Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Select, select, dar e mare cat pentru o nunta

De cum intri în Sala Armonia a restaurantului Select, de pe strada Alba Iulia, devine foarte evident faptul că anul trecut acolo ”s-au băgat ceva bani” pentru extinderea fostului motel-restaurant prăfuit, unde se întâlneau pe ascuns vechii pesediști. Și se mai simte și că în spatele afacerii e o femeie (interpreta de muzică populară Gabriela Nistor): movul este tonalitatea care domină încăperea.
Era ora unui prânz târziu, așa că în sala imensă erau doar ospătarul și barmanul. Fapt ce te poate face să te simți și mai stingher: sala mare, dreptunghiulară, cu patru coloane la fel de dreptunghiulare în mijloc este clar destinată nunților, botezurilor și așa mai departe. Așa că masa ”mirilor” e mereu la locul ei. Săptămâna trecută nu am ales masa asta, deși era aranjată.
Meniul e unul clasic, puțin peste medie, atât la prețuri, cât și la feluri de mâncare. Dar mai ales la prețuri. Deși ospătatul m-a anunțat politicos că o să vină imediat să îmi ia comanda, cel care a venit să țină minte ceea ce doresc să mănânc a fost barmanul. A urmat o conversație amuzantă, în care el încerca să mă convingă de faptul că supa cu tăiței nu este de pui (iar eu încercam să îi caut în meniu) și că puiul cu brânză de capră nu e în meniul pe care îl răsfoiam. În fine, la cartofii cu rozmarin nu am mai avut nicio problemă, a înțeles din prima, nu s-a mai contrazis cu mine.
Dacă vreți să beți apă, e bine să știți că la Select veți găsi fie numai sticle de 250 de mililitri (un pahar), fie numai 750 de mililitri. Am riscat însetarea cu una de un sfert de litru, al cărei preț este fix jumătate din cel al unei sticle de trei sferturi.
”Să știți că supa e de pui, dar nu are carne”, a mai completat barmanul, după ce s-a întors de la bucătărie cu explicații pe care nimeni nu le ceruse. Supa, bună. Era chiar ceea ce trebuia, cu tăiței subțiri și grăsime fină, suficient de caldă încât aceasta din urmă să își presare gustul optim.
La cel de-al doilea fel a cam durat puțin. Cale la vreo 15 minute, cu două țigări, după plecarea farfuriei cu supă. Și când a venit puiul îmbălsămat cu brânza topită, a venit fără cartofi. Degeaba l-am rugat pe ospătar să îi lase în plata bucătarului, el – cu multă politețe – a tras o minciunică fină și s-a ascuns înapoi în bucătărie să caute cartofii, ”că sigur îs gata”. Când puiul – foarte bun de altfel – era pe jumătate căsăpit, au apărut și barabulele. Mai bine nu le aducea: șapte bucăți de cartofi, aruncate în grabă pe o farfurie stingheră, arzând ”ca focul”. De aia nu le-o mai fi trecut nici pe nota de plată.
Pe care scria 46,5 lei: șapte lei cele două ape, 1,5 lei pâinea, 24 de lei puiul cu brânză, patru lei salata de varză albă și zece lei supa de pui cu tăiței (dacă ar fi trecut și cartofii, ar fi fost încă cinci lei la nota de plată). Deci nu prea ieftin, dar sătul, mai ales că la final am ajuns să mă obișnuiesc cu faptul că intimitatea nu o regăsești în acea sală imensă. Recomandabil, deci, dacă vreți să faceți nunta sau botezul și negociați la preț.

Miorițu'

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4529

Comentarii

12 comentarii

stela

Acum 12 ani

da asa este cu toate restaurantele vestite te frige la nota de plata obicei specific romanesc sa-si scoata bani pe investitie rapid pe spinarea necajitilor de aceia bate vantul prin reastaurante la asa preturi!!!!!!!!
Raspunde

siby

Acum 12 ani

fix pix! evitati localurile mari!
Raspunde

Anca

Acum 12 ani

Eu mi -am făcut majoratul la Select felicit oamenii care se ocupa de restaurant.
Raspunde

raduradu

Acum 12 ani

am facut un eveniment acolo de 88 de persoane si am fost foarte multumit de tot. raport calitate-pret, servire si organizare. nu am nimic de reprosat.
Raspunde

Mihai

Acum 12 ani

Ar fi de dorit sa aveti o rubrica permanenta, saptamanala, in care sa prezentati un local din Sibiu sau inprejurimi, cu bune si cu rele. Cred ca e cea mai eficienta modalitate de stimulare a calitatii produselor si serviciului. Avand in vedere intensificarea turismului, acest lucru ar fi si deosebit de benefic pentru Sibiu.
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

cica \"supa e de pui dar n-are carne\", normal, carnea era era la felul doi \"imbalsamata\" cu branza...
Raspunde

@Mihai

Acum 12 ani

rubrica e săptămânală. și da, prezintă câte un local. poți urmări arhiva.
Raspunde

Dorin

Acum 12 ani

De mult timp urmaresc articolele domnului reporter...ma rog poate sunt eu de moda veche sau dansul nu are bunul simt...domnule ( x )imi permiteti o intrebare? dvs ati fost multumit de vreun restaurant din judetul sibiu ? Va doresc o seara buna si nu mai fiti asa carcotas, va multumesc
Raspunde

sfat

Acum 12 ani

d-nule reporter daca sunteti asa mofturos firbeti acasa taieteii in apa si veti obtine supa la un pret de 2 lei, imbalsamati puiul cu cartofi si veti avea 2 in unul si puneti la cuptor, dureaza 40 min, apa e mai ieftina la robinet si puteti bea un metru cub, iar la final va veti alege cu o economie de 40 lei.pofta buna !
Raspunde

nuntasul

Acum 12 ani

Supa era cumva ramasa de la nunta de sambata? In meniu sunt si alte preparate care nu se regasesc in meniu nuntasilor? Nu de alta dar nimic nu se arunca,totul se transforma...
Raspunde

Bogdan

Acum 12 ani

Am fost la cateva evenimente in care m-am simtit foarte bine, mancarea si servirea extraordinara. Iar cu privire la raportul calitate/pret, din punctul meu de vedere, este ok.
Raspunde

Maria

Acum 12 ani

SUPER LOCATIE. FELICITĂRI !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus