Miercuri,
23.09.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

Aparatura de milioane de euro si saloane noi la Pediatrie

10 Martie 2013 22:31

Spitalul de Pediatrie din Sibiu a intrat într-un proces de modernizarea, datorat unui proiect cu fonduri europene în valoare de zece milioane de euro. Proiectul ar trebui să transforme unitatea spitalicească într-un spital de top european, cu dotări de ultimă generaţie, cu un număr mai mare de saloane şi un Centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice. Toate acestea în următoarele 28 de luni.
“Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare de peste 45.000.000 lei, adică zece milioane de euro, iar prin acest proces vom face un Centrul de Cercetare şi Telemedicină în Bolile Neurologice la Copii (CEFORATEN). Realizarea acestuia, precum şi celelalte dotări, amenajări, refaceri la corpurile clădirii vor aduce avantaje deosebite pacienţior, şanse la condiţii de spitalizarea şi de tratament de foarte bună calitate”, spune Mihai Neamțu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Banii care cumpără o şansă în plus la sănătate    

Cele zece milioane de euro vor fi în mare parte folosite “pe aparatele care lipsesc şi de care copiii au nevoie în fiecare zi”, pe refacerea clădirilor de la Clinica Spitalului de Pediatrie şi pe cele cinci compartimente din cadrul centrului.
Reprezentanţii spitalului spun că Centrul va fi amplasat în  str. Pompeiu Onofreiu, în Clinica de Pediatrie a Spitalului, în clădirea A şi în locul clădirii B, ca şi construcţie nouă, structurată pe patru nivele destinate celor cinci compartimente de cercetare.  
„Centrul va include cinci compartimente - Compartiment Neuroradiologie, care va avea laborator imagistică, saloane ATI pentru prematuri şi  copii. Apoi Compartimentul de Genetică, Boli Metabolice şi Cercetare a Patologiei Pediatrice Coexistente sau Induse de Bolile Neurologice, care va avea şase laboratoare. Urmează  Compartimentul clinic de neurologie pediatrică cu opt saloane.  După aceea Compartimentul de cercetare în Neurofiziologie şi Polisomnografie, cu alte şapte laboratoare, şi nu în ultimul rând Compartimentul de telemedicină şi Educaţie Medicală”, mai spune dr. Mihai Neamţu.
În 2015, pacienţii spitalului sibian vor putea să îşi facă analize şi să urmeze tratamente aici, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la Cluj sau la Timişoara. Pe lista noilor achiziţii pentru Pediatrie figurează şi aparatură pentru Imagistica prin Rezonanţă Magnetica  3T; sistem Röntgen Multivalent cu posibilităţi de explorare fluoroscopică şi angiografică; aparat Röntgen complet digital de grafie cu masă şi vertigraf de uz general; ecograf Doppler color pentru investigaţii de înaltă performanţă cu aplicaţii dedicate examinarii SNC şi vascularizaţiei cerebrale; ecocardiograf performant de analiză în volum, 2D, M si Doppler pentru aplicaţii cardiovasculare; aparat pentru studii genetice şi imunologice; şi sistem integrat de telemedicină şi bibliotecă digitală.

Părinţii aşteaptă schimbările

Dacă eşti părinte şi ajungi cu copilul la spital nu te interesează foarte tare lista dotărilor, dar în schimb faci diferenţa între nişte analize făcute în câteva ore sau în câteva zile. Mamele micuţilor pacienţi speră la cât mai multe paturi suplimenare, care să le permită să se interneze alături de copii.
„Problema paturilor e veche în spitalul din Sibiu şi trebuie rezolvată cât mai curând. Ne vom bucura de fiecare îmbunătăţire adusă spitalului, dar mai ales de creşterea numărului de paturi, care să ne permită să ne internăm cu copiii”, spune sibianca B. Cristina.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

#

Acum 7 ani

jocurban.ro/2013/03/spitalul-de-pediatrie-sibiu-o-sa-ti-culcam-copiii-pe-jos/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus