Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sanctiuni pentru soferii si pietonii care nu respecta legea. "Doar n-am omorat pe nimeni!"

În prima săptămână a lunii februarie, polițiștii de la Rutieră au desfășurat acțiuni care vizau atât pietonii, cât și șoferii care, din diferite motive, refuză să acorde prioritate oamenilor din prima categorie.

Politiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Sibiu au efectuat, în perioada 4-10 februarie, acțiuni „pe linia disciplinării în trafic a pietonilor şi pe linia impunerii respectării normelor rutiere referitoare la prioritate”, două dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave în municipiul Sibiu în anul 2012.

28 fără permis

Săptămâna trecută, 28 de conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile. Motivul - neacordarea priorității de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii regulamentar, prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

Însă, chiar dacă traversarea străzii se face prin locurile special amenajate, Poliția Sibiu recomandă pietonilor să se asigure, pentru a preveni orice fel de accident. „Pot apărea situații în trafic, situații care nu ţin de conducătorii auto şi care apar fără voia lor, dar care nu le permit acestora să oprească la trecerile pentru pietoni pentru a acorda prioritate. De exemplu, un autovehicul prezintă defecţiuni la sistemul de frânare, un conducător auto a suferit un infarct şi şi-a pierdut constiinţa, tocmai de aceea sfătuim pietonii să se asigure înainte de a începe traversarea, chiar dacă sunt pe trecere”, a declarat Anca Bloancă, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

„N-am omorât pe nimeni”

Potrivit sursei citate, în ciuda acestui tip de acţiuni şi a mediatizării  accidentelor rutiere produse din cauza neacordării de prioritate pietonilor, polițiștii se întâlnesc zilnic în trafic cu șoferi care nu reduc viteza în apropierea trecerilor de pietoni, ori care ignoră pur și simplu normele rutiere referitoare la prioritate. COnducătorii auto motivează într-o manieră nonconformistă incălcările legii, spunând că „doar n-am omorât pe nimeni”. 

100 de pietoni amendați

Săptămâna trecută, 100 pietoni au fost sancționați contravențional pentru traversare neregulamentară. „Persoanele care aleg să nu traverseze strada pe trecerea pentru pietoni, trebuie să înteleagă şi să constientizeze că îşi pun viaţa în pericol, riscând să devină victime ale accidentelor rutiere”, mai transmite IPJ Sibiu.

2012: două persoane decedate

Ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, în anul 2012, în municipiul Sibiu, s-au produs 16 accidente rutiere grave. O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 16 au fost grav rănite. În ceea ce priveste traversarea neregulamentală, anul trecut, în municipiul Sibiu, s-au produs 10 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată şi alte 9 rănite grav.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

hunter de pietoni

Acum 11 ani

asa mi-as cumpara un jeep ... sa educam pietonii \"cal\" (cu acoperiotare de cal la ochi). atunci ar fi o armonie si pe trecere si pe sosea... Unii chiar merita sa fie calcati, iar de cealalta parte unii merita sa ramana fara carnet pentru ca sunt nesimtiti. Per ansablu, ma buxur pentru actiunea recenta a politiei, chiar daca sau ascunsi ca sobolanii, poate poate prinde vreunul care greseste.
Raspunde

sobolani!

Acum 11 ani

Era dimineata! Era 7:55. ma indrept frumos pe Semaforului in directia Agnita. coada pana la Trans Agape. Fac 8-10 minute pana la Piata..., Pe drepata (pe diagonala pietei), parcati pe trotuar si cu botul masinii spre contrasent, doi \"militieni\" intr-un Logan. Stateau si \"filmau\" trecerea de pietoni de la Piata. Ma bucur ca-si fac treaba, dar totusi, imi vine in minte si nu pot sa nu ma gandesc: DACA TOT PIERD VREMEA DE POMANA, POATE POATE GRESESTE VREUNU SII II SALTA SI ALUIA PERMISUL, (imbunatatind astfel statistica de mai sus), NU CUMVA ERA MAI BINE CA IN 20-30MIN. DE AGLOMERATIE MAXIMA DE DIMINEATA SA DIRIJEZE EI CIRCULATIA, ATAT PENTRU PIETONI CAT SI PENTRU AUTO? RASUNS: DA! ERA MAI BINE! DAR ASTA NU ADUCE BANI LA BUGET! Din pacate, traiesc in tara in care acoperirea cu documente si statistici face legea si nicidecum purtarea in interesul cetateanului sau a legii. le doresc \"pandacilor\" multa, multa caldura!
Raspunde

siby

Acum 11 ani

PREA MULTE TRECERI DE PIETONI SI PREA DES AMPLASATE PE MARILE BULEVARDE! AR PUTEA FI MARCATE DOAR CELE DE LA INTERSECTII IAR RESTUL SA FIE \"FACULTATIVE\" ADICA PRIORITATE SA AIBA CONDUCATORII AUTO SI DOAR IN CAZUL IN CARE TRAFICUL ESTE LIBER PIETONII SA TRAVERSEZE STRADA. SUNT MULTE ASTFEL DE TRECERI IN GERMANIA DE EXEMPLU SI NU SE INTAMPLA DELOC ACCIDENTE IN ASTFEL DE ZONE!
Raspunde

ETEP ULA

Acum 11 ani

TRECERILE SA FIE NUMEROTATE SI SA SE STABILEASCA REGULA: LA ZEBRELE ALB CU NEGRU AU PRIORIORITATE PIETONII SI LA CELE NEGRU CU ALB - MASINILE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus