Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Schimbare de sefi la Aeroport: Suditu devine membru CA

După ce schimbările aduse de noul guvern au determinat și demisia unui director din cadrul Ministerului muncii, familiei și protecție sociale, locul acestuia a devenit vacant și în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu SA, unde reprezenta ministerul amintit. Același minister propune ca în locul demisionarei Lucia Vasiloiu să fie numit Gheorghe Suditu, având în vedere funcția acestuia de director al Agenției județene de ocupare a  forței de muncă Sibiu.
Din CA al Aeroportului Sibiu mai fac parte doi reprezentanți ai Consiliului Județean (Ioan Stoica și Radu Ganea, angajați ai CJ), doi reprezentanți ai Primăriei Sibiu (Viorica Bândescu și Cristina Bica), și patru reprezentanți ai Guvernului (Nicolae Pascu de la Transporturi, Mariana Hurjui de la Finanțe, Trandafir Alexandru de la MApN, respectiv Suditu din partea Ministerului muncii). Consiliul de administrație este condus de directorul Aeroportului, Augustin Sava.

Veniturile anuale ale unui membru al CA al RA Aeroportul Sibiu sunt de puțin peste 500 de lei. Printre responsabilitățile membrilor acestui organism de conducere intră și avizarea contractelor semnate de conducerea Aeroportului. De la finele anului trecut, însă, cuvântul final asupra aprobării acestor noi contracte nu mai aparține CA, ci președintelui Consiliului Județean, Ioan Cindrea.
Anul acesta ar trebui să fie, pentru Aeroportul Sibiu, anul marilor schimbări: conducerea CJ Sibiu a anunțat reabilitarea defecțiunilor apărute la capătul pistei în vara lui 2010, după investiții de zeci de milioane de euro, iar conducerea Aeroportului a anunțat că vor fi deschise mai multe noi rute, prin intermediul unor companii de tip low-cost.

Citește și Proiect de hotărâre: Cindrea vrea controlul negocierilor de pe Aeroport

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Victor

Acum 11 ani

Dar o lege prin care sa iese Suditu la pensie nu exista. Ce calificare are el ca sa fie in CA al aeroportului? Din cate imi amintesc, el este doar provizoriu director la \"munca\", iar la momentul instalarii in functie era vorba ca se va organiza un concurs. Cand va fi concursul, deoarece sunt sigur ca cel putin un sfert din Sibiu il poate depasi pe Suditu? In continuare oamenii competenti nu au voie in sistem, cica USL-ul vroia sa schimbe asta.
Raspunde

Pinocho

Acum 11 ani

Am auzit ca s-a semnat deja un contract cu compania spaniola Spanair,pentru 3 zboruri pe saptamana din aeroportul Castellon.Acolo e plin de romani asa ca va avea succes. ;)
Raspunde

gigel

Acum 11 ani

Cindrea si-a facut consiliul de adm. la aeroport sa fie oamenii lui majoritari ca sa treaca mai usor contractele pentru firmele si manevrele lui. Hai sictir ca sunteti pe fata de nesimtiti Usl-isti.
Raspunde

Victor

Acum 11 ani

Am auzit ca s-a semnat deja un prim contract dupa numirea lui Suditu in CA. Se va dezvolta transportul Cargo prin introducerea unei curse care sa ii aduca saptamanal sus-numitului niste butoaie cu vin!:))
Raspunde

ULOS

Acum 11 ani

O mizerie marca Cindrea!
Raspunde

gepeto tata lu pinochio

Acum 11 ani

deci chiar zburam la spain.....ha,ha
Raspunde

ALO CINDREA

Acum 11 ani

Dar pe SAVA cand il schimbati ? Sau e batut in cuie in scaunul de director ?
Raspunde

Pt. @7

Acum 11 ani

Intrebarea asta sa i-o pui lu\' Carabulea, desteptule...Ce legatura are Cindrea cu seful de aeroport?...
Raspunde

@8

Acum 11 ani

Aeroportul e in subordinea Consiliului judetean. Asta e legatura dintre Cindrea si Aeroport.
Raspunde

sarmalele reci

Acum 11 ani

popo cindrea si inCURabilii lui au inlocuit prostia la putere cu prostia si curvenia la putere.. picatura cu picatura isi pune slugile hoate oriunde se poate fura, fara sa se uite ce nenoroceste (vezi ce s-a intamplat cu tot ce a dat pe mana lui bota, besoiu, etc...) Unde esti tu Tepes,...
Raspunde

callas

Acum 11 ani

mereu la numiri noi in functii se specifica apartenenta politica a celui numit ( sau dat afara) niciodata competenta profesionala, sau, ma rog, daca sunt doar absolventi de scoala primara macar experienta in domeniu care ii califica sa ocupe un astfel de post. Nu ma-r mira ca urmatorul \" manager\" la aeroport sa fie un popa raspopit.
Raspunde

alex

Acum 11 ani

sper sa aduca mai multe curse low-cost daca nu sa plece toti si sa vina meneger privat din alta parte sau de alta nationalitate.
Raspunde

incompatibilitate

Acum 11 ani

Dincatestiu eu legea functionarului public nu permite sa cumulezi functia de Director la somaj cu cea de membru a Ca la o alta institutie de stat. S-a modificat legea?????
Raspunde

Niku

Acum 11 ani

Sava este vesnic ce nui clar
Raspunde

Jiji

Acum 11 ani

sava ala nu a fost la vacanta mare???
Raspunde

Ion

Acum 11 ani

Haideti baaaaaaaaaa cu zborurile alea noi promise de cel putin 1 an !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus