Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

La Mircea sus in deal, ciolanu-i ca de cal

 

Eu tot timpul când auzeam de „ciolanu` de la Miercurea” aveam impresia că e vorba de cel de la băi. Știți voi, chiar înainte să ieși din județ, pe dreapta, parcarea de TIR-uri / restaurant... L-am și încercat de câteva ori și era bunicel, dar nu ceva de isterizat masele cum îl prezenta toată lumea. Eram în dilemă...

Veneam dinspre Apold cu mașina încărcată cu... oameni flămânzi. „Pfoai, hai la un ciolan la Miercurea”. Suna mai bine decât cântecele heruvimilor. Zis și făcut, dau să fac dreapta spre Miercurea Băi. „Stângaaaa băăăăăă”. Dilema devenea intrigă. Stânga spre ce? Spre unde? Primesc lămuririle în parcarea Hotelului Rin, în vârful dealului dinaintea Nhiercurii, cum îi zic localnicii. Hotelul aflat vis-a-vis de faimosul „La Mircea sus în deal”. În fapt, o extensie a faimosului „La Mircea sus în deal”. Zic vorbele gurmanzilor că Hotelul Rin s-a ridicat din ciolane. Din tonele de ciolane vândute vis-a-vis. Unde, în continuare, e plin.

Prin urmare, hămesiți, lihniți, cu stomacul lipit de spate, intrăm la Rin. Să halim un ciolan. Restaurantul arată nițel lugubru. Luminat parțial, cu niște becuri chioare, cam sumbru el așa, de felul lui. Luăm un loc la masă cât mai aproape de ușa pe care veneau la foc continuu ciolanele. A, la 4 după-masa cred că erau 2 mese libere din cele 12-14 disponibile. Ascultând ghiorăitul mațelor în surdină mă îngrijoram maxim că va trebui să stau o grămadă până vine mâncarea, la cât de multă lume e. Am apucat să dăm comanda, am desfăcut sticla de Cola, nici n-am apucat bine să umplu paharul că ușa s-a trântit de perete și am auzit pași grei în spatele meu. Veneau ciolanele. Și, vai, sfinte pustnic al colesterolului, ce ciolane. Puteai să juri că sunt desprinse de sub genunchiul Godzillei. Boabele de fasole din preajmă semănau cu piticii din jurul lui Gulliver. Un dezmăț cum rar am mai văzut prin cârciumile județului. Îmi era atât de foame încât am apucat să mă înfig în halcă înainte să o trag în chip. Mi-am adus aminte de fotografiat după vreo cinci minute de mâncat. Mi-au mai trebuit vreo 15 ca să termin. Plănuiam ca pe lângă ciolanul cu fasole, salata de varză acră și ceapă roșie să mai cer ceva la final, să fie completă cronica. N-ai să vezi așa ceva. De abia mă puteam mișca. Umplut până la refuz, chiar și gândul unei îmbucături în plus îmi provoca amețeli. Și sunt un luptător cu state vechi în tranșeele gurmande. Dar ciolanul ăsta m-a dovedit. Când sunteți prin zonă, ignorați că sunteți în vârf de deal, ignorați decorul, iubiți ciolanul.

Monstrul din Porc Ness

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

liu

Acum 11 ani

cat a fost ? sa stim si noi cat face asa o treaba laudata.
Raspunde

xxl

Acum 11 ani

Auzi asta nu-i aluzie la scandalul cu caii?
Raspunde

nadia

Acum 11 ani

Iubesc restaurantul acela i foarte cautat si o mancare foarte buna .
Raspunde

Flo

Acum 11 ani

Frumos la Rin.si cel de vis-a-vis au mancarea buna si apartin aceiasi firma . Mancare de calitate in afara orasului ce alti nu fac in oras.
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

Pacat de ele. Restaurantele Mircea-n deal si Baile Miercurea vor disparea odata cu deschiderea autustrazii.
Raspunde

T I L

Acum 11 ani

Sa stiti ca pe Mircea la chemat Crisan!!!!
Raspunde

marius

Acum 11 ani

eu cred ca au fost destepti si au luat teren langa autostrada.....sa pape si cei care vor merge pe viitoarea autostrada care va lega sibiu de noua capitala...viena.
Raspunde

Monte Bideu

Acum 11 ani

Un articol jalnic de la un lingau fare scrupule, ,cu falsa publicitate.Va somez domnule redactor sa prezentati o copie dupa notele de plata de la Miercurea si de la rest. Uruguai (se pot cere copi dupa note) sa vedem buna credinta. Pofta buna!
Raspunde

Sile

Acum 11 ani

Pe langa ciolanul cu fasole am mancat cel mai bun sibian acolo si o ciorba de burta bine preparata. Un local deosebit .
Raspunde

tica

Acum 11 ani

am avut botezul copilului la acest hotel si am fost foarte multumit,iar vara e relaxant sa mananci ceva pe terasa lor !! o sa mearga si dupa ce se gata autostrada ca lumea apreciaza calitatea :)
Raspunde

Adi

Acum 11 ani

Frumos restaurant am avut ocazia sa cunosc patronul pe domnu Ninu Isaila un domn modest si placut.
Raspunde

ivan

Acum 11 ani

Baieti sunteti dazastru. Asta da articol!! Nu cred ca de la Cristoiu incoace am citit ceva mai penibi. Dupa comentari : La asa articol asa public tinta
Raspunde

ciolanelul

Acum 11 ani

Puteti servi un ciolan foarte bun si fara sa va deplasati pana la Miercurea, aici in oras la Grand Plaza pe str. 9 Mai (fostul Popa Luca) si va asigur ca nu veti regreta !!!!
Raspunde

M viteazu

Acum 11 ani

Sa trăiască Scandia dacă vedeți când le fierbe nu mai mincati?
Raspunde

un cumpatat

Acum 11 ani

Nu va mai da-ti ln vant dupa ciolane , nu e de ajuns sa ai matul plin sa te simti bine . Acele ciolane grandioase ce se , servesc ln restaurante nu va face decat rau peste ceva timp , sant facute din porci lngrasati ln 3 luni ce normal greutatea acea ar trebui sa o ia lntr-un an de zile . Daca va uitati cei care fac abuzuri cu asemenea meniuri majoritatea au burta peste bracinar , si vorba unuia nu prea vezi oameni batrani grasi .
Raspunde

CUMPATATULE!!!!!

Acum 11 ani

N-ai decat sa traiesti mult si sa mananci numai macris si radacini!! Din cand in cand te poti delecta cu urzici si odata pe an ciuperci. Sa vezi ce mult o sa traiesti.......!!!!..... Toate alea in cazul in care n-ai priceput ca a-ti face placere ceva nu inseamna ca deja ai facut excess!
Raspunde

realul

Acum 11 ani

Nefiind sibian interesul tau e sa sabotezi si sa ponegresti tot ce-i sibian,frustratule.Cine va primeste pe voi in media locala,sabotorilor si frustratilor
Raspunde

sorin

Acum 9 ani

mincare buna ca la orice restaurant.servirea lasa de dorit uni dintre ospatari foarte obraznici mai trebuie sa lucrati la curatenie fete de masa foarte murdare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus