Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
1°C

Anca Serb isi urmeaza steaua norocoasa

 

Sibiul a mai pierdut un sportiv din categoria celor cu performanțe mai numeroase ca toate ropotele de aplauze pe care le auzi, spre exemplu, la un meci de fotbal. Anca Șerb, căci despre campioana de la sărituri în apă este vorba, ajunsă la seniorat, a plecat din Sibiu cu direcția București. Steaua București. 
Cu peste 40 de medalii, obținute în cei 13 ani de concursuri, Anca este una dintre cele mai bune săritoare în apă din istoria recentă a sportului în Sibiu. A câștigat de două ori argintul la Balcaniadă, iar titlurile de campioană națională la juniori și seniori au curs precum apa într-un bazin. În februarie 2012 a ocupat locul 3 la sincron platformă, locul 1  la săritura de pe trambulina de un metru și două locuri secunde la trambulina de trei metri, în probele de individual şi sincron. În iulie 2012 a luat două medalii de aur în probele de trambulină unu și trei metri, respectiv un argint în proba de trambulină-3 metri sincron.
 
„De mică mi-a plăcut să mă bălăcesc”
 
La vârsta de trei ani și jumătate a făcut cunoștință cu înotul. I l-a prezentat tatăl său, la ștrandul din parcul Sub Arini. „De mică mi-a plăcut foarte mult să stau în apă şi mai ales să ma bălăcesc. Mai întâi, am învăţat să înot cu tatăl meu, la fostul ştrand din parcul Sub Arini, la vârsta de 3 ani si jumătate. Apoi am urmat cursuri de iniţiere cu doamna antrenor Cherecheş Ruxanda”, își amintește Anca Șerb, pentru care un antrenament zilnic poate să dureze și patru-cinci ore. 
Fosta sportivă a CSȘ Sibiu a participat la primul concurs din carieră în anul 2000, iar din 2008 este componentă de bază a echipei naționale a României. „Cred că am avut cele mai mari emoţii când am participiat la primul meu concurs, asta fiind prin anul 2000. Dar, cea mai mare pesiune şi cele mai intense emoţii au fost când am participat prima oara la un Campionat European, respectiv în anul 2008, în Belarus, la Minsk”, povestește sportiva pentru care echipamentul național este ceva aparte. „Când  port echipamentul naţional simt şi ştiu că trebuie să dau ce-i mai bun din mine pentru a mă clasa pe locurile fruntaşe”.
 
„Săriturile în apă se pierd”
 
Anul 2012 a fost, pentru Anca Șerb, primul din ceea ce se conturează a fi o carieră prodigioasă la nivel de seniori. „Fiind primul an de seniori, pentru mine anul 2012 a fost unul bun. Se putea şi mai bine. Tot timpul e loc şi de mai bine. În acest an îmi doresc sa mă calific la Campionatele Europene. E puţin mai dificil, dar cu mult efort… speranţa moare ultima!”, spune Anca.
S-a transferat la Steaua București printr-o „decizie de ultim moment”, pe care acum o califică drept una foarte bună. Chiar dacă revine în Sibiu de câte ori poate, ea fiind studentă la o facultate din oraș, Anca are un mare of: sportul la care face performanțe la care alții doar visează… se pierde. „Sinceră sa fiu, sportul din Sibiu şi chiar din toată ţara, mai ales săriturile în apă, se pierd. La sărituri în apă sunt doar trei oraşe participante în toată ţara: Sibiu, Bucureşti şi Bacău.  Nu mai sunt sportivi… de ce? Deoarece există alte preocupări, cum ar fi statul la calculator şi lenevitul. Pentru că, după mentalitatea unora, sportul şi şcoala nu se pot practica în pararel, deoarece nu există fonduri pentru a susţine sportul, pentru că bazele sportive nu sunt dotate cu aparaturi necesare performanţei. Și lista ar putea continua la nesfârşit”, conchide Anca Șerb.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Beny

Acum 9 ani

Bine Anca, ne faci mandri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus