Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Cultura franceza si Ziua Femeii sarbatorite in martie la Brukenthal

“Le barone francophone”: luna culturii franceze în Muzeul Naţional Brukenthal va aduce la muzeul sibian expoziţii cu lucrări celebre, dar şi cu exponate pe care publicul nu a mai avut ocazia să le vadă.

„În cadrul Lunii Francofoniei organizate la Sibiu de Catedra de Franceză a Universităţii „Lucian Blaga”, Muzeul Naţional Brukenthal pregăteşte o serie de trei expoziţii asociate culturii franceze – în 7 martie expoziţia „Misterele guslei româneşti”, în 20 martie „Istorie, artă şi cultură franceză (sec. XVI – XIX)” şi în 27 martie „Capodopere ale gravurii franceze”. Prezentând o tematică cuprinzătoare, cele trei evenimente vor purta vizitatorii din lumea instrumentelor muzicale în domeniile gravurii, picturii şi numismaticii, având la bază piese din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal”, spun reprezentanţii muzeului.

„Misterele guslei româneşti” este o expoziţie realizată de muzeul sibian şi Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine (APIVS), care prezintă epopeea unui tânăr lutier francez, specializat în luterie medievală, în căutarea urmelor vielei pe pământul românesc.

Şi pentru că este luna martie, muzeul a pregătit şi o expoziţe specială, dedicată doamnelor - “Personaje feminine în scene biblice”.

„În luna martie, cu zile de sărbătoare pentru toate fiicele Evei, Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional Brukenthal organizează expoziţia „Personaje feminine în scene biblice”, prin care îşi propune să prezinte vizitatorilor lucrări de pictură flamandă şi olandeză, italiană, germană şi austriacă, din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal, datate în secolele XV – XVIII. Iar în data de 8 martie vizitarea este gratuită pentru doamne şi domnişoare la toate sediile Muzeului Naţional Brukenthal", mai spun reprezentanţii muzeului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus