Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Proiecte comune pentru Sibiu si Corsica in 2013

Consiliul Judeţean stabileşte noi relaţii internaţionale, cu provincia franceză Corsica. Colaborarea îl are ca iniţiator pe dirijorul Francois-Robert Girolami, directorul artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu. În cadrul unei discuţii între dirijorul francez, preşedintele CJ, Ioan Cindrea şi preşedintele Filarmonicii de Stat Ioan Bojin, s-a stabilit ca în iunie, când şi-a anunţat vizita la Sibiu preşedintele Adunării Corsicii, Dominique Bucchini, să aibă loc o întâlnire între oficialul corsican şi preşedintele CJ, cu scopul abordării unor chestiuni de interes comun, care depăşesc sfera relaţiilor culturale, deja conturate.

“Am apreciat iniţiativa personală a dirijorului Girolami şi am agreat ideea de a stabili o colaborare cu regiunea franceză, unde Sibiul este de ani bun reprezentat la înalţime de orchestra filarmonicii sibiene, graţie entuziastului dirijor. Cred ca această colaborarea va conduce şi la dezvoltarea relaţiilor economice şi turistice între cele două regiuni şi aşteptăm cu interes să se materializeze relaţiile externe ale Sibiului cu regiunea corsicană”, a spus Ioan Cindrea.

Colaborarea Filarminicii de Stat Sibiu cu dirijorul francez este cea mai veche colaborarea cu un dirijor din străinătatea, ea fiind începută în 1981, când orchestra filarmonicii sibiene a avut primul turneu în străinătate, în Corsica, unde a interpretat opera „Traviata”, sub bagheta lui Girolami.

“Girolami este un foarte bun ambasador al Corsicii, dar şi al Sibiului. Colaborarea cu dirijorul Francois Girolami s-a concretizat într-o serie de colaborări prin susţinerea de concerte în Franţa, Italia şi Spania. Iar acum, tot el, este cel care a venit cu acestă iniţiativă”, a spus şi Ioan Bojin, directorul Filarmonicii Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus