Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Crestere usoara a numarului de vizitatori la Muzeul Brukenthal in 2012

Directorul Muzeului Brukenthal a anunţat luni, 11 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul de vizitatori în sediile muzeului este în creştere, după ce la sfârşitul lui 2012 peste 378.000 de sibieni şi turişti au trecut pragul muzeului.

Bilanţul arată că faţă de 2011, numărul a crescut cu 5.000 de vizite, iar veniturile muzeului s-au mărit şi ele, în condiţiile în care „în ultimii trei ani, ani de criză, noi am crescut ca venituri, iar personalul muzeului a scăzut cu 40%”, potrivit lui Sabin Luca.

„Datele sunt seci şi neiertătoare. Dacă e să luăm din punctul de vedere al finanţatorului nostru, Ministerul Culturii, scopurile au fost atinse în 2012. Adică de la an la an, finanţarea cheltuielilor a scăzut. Cheltuielile salariale au scăzut de la an la an, numărul de angajaţi ai muzeului a scăzut şi el. Pot să spun că în ultimii trei ani personalul acestui muzeu a scăzut cu 40%. Nici Ministerului nu îi vine a crede ce a reuşit să facă. Am fost acolo şi am discutat. M-au întrebat cum se poate şi le-am răspuns că noi cum suntem mai departe de soare suntem încălziţi mai puţin... soarele fiind Bucureştiul. Dar şi aşa, nouă ne-au crescut veniturile, iar asta numai datorită muncii enorme, a abnegaţiei oamenilor din acest muzeu”, a declarat directorul Sabin Luca.

Acelaşi rapot arată şi că în 2012 personalul a ajuns la 116 persoane, faţă de 2011, când pe statul de plată al muzeului erau 126 de angajaţi. Cu toate acestea, anul trecut Muzeul Brukenthal a participat la 118 simpozioane naţionale şi internaţionale şi a vernisat 53 de expoziţii în sediile muzeului.

Reducerile de personal reuşesc să afecteze muzeul din punct de vedere al programului de vizitare, astfel, prin rotaţie, câte o secţie a muzeului este închisă vizitatorilor câte două săptămâni pe an.

„Am închis Muzeul de Farmacie în noiembrie, când a fost şi inundat, noroc că nu au fost afectate exponatele. Acum suntem obligaţi să închidem prin rotaţie fiecare sediu al muzeului câte două sptămâni pe an, că să îşi poată lua oamenii concediile”, a mai declarat Sabin Luca.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus