Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Romii nu vor capitala in Sibiu: O facem la Cluj! Acolo nu sunt regi si imparati

Prim-vicepreşedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, doreşte desemnarea municipiului Cluj-Napoca drept "capitală" a romilor din România, după finalizarea procesului de regionalizare. "Dacă se va ajunge la regionalizare, iar România va fi împărţită în opt regiuni,  noi am dori ca municipiul Cluj-Napoca să devină capitala romilor din România, pentru că aici romii au mai multe posibilităţi de integrare socială. Cluj este un centru universitar important, avem locuri pentru romi, sunt mulţi studenţi romi, sunt mulţi elevi romi la liceele şi şcolile din municipiu”, a declarat Aurel Pascu, citat de Mediafax.

Pascu susține că la Cluj se poate face o capitală a romilor, pentru că acolo nu regi, împărați, clanuri și bulibașă. ”La Cluj-Napoca nu avem regi şi împăraţi romi, nici bulibaşă, nu există clanuri care să creeze probleme autorităţilor locale, nu avem un stabor al romilor şi nici nu se înregistrează un număr mare de infracţiuni săvârşite de romi. Ne-ar avantaja acest statut de capitală a romilor din România, mai ales că municipiul Cluj-Napoca va fi şi capitala viitoarei regiuni de nord-vest", a mai spus Pascu.
El a adăugat că propune Guvernului înfiinţarea, în fiecare centru de regiune, a unui oficiu regional pentru romi, care se va ocupa de gestionarea şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii din punctul de vedere al educaţiei, sănătăţii, locurilor de muncă şi al locuinţelor.
Potrivit lui Pascu, Partida Romilor Cluj susţine varianta cu opt regiuni, care ar asigura o absorbţie mai bună a fondurilor europene, şi se opune variantei de regionalizare avansată de UDMR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

unu\'

Acum 9 ani

Sper ca o sa se si mute toti in noua Capitala!
Raspunde

doi

Acum 9 ani

sa dea Dzeu.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

in sfarsit o stire care ma bucura...
Raspunde

alt sibian

Acum 9 ani

cred ca toata lumea se va bucura de treaba asta,sau mai e varianta sa se mute toti in India la adevarata lor capitala (oricum le place strainatatea)
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Parca si cuvantul Cluj suna un pic in tiganeste...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus