lei integral din bugetul de stat), Autostrada Nădlac-Arad (170 milioane lei integral din fonduri externe nerambursabile postaderare), reabilitarea de drumuri naţionale Etapa a VI-A -1.112 kilometri (546,7 milioane lei integral din fonduri externe rambursabile), varianta de ocolire a oraşelor Deva-Orăştie la standard de autostradă (324,4 milioane lei integral din bugetul de stat), varianta de ocolire a municipiului Constanţa (246,1 milioane lei, din care 71,8 milioane lei din fonduri externe nerambursabile postaderare şi 174,3 milioane lei din fonduri externe rambursabile).

La acestea se adaugă reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, secţiunea Coşlariu-Sighişoara (un miliard lei integral din fonduri externe nerambursabile postaderare), reabilitarea liniei de cale ferată Curtici-Simeria, secţiunea Frontieră-Curtici-Arad (413,4 milioane lei integral din fonduri externe nerambursabile), reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, secţiunea Coşlariu-Simeria (255,9 milioane lei integral din fonduri externe nerambursabile).

În documentaţia aferentă proiectului de buget pentru acest an, toate sumele sunt exprimate în lei, indiferent de sursa de finanţare, şi au fost calculate în euro la cursul valutar anunţat miercuri de Banca Naţională a României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

sibian

Acum 11 ani

Vorbe , caracteristice comunistilor din iunie cand au facut celebrul puci ln parlament sa lucrat la acest tronson la jumatate din capacitate guvernul nedorind sa garanteze credite bancare pentru constructori . Ce sa-i facem ne mai uitam vreun 1-2 ani la carnagele de pe acest tronson , asta e ln Romania plateste cu viata soferi si cu suferinte cine plateste taxe si impozite si cei responsabili se lefaie ln masini de sute de mii de euro si vile de lux din bani de autostrazi
Raspunde

terminam ce au inceput altii

Acum 11 ani

pe autostrada timisoara arad se circula de vreo 6 luni. oare mai facem una?
Raspunde

K.Samuel

Acum 11 ani

??? Cernavoda-Constanta e gata, Timisoara-Arad e gata, by-pass Arad e gata! Toate trei sunt gata si se circula pe ele. E, ca ar mai avea nevoie de unele mici lucrari de infrastructura e alta, dar asta nu scuza alocarile bugetare foarte mari, in aceste trei cazuri. <br><br>Sau USL-ul, ca sa se asigure ca are cu ce se lauda, anunta autostrazile deja terminate:))
Raspunde

Sorin

Acum 11 ani

Si Sibiu- Pitesti unde mama dracului este? Ce fac parlamentarii de Sibiu? Nu i-am mai vazut de la alegeri!!! Bugetul alocat pentru Sibiu este praf!!
Raspunde

CFR

Acum 11 ani

Ba parlamentari de SIBIU ce faceva lasat pe dinafara culoaru 4 pan european pe calea ferata toate guvernele care au fost a incercat izolarea SIBIULUI SI asta cu concursu cozilor de topor si detractori judetului ce ne trebuie autostrada bucuresti - brasov pe bani amarastenilor este o investitie inutila 2 zile pe saptamina restu hibernare facuta autostrada SIBIU -PITESTI ESTE CEA MAI CIRCULATA SOSEA DIN TARA va urmariti numai interesele si mai ziaristi de investigatie intrebati unde s-a volatizat 15 km din centura SIBIULUI proect 32 km realizat 17 km si asta din fonduri europene s-a vedeti dupa ce ne vinde astia la viitoarea regiune cu capitala la IASOV UITATIVA cum arata posta gara care apartin de regionala IASOV ne tine balariile si gunoaiele in mijlocu orasului iti este frica s-a trci prin zona s-a nuti vina in fata vreun urs lup s-au alte animale salbatice platiti sibieni taxe si inpozite bani se duc la capitala regiuni noi nu stim s-a ne administram bani trbuie s-a vina MITICI NOI NU STIM S-A FURAM CA IEI
Raspunde

xx

Acum 11 ani

@K Samuel Sunt gata e adevarat dar nu inseamna ca lucrarile sunt platite.
Raspunde

nelufix

Acum 11 ani

Este aproape adevarat tot ce ati comentat. Cel mai circulat tronson din tara este Sebes-Sibiu. Sigur nu vom circula pe autostrada Arad-Sibiu anul acesta cu toate ca termenul de finalizare era in martie. Banii de tot felul, care mai mult se fura, sunt de fapt ai contribuabililor pt ca UE si Guvernul nu fata bani. Guvernul Boc plateste romanilor din Transilvania 0,50 roni/metru-patrat de teren exproptriat pentru autostarda asta de cacao, pe care n-o mai pot termina. Poporul a dat banii si pamntul sa va fie clar!
Raspunde

siby

Acum 11 ani

Ziaristi de c.a.c.a.t! Publicati toate gunoaiele ce le primiti, fara macar sa cititi sau sa aranjati informatiile. Aceasta stire trebuia publicata prin luna martie 2012 cred!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus