În urma controalelor efectuate în cursul lunii februarie nu s-a identificat carne sau preparate din carne de cal, susține printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu. ”În judeţul sunt autorizate două abatoare pentru sacrificare bovine, ovine şi porcine şi două abatoare pentru sacrificare porcine, precum şi 4 fabrici de procesare carne şi sunt înregistrate la DSVSA Sibiu, 61 carmangerii, 5 pieţe agroalimentare, 6 unităţi de tip hipermarket şi 26 unităţi de tip supermarket, cu spaţii pentru desfacerea cărnii şi a produselor derivate. Activitatea acestor categorii de obiective este în permanenţă sub control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, urmărindu-se ca piaţa de desfacere sibiană, să fie asigurată cu produse alimentare salubre şi de calitate, care să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor, urmărindu-se permanent menţinerea responsabilităţii faţă de consumatori, a operatorilor din unităţile care produc, procesează, depozitează, transportă şi comercializează materii prime şi produse alimentare finite de origine animală”, se arată în comunicatul DSVA.
”În urma controalelor efectuate în cursul lunii februarie la unităţile menţionate nu s-au identificat deficienţe majore din punct de vedere a riscului alimentar şi nu s-a identificat carne sau preparate din carne de cal, fapt ce nu a generat pierderi economice pentru operatorii economici sau sistarea activităţii unor obiective”, se mai arată în comunicat.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 453
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Calu
Acum 6 ore
Un român
Acum 6 ore
Mariposa extensii de gene
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Cititescu