Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
0°C

Elevii sunt asteptati la Olimpiada "Mestesuguri artistice traditionale"

În perioada 2-4 aprilie Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, organizează cea de-a XVIII-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, găzduită de către Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească “Emil Sigerus”.

”Sunt aşteptaţi să se înscrie elevi, membri ai cercurilor de artă populară, din şcoli sau cluburi ale elevilor din mediul rural sau urban ce dovedesc reale abilităţi tehnice şi simţ artistic. Fiecare dintre cele trei zile de desfăşurare a concursului corespunde uneia dintre secţiuni », spun organizatorii.

Data de 2 aprilie va fi dedicată picturii de icoane pe sticlă şi pe lemn, picturii naive şi încondeierii ouălelor. În 3 aprilie elevii vor ţese şi vor confecţiona port popular, păpuşi sau podoabe.

Pe 4 aprilie, aceştia se vor întrece în prelucrarea lemnului, a osului şi a fierului, în modelarea ceramicii, în confecţionarea măştilor şi a obiectelor de artă decorativă.

„Elevii vor prezenta produse brute sau semifinite pe care le vor desăvârşi în timpul concursului. Ei trebuie să demonstreze că posedă cunoştinţe temeinice legate de practicarea meşteşugurilor, că stăpânesc practic tehnicile privind confecţionarea, modelarea şi decorarea artistică a produselor, conform tradiţiei. Lucrările prezentate pentru concurs vor trebui să lase loc exprimării talentului şi forţei de creaţie proprii, însă manifestate în deplin respect pentru spiritul original al tradiţiei populare”, a spus Elena Găvan, muzeograf responsabil de acţiune.

Accesul vizitatorilor care doresc să admire lucrările şi îndemânarea elevilor se va face gratuit începând cu ora 12:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus