Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

M-am testat pentru anticorpi COVID-19. Primul rezultat medical de care mă rog să fie pozitiv

M-am testat pentru anticorpi COVID-19. Primul rezultat medical de care mă rog să fie pozitiv

Spitalul de Pediatrie Sibiu a anunțat încă de săptămâna trecută că poate face, la cerere și contracost, teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19. Cum de luni lucrăm din nou de la redacție, am mers astăzi să testez sistemul și să văd dacă am avut cumva noul coronavirus.

Ideea din spatele testului este că poate ai avut vreo răceală în ultimele două, trei luni și a trecut după câteva zile, iar acum te întrebi dacă nu cumva sistemul tău imunitar este un fel de Rambo și a ciuruit coronavirusul. Ori, așa cum zilnic vedem tot felul de studii internaționale, poate ai fost asimptomatic și ai trecut prin coronavirus ca gâsca prin apă. Și nu în ultimul rând, acest test este elocvent pentru mult dezbătuta imunitate de turmă.

Așadar, m-am programat cu câteva zile înainte - funcționează doar pe bază de programare - iar de dimineață, la ora 08:30 eram pe strada Pompeiu Onofreiu. M-a luat în primire o doamnă foarte amabilă și prietenoasă. S-a asigurat că am mănuși de protecție și mască, apoi a rugat o colegă să-mi ia temperatura. 36,2, deci sunt bine. În fine, în a treia încăpere o a treia doamnă amabilă mi-a recoltat efectiv sânge.

Pentru că am văzut-o echipată din cap până în picioare, am întrebat-o dacă acum spitalul le oferă toate dotările necesare și dacă mai sunt probleme cu echipamentele. ”Probleme cu dotările nu am avut niciodată”, mi-a răspuns dumneaei în timp ce se spăla riguros pe mâini. ”A fost doar o întârziere cu onorarea unor comenzi pentru echipamente, însă nimic grav”, continuă doamna. O întreb și de câte ori se spală pe mâini în fiecare zi. ”După fiecare pacient în parte, nici nu știu exact. Gândiți-vă că numai dumneavoastră sunteți opt sau nouă în această dimineață”, răspunde în timp ce se spală minuțios vreme de vreo 30 de secunde.

test anticorpi pediatrie sange (2)

Am mai întrebat angajații Spitalului de Pediatrie dacă până acum au avut rezultate pozitive pentru testele de anticorpi. Mă gândeam că sunt oameni care află cu surprindere că au avut coronavirus și nu au știut. Din fericire, în spital se lucrează cu date științifice, nu cu emoții. Așadar răspunsul a fost simplu: Nu. Lucrurile sunt mult mai complicate de atât. Se pare că anticorpii se dezvoltă în timp, uneori e nevoie chiar de câteva luni. Ba chiar au fost pacienți bolnavi de coronavirus, declarați vindecați, dar pentru care testul de anticorpi nu este concludent. De aceea am mai văzut știri cu bolnav de coronavirus care a avut nevoie de o serie întreagă de teste pentru a fi externat.

Dacă vă gândiți să faceți la fel, trebuie să știți că totul este extrem de curat, regulile sunt foarte clare și oamenii deosebit de amabili. Testul pentru anticorpi costă 80 de lei.

Am plecat împăcat cu gândul că nu am avut coronavirus. Viața mi-a arătat, încă o dată, că nu-i ca-n filme. Deși, în adâncuri, încă sper să fie pozitiv rezultatul care va fi afișat online după-masă sau mâine.

În loc de concluzie, vă spun că experiența în sine a fost una pozitivă care ne arată noua realitate în care ne aflăm. Cel puțin o perioadă va trebui să conviețuim cu acest virus pe care acum trei luni nici nu-l băgam în seamă când vedeam știrile internaționale. Mâine vreau să mă duc să donez sânge.

Citește și Spitalul de Pediatrie Sibiu efectuează teste COVID-19 la cerere, contra cost

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Eliza

Acum 2 ani

Am avut si eu curiozitatea de a ma testa, rezultatul a fost negativ. A fost mai mult o curiozitate datorata valului mare de epidemie de gripa sezoniera din luna februarie, unde la fel de bine ar fi putut fi un amestec de virusi. Recunosc, am fost "dezamagita" de rezultat :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus