Luni,
13.05.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Curatenia de primavara: 17 rable vor fi ridicate din parcari

17 autovehicule abandonate în parcările din oraș vor fi ridicate de luni, 25 februarie. Cele 17 fac parte dintr-un total de 110 mașini care anul trecut au fost identificate drept ”autovehicule abandonate”. ”Dintre acestea, 88 erau abandonate de proprietari şi 22 erau maşini fără proprietar în documente. În urma somaţiilor primite, 70 de maşini au fost ridicate de proprietari, rămânând în teren doar 40 de astfel de autovehicule. Dintre aceste 40 de autovehicule, pentru 23 procedurile legale sunt încă în desfăşurare, iar pentru 17 s-a dispus deja ridicarea din teren în vederea radierii şi valorificării ca fier vechi”, explică reprezentanții administrației locale.
De la începutul anului acesta, alte 45 de mașini au fost descoperite ca fiind abandonate pe domeniul public al orașului, procedurile standard fiind demarate și în cazul acestora: somații, identificarea proprietarilor și, eventual, valorificarea acestora ca fier vechi.


Procedura legală în cazul acestor vehicule presupun următorii paşi:

1.    Constatarea în teren şi afişarea somaţiei pe autovehicul
2.    Identificarea proprietarului maşinii, care apoi va fi somat în scris
3.    Autovehiculul se declară abanadonat sau fără proprietar printr-o dispoziţie a primarului
4.    Se emit apoi dispoziţii ale primarului cu privire la inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul şi depozitarea acestor autovehicule
5.    Ridicarea autovehiculelor
6.    Se emit dispoziţii ale primarului privind trecerea în proprietatea privată a municipiului Sibiu a acestor vehicule
7.    Se radiază din evidenţele serviciului specializat din cadrul Instituţiei Prefectului şi din evidenţele fiscale ale Primăriei Sibiu
8.    Se demarează procedurile legale de valorificare a acestor autovehicule.

Sursa: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

ISU

Acum 11 ani

V arog sa adaugati pe lista si masina cu nr. SB 04 GZZ, care de 3 ani sta nemiscata in fata blocului nr. 41 pe strada Rahovei. Tot in aceasta parcare stau de peste 6 luni masini nemiscate care au numar scris cu rosu / probabil neinscrise in circulatie. Multumesc.
Raspunde

C.M.

Acum 11 ani

Apropo de curăţenie de primăvară: când va începe curăţenia în parcul Sub Arini? Am impresia că nu s-a mai făcut nimic acolo de azi-toamnă, coşurile de gunoi au dat pe-afară, peste tot sunt şerveţele, pungi, peturi.
Raspunde

robert

Acum 11 ani

treceti si prin valea aurie......sunt masini prin parcari nemiscate de ani de zile care tin ocupate locurile de parcare
Raspunde

COD

Acum 10 ani

Pe st.Cugir in dreptul imobillui cu nr.16 stationeaza de mai bine de un an pe trotuar, un microbuz alb care nu mai circula si obliga pietonii sa circule pe strada.Nu-l vede nimeni?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus