Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
13°C

Ioana Craciunescu a readus "O femeie singura" pe scena sibiana

Weekendul trecut a adus pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor un one woman show jucat de cunoscuta actriţa Ioana Crăciunescu. Sibienii au aplaudat spectacolul „O femeie singură”, după un text de Dario Fo şi Dranca Rame, care spune povestea unei femei pe care singurătatea o aduce pe rând în pragul sinuciderii şi apoi al nebuniei, momente pe care ea le relatează cu tristeţe, iar uneori chiar cu umor.

„Recunoscută pentru prezenţa sa fermecătoare, aIoana Crăciunescu a revenit pe scena Teatrului Naţional din Sibiu într-un one woman show provocator, creat ca un manifest pentru egalitatea de gen. Spectacolul de la Sibiu recreează spaţiul unei camere de baie ca o metaforă a intimităţii, a locului în care poate să intervină atât ce e mai bun, cât şi ce e mai rău”, spun organizatorii.

Giulia, personajul central reueşte să se redescopere prin mărturii tulburătoare, dar fără să îşi piardă simţul umorului şi incită cu fineţe la dezbateri care să dea foc lenei, schimbând obiceiuri şi făcând să piară prostia şi frica, după cum declara Dario Fo, co-autor al acestei piese.

„Este genul de spectacol care îţi place, dar te şi întristează, te face să te gândeşti la propria existenţă, să compari şi poate să îţi aminteşti de visele pe care anii le şterg atunci când nu mai ai puterea să lupţi pentru ele, şi ajungi să îmbătrâneşti singur-singurel şi plin de regrete. Iar actriţa a reuşit să redea această cruntă realitate execepţional”, a spus Carmen Macarie, o sibiancă prezentă în sală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus