Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Spitalul de Pediatrie Sibiu efectuează teste COVID-19 la cerere, contra cost

Spitalul de Pediatrie Sibiu efectuează teste COVID-19 la cerere, contra cost

Reprezentanții Spitalului de Petriatrie Sibiu anunță că în laboratorul propriu se pot efectua, la cerere, teste PCR pentru depistarea COVID- 19, precum și teste pentru depistarea anticorpilor. Testele se efectuază contra cost. De asemenea, începând cu 15 mai, după încetarea stării de urgență, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va relua activitatea de consultații în ambulatoriile de specialitate, în condiții speciale pentru evitarea infectării.

Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pediatrie poate efectua la cerere, contra cost, analize RT-PCR COVID-19 la prețul de 280 lei/test, precum și teste pentru determinarea anticorpilor (Ig M și Ig G – anti SARS-Cov-2) prețul fiind de 80 lei/test, anunță reprezentanții instituției, printr-un comunicat de presă.

Începând cu data de 15.05.2020, după încetarea stării de urgență, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va relua activitatea de consultații în ambulatoriile de specialitate. Consultațiile și investigațiile se vor face numai cu bilet de trimitere de la medicul de familie și programare telefonică la numerele 0269 217 810 și 0269 217 927.

Locațiile ambulatoriilor de specialitate:

În clădirea Spitalului de pe strada Pompeiu Onofreiu:

 Cabinetul Ambulatoriu de Pediatrie  Cabinetul de Dermatologie  Cabinetul Oftalmologie  Laboratorul de Analize Medicale  Cabinetul de Endocrinologie

În clădirea de pe strada Gh. Barițiu (Luther):

 Cabinetele de Ortopedie și Chirurgie  Cabinetul ORL  Laboratorul de Radiologie și Imagistică

Pentru distanțarea pacienților, vor fi primiți doar doi pacienți pe oră, precizează sursa citată. Programarea pacienților cu risc crescut se va face la începutul programului de lucru.

În momentul programării telefonice, aparținătorii vor fi chestionați cu privire la următoarele aspecte:

- Dacă copilul are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și / sau febră (≥37⁰C) - Dacă există membrii ai familiei cu aceste simptome - Dacă au intrat în contact cu un pacient confirmat cu COVID-19 - Dacă suferă de o patologie cronică sau o afecțiune care îi reduce imunitatea

La prezentarea pentru consultație/investigație se va măsura temperatura corporală în cabinetul de triaj din fiecare locație și se va solicita dezinfecția mâinilor. Dacă pacientul este afebril, acesta va fi îndrumat către cabinetul de consultație/investigație. Dacă pacientul este febril, acesta va fi îndrumat pentru consultație în Unitatea de Primiri Urgențe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Gheorghe

Acum 3 ani

Asta-nseamna o primarie care cu adevarat lucreaza pentru toti cetatenii care platesc taxe. Spitalul din subordine sa faca teste contracost in timp ce ea sta pe un excedent si finanteaza entertainmentul fie el si online. Multumim Primaria Sibiu!
Raspunde

LaFlemme

Acum 3 ani

Cu aparatele donate de ONG-uri si cetateni?
Raspunde

NumeSiPrenume2

Acum 3 ani

De fapt este o problema structurala, fapt ignorat de marea majoritate ce voteaza cu burta, si anume ca sistemele socialiste de sanatate sunt doar pe foaie socialiste, pentru ca nu se poate ca altcineva sa-ti subventioneze tie tratamentul decat in situatia in care **multi** contribuie dar **putini** au parte. Asta e sistemul de baza. Ca un sistem socialist sa functioneaze asa cum iti doresti matale ar trebuii ca contributiile sa fie mult mai mari (vezi ca din PIB contribuim la sanatate, si vezi anul trecut acum 2 ani vis-a-vis de media UE), un fapt imposibil de realizat cand deja ca individ contribuii deja cu 10%, si ar trebuii sa existe foarte multe progame de preventie, astfel incat sa putem oferii servicii de calitate celor care au nevoie. Fara preventie, presiunea pusa pe sistem este foarte mare, rezultand asa cum stim cu totii, la cersatoria pe faisbuic ca interventia nu face la noi in tara, ca costa prea mult, ca nu avem medicamentul, etc etc etc. Atentie, asta in conditiile ideale in care nu ai hipocalcemii in timp ce dai declartiie live din cauza ca nu ai avut ce sa furi in ultimele 2 luni. Cei care au donat, sunt tot acei oameni care doneaza si pe faisbuc, crezand ca in felul asta rezolva ceva, dar de fapt incurajeaza si mai mult hotia. Din pacate singura solutie este sa liberalizam piata complet astfel incat sa fortam statul sa realize ca nu se mai poate. Indirect asta va afecta si oamenii mai pricajiti dar care poate vor realiza ca votul cu burta nu este benefic decat in ziua respectiva.
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

Nu va este rusine sa cereti bani pentru aceste teste cand s-au alocat fonduri UE, de la Guvern, donatii de la persoane fizice si private? In timp ce mediul privat din Romania care contribuie cu cei mai multi bani la bugetul consolidat nu stie cum sa isi mai pastreze angajatii, multi in somaj tehnic, iar voi ii trimiteti pe anagajatii institutiilor din subordinea primariei acasa in ,,Teleshoping" sa incurce cratita cu serviciul platiti cu 100%. Asta inseamna sa fi SOLITAR SI SOLIDAR ?
Raspunde

X

Acum 3 ani

Ce tare Primaria Bucuresti te plateste cu 200 lei sa faci testul iar noi trebuie sa platim 280 lei. Poate se sesizeaza Dl. Presedinte ca parca era de pe meleagurile noastre sau de 6 ani nu mai cunoaste Provincia???
Raspunde

Perfect

Acum 3 ani

De la testare in masă (situația ideala) pentru gasirea asimptomaticilor s-a trecut la testarea contra cost pentru doritori...din banii contribuabililor...perfect. In Sibiu lucrul e "bine facut" .
Raspunde

Perfect

Acum 3 ani

Abia aștept da vină alegerile. Sper să nu mai pupe fDGR-/ pnl-ul primaria veci!
Raspunde

uncetatean?

Acum 3 ani

spitalul vietii face teste contra cost dar nu isi testeaza personalul. nu e fascinant? sunt fanul acestei colonii numita Romania.
Raspunde

joi

Acum 3 ani

A venit si raspunsul la intrebarea de acum ceva timp: de ce se achizitioneaza un nou laborator daca avem unul si nu testam nici macar la jumate de capacitate. Si iata raspunsul: $$$. dupa ce fraierii au donat initial laboratoare, teste, echipamente , etc acum astea sunt pentru o anumita clientela ; se stie cine beneficiaza, restul - Dumnezeu cu mila. Si ce super oferta 280lei - cred ca zilnic imi fac doua teste :))
Raspunde

Bosi

Acum 3 ani

Incredibil .... pe donatiile noastre astia fac teste contracost ???? Felicitari SC care au donat banii . Gunoaielor !!!! Plus 2500ron de la Guvern ca lucreaza cu Covid!! Nu va mai ajunge , nici spaga nu mai luati acum ? Scuze e spaga legala - cu bon fiscal . La alegeri votez !
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Cel mai tare e sa te duci sa platesti ca sa ti se faca un test (pt ca esti curios) .. sa fi asimptomatic si sa iesi pozitiv .. te iau astia pe sus si te baga in carantina unde o sa stai urmatoarele 14 zile :)) Si cu banii luati si inchis .. pardon .. carantinat .
Raspunde

Canaris

Acum 3 ani

1.aparatul de la Pediatrie e luat pe fonduri europene de vreo 5 ani pentru cercetare2. un aparat de la Județean a fost achiziționat de CONA - bănuiesc că din redirecționare a impozitului pe profit,nu cred că din banii personali ai patronului, dacă greșesc îmi cer scuze 3.al doilea aparat de la Județean cumpărat de Consiliu, nu știu dacă e funcțional sau urmează.. 4.un aparat cumpărat de ULBS... Pe lista donatorilor, persoane fizice, publicată de Județean sunt foarte puține persoane.... Bravo lor! E plin de falși donatori pe forumuri... Statul român, care plătește pensiile speciale e un stat bogat....
Raspunde

Perfect

Acum 3 ani

Nu toti donatorii, persoane fizice, sunt pe liste. Cercetează mai bine.
Raspunde

Clau

Acum 3 ani

Acum exista teste pe banda rulanta, dar se pare ca numai contracost. In tot acest timp cat din personalul medical a fost testat pe fondurile statului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus