Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Lolele alunga maine spiritele rele din Agnita. Vezi programul complet

Parada Lolelor din Agnita revine și în această iarnă pe străzile orașului, unde cele aproape 200 de lole vor dansa, vor cânta și vor încerca să alunge spiritele rele și să ureze bun venit noului an.

Întâlnirea lolelor va începe la ora 9:00, când acestea se vor încolona și vor pleca spre centrul orașului. Pe drum, lolele vor prezenta un personaj tradițional, după care vor face popas în fața Primăriei Agnita, unde vor prezenta un spectacol special. După ora 11:30 lolele își vor începe fuga prin oraș, înveselindu-i pe agnițeni și invitându-i la balul lolelor, eveniment care va încheia ziua dedicată acestor personaje deosebite. La parada din 27 ianuarie vor fi nelipsite personajele mascate, care vor defila alături de personajele simbolice  ale breslelor săseşti din Agnita.

Obiceiul Lolelor din Agnita, atestat în anul 1689, este strâns legat de ritualul înmânării lăzii de breaslă noului staroste. Lolele, personaje mascate şi gălăgioase aveau rolul de a proteja alaiul breslaşilor, dar şi de a alunga iarna grea şi spiritele rele.

Programul Fugii Lolelor:

9.00        Intalnirea lolelor

9.15        Poza de grup

9.30        Parada porneste inspre centrul orasului

10.15      Parada se opreste pentru a prezenta un personaj traditional

10.15-10.30 Parada lolelor se organizeaza pentru spectacol

10.30-11.00 Desfasurarea spectacolului, integral

11.30 -17.30 Lolele incep activitatile pe strazile orasului

18.00     Fuga lolelor se incheie

20.00     Balul lolelor

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

STEFAN Lucian

Acum 8 ani

Un grup de initiativa PNL-PDL-UDMR-PSD format din tinere sperante ale politicii va suge***lolelor din alergare.
Raspunde

STEFAN Lucian

Acum 8 ani

Spectatorii vor vor avea parte de felatiuni gratuite, toti tinerii politicieni ne pricepem la supt P. ULA si la pupat C.U RUL indiferent din ce partid facem parte. Noapte buna zibieni.
Raspunde

Niku

Acum 8 ani

Lole tiganesti k sasi nu mai sunt halal tai dracului porumbei
Raspunde

Nea Fane

Acum 8 ani

Lolele au ecou in SUA, Germania si Islanda. Sau, cel putin, asa crede un netot care-si schimba IP-ul. Sper ca, intr-o buna zi, in loc sa reversi fierea asta in afara, spre noi, sa-ti intre in sange. Doar o ora. Sa-mi spui unde sa-ti trimit florile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus