Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Director nou la DSVSA. Țichindelean contestă decizia de pensionare

Director nou la DSVSA. Țichindelean contestă decizia de pensionare

Doctorul Cristian Popa este noul director al DSVSA Sibiu, după ce doctorul Șerban Țichindelean a ieșit la pensie. Acesta din urmă a contestat decizia.

Încă din data de 24 mai, Cristian Popa ocupă funcția de conducere a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu. Doctorul spune că deși a fost angajat aici încă de când a ieșit de pe băncile facultății, poziția pe care o ocupă acum îl învață lucruri noi. „Sunt angajat al DSVSA din 2006, fiind primul job după finalizarea studiilor superioare. Până la momentul numirii funcția de director executiv, am ocupat un post în cadrul Biroului de Siguranța Alimentelor de Origine Animală, din cadrul DSVSA Sibiu. Sunt lucruri noi, sunt proiecte în desfășurare pe care le vom continua și duce la final, întrucât prin acestea se aduc un aprob pentru instituție”, spune directorul.

Numirea pe funcția de conducere a DSVSA Sibiu a fost făcută din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Primul ordin al Președintelui ANSVSA a fost dat începând cu data de 24 mai 2021, apoi începând cu data 3 iunie 2021 a fost emis următorul ordin, în vigoare până în 2 decembrie 2021. 

Cristian Popa ocupă poziția în care s-a aflat Șerban Țichindelean, căruia recent i-a fost dispusă pensionarea, decizie pe care acesta a contestat-o. „Am depus o cerere de prelungire a activității și nu mi s-a aprobat, așa că am dat în judecată ANSVSA. Am avut termen vineri și s-a amânat pentru 16.07”, a menționat fostul director pentru Turnul Sfatului.

Șerban Țichindelean a revenit pe funcția de director executiv al DSVSA Sibiu începând din 1 martie 2019. El a fost înlocuit în noiembrie 2014, prin ordin al președintelui Autorității Naționale, ca urmare a dosarului deschis de procurorii DNA Alba Iulia pentru o serie de presupuse fapte de corupție. Faptele de corupție, însă, nu au existat a fost concluzia atât a judecătorilor Tribunalului Sibiu, cât și ai celor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, unde procesul a fost judecat pe fond și, mai apoi, în recurs. Hotărârea prin care Țichindelean a fost achitat definitiv a fost pronunțată la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. “Nu am constatat a fi probleme deosebite în cadrul instituției, activitatea se desfășoară normal“, spune Șerban Țichindelean, pentru Turnul Sfatului. În lipsa lui, DSVSA Sibiu a fost condusă, pe rând, de Dan Mario Lazăr Fărcaș și, mai apoi, de Fodor Vasile Onoriu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Sibian

Acum 10 luni

Ma intreb, cati oameni or mai fi in mediu privat carora le convine sa-si continue activitatea atunci cand au ajuns la varsta pensionarii? Vad ca e tare greu la stat.

Raspunde

Munteanu

Acum 10 luni

Mult succes, dle doctor!

Raspunde

Teo

Acum 10 luni

Si se confirma proverbul,nu pleaca asa usor cainele de la macelarie.

Raspunde

Dna veterinar

Acum 10 luni

du-te ba penalule la pensie
Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

Ma intreb daca cei care lucreaza la privat si se afla la varsta pensionarii mai au asa o dorinta mare de lucru?

Raspunde

Radu

Acum 10 luni

așa e când vrei să faci ordine în sistem, ești înlăturat
Raspunde

Corect ar fi

Acum 10 luni

Test calculator, test comunicare si adaptabilitate si alte teste. Si platiti mai putin, proportional cu capaciatea de munca in declin.
Raspunde

Paul

Acum 10 luni

cristian popa membru psd, actualmente pnl, pnl tot la oamenii psd trage,
Raspunde

Tudor

Acum 10 luni

Nu mor caii când vor câini, dr. TICHINDELEAN a dat clasă și competență sistemului sanitar veterinar românesc, a susținut și încurajat generația tânără, singurul sfat a fost respectarea legii,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus