Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

S-a furat jumatate de milion de euro din drumul Sibiu – Medias - Sighisoara

Pentru că au dispărut materiale de construcție de aproximativ 500 de mii de euro, constructorii austrieci de la Strabag au decis să nu mai plătească facturile emise de o serie de transportatori angajați pentru lucrările de reabilitare a DN 14, Sibiu – Mediaș – Sighișoara. ”Suntem aproximativ 40 și avem de încasat aproape un milion de euro, pentru facturile emise din noiembrie anul trecut. E munca noastră,  recunoscută prin faptul că facturile au fost primite”, a declarat unul dintre reprezentanții firmelor de transport angajate de către Strabag, antreprenorul general al reabilitării DN 14.
Reprezentanții a aproximativ 20 de astfel de societăți (foto) au venit, în dimineața zilei de azi, la birourile Strabag pentru a solicita plata facturilor emise. Accesul lor a fost însă blocat de angajații firmelor de pază. ”Ne-au propus să scădem 30% din facturi, pentru a-și acoperi ei paguba. Ei zic că toată lumea a furat și că ar avea dovezi. Dar ce vină avem noi că ei nu și-au măsurat materialele. Noi am muncit pentru acei bani”, au mai declarat reprezentanții firmelor de transport. Acestea sunt din Sibiu, Vrancea, Maramureș și Buzău, contractate de Strabag AG  să transporte cu utilajele proprii materiale de construcție (piatră spartă, balast, asfalt etc), în cadrul lucrărilor de reabilitare a DN 14.

Cine scapă de anchetele poliției primește banii

Reprezentanții firmei Strabag spun că nu e vorba de 40 de firme neplătite, ci de mai puțin de jumătate. Ai căror reprezentanți sunt bănuiți că au sustras materiale de construcție, valorificate în alte părți. ”Avem declarațiile unor șoferi că au fost implicați în furturi. Am făcut plângeri la poliție, din toamna anului trecut. Sunt niște transportatori pe care îi bănuim a fi implicați în furturi”, spune Cornel Ziman, manager economic de proiect din cadrul Strabag. El spune că blocarea plăților către transportatorii bănuiți este ”un mod de a recupera prejudiciul”, prejudiciu aproximat la 500.000 de euro. Sumă pe care o calculează și ca fiind aproximativ valoarea totală a facturilor neachitate către transportatori.
”Noi, de la începerea lucrărilor, am făcut plăți totale de 13 milioane de lei pentru serviciile de transport. Bineînțeles că mai avem nevoie de transportatori”, arată Ziman. Potrivit lui, după finalizarea anchetelor poliției, cei nevinovați își vor încasa sumele restante.

Șantier fără pază

Întrebat dacă aceste furturi nu au putut fi prevenit de către responsabilii de gestionarea materialelor de construcție, Cornel Ziman a motivat că metodele de furat au fost ”ingenioase”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Cornel Ziman

Vizualizari: 852

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

30 comentarii

Maria

Acum 11 ani

Apropo de aceasta lucrare stie cineva de ce au taiat toti copacii de pe marginea drumului?Sunt zeci de copaci taiati pe Dn 14...si asta doar pana la intrarea in Sura Mare. Vor planta alti pomi dupa finalizarea lucrarilor?
Raspunde

@maria

Acum 11 ani

Politica în materie de drumuri e mai nou să nu ai obstacole la marginea drumului, ca în cazul unui accident să nu ai parte de un impact atât de puternic, care adesea e fatal.
Raspunde

andreea

Acum 11 ani

bucurativa ca vin strinii sa ne faca drumurile.
Raspunde

alex

Acum 11 ani

vin strainii sa bage firmele de transport in faliment...
Raspunde

M,viteazu

Acum 11 ani

Incompetenta firmei constructoare o transfera la transportatori vedeți calitatea materialelor pe care le amesteca in sanitare de acolo provine lipsa .
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

Glumit,dl Deleanu?Cum poti fura materiale de 500000 de euro?Nu cumva s-au facturat lucrari executate iar beneficiarul(statul adica!)a avut tupeul sa verifice?Cum sa blochezi domnule platile sau sa ceri reducerea valorii facturate cu 30% dupa ce ai acceptat factura??Cred ca cei de la Garda abia asteapta stornarea facturilor emise!?!Dl Ziman chiar are pregatire economica???
Raspunde

sdf

Acum 11 ani

prietenii lui iohanus il promoveaza pe regiune sa poata da tunuri mai mari. 500 de mii pe an e putin. strabagi bai zimere bagajele in masina si tunde-o in tara ta hotule.
Raspunde

realist

Acum 11 ani

ce va mai mirati in romania se fura pe rupte.Politistii romani au descoperit, cu ajutorul bazei de date Schengen, ca pe strazile din Romania circula 800 de masini furate din Uniunea Europeana si alte mii cu acte false.
Raspunde

mmm

Acum 11 ani

Ziman e un hot
Raspunde

Zisu

Acum 11 ani

De ce -au luat marfa ce-a mai slaba din piața , si-au calculat bine densitatile ,pământul care-l baga nare 1,6 are 2 (2,2) țo/mc.
Raspunde

Sby

Acum 11 ani

Am ajuns prosti Austriecilor .Behtel a făcut la fel la Cluj .Romstrade la Arad .Hotii striga hotii
Raspunde

ss

Acum 11 ani

Hotii astia de la Strabag, experti in hotii iohanusiene, sunt aia de au \"reabilitat\" Piata Garii asa de \"bine\" ca dupa doi ani ieseau din caldaram pietrele, aduse din China, desi a fost doar trafic pietonal. Nu au patit nimic, deoarece \"corectul\" sas Johannis semnase pentru o \"garantie\" de doar doi ani, exact cat a tinut si lucrarea de kkt! Lucru \"nemtesc\", cu hoti germani si sasi.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

..cine nu este multumit cu Johannis sau cum arata Sibiul sa plece inapoi de unde a venit, si sa faca comparatie cu alte orase din Romania. Multi stiu doar sa critice dar putin pun mana si fac ceva.Romanul e frustrat si nemultumit. Daca stati si cârcotiti, nu rezolvati nimic.Trebuie să puneti mâna pentru a va reduceti frustrările”.
Raspunde

rusine sa fi roman

Acum 11 ani

Da.. bine spus 11. Hoti striga hoti. In nici o tara nu se fura atat ca in Romania.“Românii sunt pleava Europei, nu lucrează, fură, îşi prostituează copiii şi femeile Învaţă să fure înainte să citească.
Raspunde

PR

Acum 11 ani

Michael SCHIEB (localnic din Slimnic) care are multe utilaje la Strabag a furat o mare parte din material cu complicitatea Strabagului. El impreuna cu sefii de santier si cu prea stimabilul Cornel Ziman au aranjat mare parte din material. Stie tot Slimnicul cum aducea Schieb material noaptea de pe santier. Pe cine cauta Politia? Ca se stie clar cine a furat cel mai mult material.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

daca sti tu 15.PR sigur de ce nu te duci la Politie ? Sau te simti si tu cu musca pe caciula ca ai furat si tu ?
Raspunde

Roman

Acum 11 ani

@14. Eu unul ma uit la mine si la prietenii mei, si nu recunosc nimic din afirmatia grosolana, nesimtita, generalizata! Eu sunt roman, si sunt mandru de ce sunt, ce am facut! Pastreaza-ti afirmatiile, sau schimba-ti stilul de viata!
Raspunde

nicu medias

Acum 11 ani

sami bag ceva in ei de hoti, ca mam si saturat, in loc sa ne bucuram ca vom avea un drum cat de cat bun intre 3 orase frumoase unii se apuca de furat, murilear copii la aia are au furat, la toti sa le vina popa acasa sasi dea seama ca suMele alea cu multe zerouri leau platit copii lor.
Raspunde

mircea

Acum 11 ani

in spatele acestor firme zise straine sunt scumpi dragi si nostri politicieni de ce nu se face lucru ca lume voi nu va-ti intrebat daca era adevarat o firma straina termina de mult lucrarile hai sa fim seriosi
Raspunde

Bashmoodir

Acum 11 ani

Ca sa intru si ieu cu un comentariu cu criterii bune si rele. Pentru Nr:13 ca vorba romanului zice asa: ,, Randuiala ca la SAS\" si cine o ziso no mintit. Nu inteleg ce tot aveti cu sasi sau cu germani iti place sa faci DISCRIMINARE?? No sai ajungem niciodata si stiti de ce? Pentru ca fac exceptie pentru cei care nu se simt sa nu se numere dar cel putin 60% din populatia romana sant: arogantii, neajunsii, fara simt ect si sangale apa nu se face. Pentru Nr: 12 strici tu numele de Strabag? cum ie la nr 19 daca ierau srainii aveam autobenzii in toata romania, cine lucreaza la strabag romania??? Vorbesti fara sa sti. La Nr:15 daca ai dovezi nu te ascunde dute la Strabag si denuntai. Dar afla un singur lucru daca iesti din Slimnic sau nu hai si intraba cinei Dom. Schieb??? Iesti invidios de ce face SASU??? Unde o lucrat o lasat usa deschisa si ie cunoscut as vrea sa stiu ce ai facut tu??? Ai utilaje ca iel sau ramnesti la utilajele lui??? Ieu am fost in Germania la Dom. Schieb si acolo a avut cei trebe nu trbe sa fure noaptea cum zici tu INVIDIOSULE. Iar Nr: 18 ai dat dovada de ce ziceam mai sus o natie de rau facatori cum poti sa spui asemenea lucrurii???? Ca or fi furat tatii sa moara copii ???? RUSINE.
Raspunde

PR

Acum 11 ani

Bashmoodir: Tu din pacate esti cam pe langa subiect, cred ca ai facut comentariile la alt articol aici, ca altfel nu imi pot explica tampeniile care le-ai scris. Acolo in Miercurea - Ciuc la voi e la moda sa fii cretin? Hai sa iti explic si de ce spun asta: Eu sunt un proprietar de firma de transport si pot sa iti spun ca d-nul Schieb a \"transportat\" acel material avand o intelegere cu cineva din interiorul Strabag-ului; in traducere libera pentru cretini ca tine: AVEA COMBINATIA CU CINEVA (care acuma lucreaza la Strabag pe alt santier). Sper ca te-am lamurit. Sa ai o zi frumoasa in nemarginita ta intelepciune.
Raspunde

hi, hi, hi

Acum 11 ani

Hai ca-i tare cu Bashmoodir asta, bozgorul analfabet care face reclama la sasi!
Raspunde

Bashmoodir

Acum 11 ani

Ba asta PR cu firma de transport nici tu nu sti ce sti.Le tot invarti la nr 15 scri de unul Ziman la punctul 21 ba cai combinat cu altul lasa vrajile ca nu tine vrei sa te ti tare cu ale face rau altora . Ie clar invidia ie MARE, MARE. Si pentru hi, hi,hi razi de tine carnatarule ca unguri sau sasii stau mai bine decat .
Raspunde

PR

Acum 11 ani

Bashmoodir: Daca o sa recitesti articolul (se pare ca dupa prima lecturare nu ai retinut), vei observa ca numele \"Ziman\" este mentionat in articol. Sunt sigur ca dupa aia iti vei da seama la ce m-am referit. Inspiri mila... a mea si a celor care citesc textele pline de greseli gramaticale. La Miercurea Ciuc acolo la tine, se face romana la scoala?
Raspunde

xx

Acum 11 ani

Sunt de acord cu 15 Autoschieb a furat impreuna cu conducerea Strabag. Nu poate sa denunte, sunt persoane care au cumparat materiale de la Autoschieb si furate de la Strabag cu acordul conduceri. E ciudat ca vor sa recuperezebanii de la diversi transportatori. Politia sa interogheze soferii de la Autoschieb si Total nsa.
Raspunde

Brucan

Acum 11 ani

Metehne penibile. Pe cand austriecii is sfinti? Si romanii putori? Sau ungurimea? Toti suntem o apa si un pamant cu bune cu rele. Nici Strabag nu-i Skanska si se vede clar aici. Asa ca sunt satul de ei.
Raspunde

Terezian

Acum 11 ani

Ma mir ca mai mira pe cineva veniera firmelor germane si austriece sa faca afaceri in Sibiu.
Raspunde

un om

Acum 11 ani

da se fura,asa a fost si la centura transportatori corecti dispar de pe piata se fura ca-n codru!!!!
Raspunde

un cetatean

Acum 11 ani

cautati in buc. cheiul dimbavitei ,au facut blocuri strimbe cu defecte tehnice acum 3 ani . ocupate 10 la suta ,naspa. gindirea este alta , vrea alt traseu al soselei de medias si si -au cumparat destepti terenurile pe viitorul traseu asa se face . si incep o noua proiectare si licitatie 50 ani .succes . asta este planul b cred , viitorul va dovedi ce a fost ,in capul lor .
Raspunde

victor

Acum 11 ani

În zona comunei Daneş, în primăvara anului trecut şi până spre finele anului au excavat sute de mi de metri cubi de material balastier fără nicio autorizare de mediu sau decizie de scoatere din circuitul agricol al terenului excavat, numai acum de când presa a sesizat măgăriile ce se fac au început să apară şi autorizările, da cu acele gropi imense de unde s-a scos milioane de metri cubi de balast, tot pe seama atâtora instituţii şi indolenţi ce le reprezintă, ce îşi iau lunar leafa bine mersi, nu ea nimeni nicio măsură? Chiar atât de bălăngănos este reprezentat Statul Român de parcă n-ar şti stânga ce face dreapta??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus