Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Concefa, executata de bunuri in valoare de sase milioane de euro

Casa de insolvență Transilvania va repeta în cursul zilei de joi licitația pentru vânzarea a numeroase bunuri imobiliare – terenuri și clădiri – aflate în proprietatea societății sibiene Concefa SA. Valoarea totală a bunurilor scoase la licitație depășește șase milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitația a mai fost organizată și săptămâna trecută, însă nimeni nu a participat.
Majoritatea imobilelor scoase la executare sunt situate în diferite localități din județul Brașov. Însă printre proprietățile Concefa SA, societate aflată în insolvență, se numără și câteva aflate în municipiul Sibiu. Printre acestea este și terenul de 177.800 de mp (17,8 ha) aflat la marginea Sibiului, la aproximativ un kilometru de Cartierul Tineretului. Suprafața este împărțită în 14 parcele, cu dimensiuni cuprinse între 1.300 și 26.700 de mp. Valoarea totală a terenurilor scoase la licitație este de 25.000 de euro, fără TVA.
Tot joi va fi scoasă din nou la licitație și o parte din autogara Transmixt: etajul 2 al autogării situată lângă stația de cale ferată este în proprietatea Concefa, având o suprafață utilă de 363 de mp. Prețul cu care este scos la licitație etajul clădirii construită în 1940 este de 243.842 de euro, tot fără TVA.
Cel mai valoros imobil scos la licitație de Casa de insolvență Transilvania este o clădire de birouri, pe șase niveluri, situată în Brașov, cu o suprafață utilă de 1.825 de mp. Prețul de pornire în cadrul licitației organizată la sediul casei de insolvență din Cluj – Napoca este de 980.000 de euro, fără TVA.
În cazul în care vor rămâne bunuri nevalorificate, acestea vor fi scoase din nou la licitație în data de 7 februarie, anunță reprezentanții Casei de insolvență Transilvania.

Una din cele mai mari societăți de construcții din Sibiu, SC Concefa SA, a intrat în insolvență – la cerere -  în martie anul trecut, după un 2011 dificil din punct de vedere financiar pentru societatea administrată de Horațiu Cercel (foto). De altfel, acesta a și renunțat la acțiunile deținute în cadrul societății, transferându-le pe numele apropiaților.
Potrivit datelor contabile, la 31 decembrie 2011, SC Concefa SA înregistra datorii totale de 161 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 85 de milioane de lei. Pierderea exercițiului financiar 2011 a fost calculată la aproape 52 de milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 643

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

jan

Acum 11 ani

necalificatului ar trebui sa i se ia totul chiar si firma cu bunurile sacunse la Tibi CIoboata coleg de afaceri ,dar contrar Tibi este unul corect si plsteste la zi angajati
Raspunde

Oliver

Acum 10 ani

Ai dreptate necalificatului asta ar trebui sa i se confiste tot,sa ajunga sa munceasca si sa traiasca dintr-un salariu minim si sa nu-l ieie nici pe ala la timp,sa vada ce bine este sa traiasca asa ,mai are curajul sa vorbeasca ......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus