Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-4°C

E.On schimba si mai mult in 2013: 50 de km de retea. "Ne-am inteles cu Primaria"

Dacă anul trecut, E On Gaz Distribuție a schimbat rețele și branșamente cu o lungime totală de 37 de km în municipiul Sibiu, anul acesta investițiile anunțate de compania cu sediul central la Târgu Mureș se vor întinde pe 50 de km. Cei de la E.On susțin că planul lor de investiții, care va afecta cel puțin 20 de noi străzi, a fost agreat de conducerea Primăriei Sibiu. Anul trecut, împotriva celor de la E.On Gaz Distribuție s-au ridicat mai multe voci, inclusiv oficiale, care au arătat că cei de la E.On sparg asfaltul proaspăt turnat din cauza lipsei de corelare a investițiilor cu cele ale administrației locale.

Lista străzilor

Valoarea investițiilor crește anul acesta, arată reprezentanții companiei E.On, de la 13,5 milioane de lei, la 14 milioane, în municipiul Sibiu. ”În prima jumătate a lunii martie a acestui an va fi demarată modernizarea reţelei de gaz pe mai multe străzi din municipiul Sibiu, respectiv Vasile Pârvan, Strungului, Principatele Unite, Niţă Octavian, Mălinului şi Strugurilor”, se arată în comunicatul E.On Gaz Distribuție. În lunile următoare, după ”parcurgerea etapelor legale”, distribuitorii de gaze naturale mai anunță lucrări pe alte cel puțin 14 străzi: Ştrandului, Maramureşului, Litovoi, Râului, P-ţa Cibin, Malului, A. Iulia (Dealului - Malului), Tg. Vinului, Tg. Peştelui, Hegel, Fraţii Gracchi şi Eftimie Murgu.

Înțelegerea cu Primăria

”Programul de investiţii a fost agreat cu autorităţile locale, fiind considerate prioritare lucrările de înlocuire a conductelor pe străzile unde sunt programate a se desfăşura şi investiţii ale municipalităţii”, dau asigurări reprezentanții E.On. În trecut, inclusiv primarul Sibiului și-a arătat în mod public nemulțumirea referitoare la modul de colaborare cu cei de la E.On, în ceea ce privește corelarea lucrărilor.

Alți 30 de km de rețea în județ

În afara investițiilor din municipiul Sibiu, alte aproximativ 11 milioane de lei vor mai costa lucrările programate în alte localități ale județului Sibiu. Mediaş, Cisnădie, Slimnic, Şmig, Richiş, Bârghiş, Coveş și Şeica Mică sunt printre localitățile nominalizate de E.On, alături de Roșia și Nucet.
 

  • ”E.ON Gaz Distribuţie înţelege că unele etapele ale procesului de modernizare a sistemului pot provoca un anume disconfort pentru cetăţeni, dar subliniază faptul că obiectivul principal al acestor lucrări este de a asigura, pe termen lung, creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale şi servicii de distribuţie calitativ superioare pentru consumatori. Totodată, compania mulţumeşte cetăţenilor şi autorităţilor pentru înţelegere şi suport privind implementarea investiţiilor”, comunicatul de presă E.On


 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

alex

Acum 8 ani

sa speram ca numai sparg ca tampitii si sunt atenti. La strazile recent renovate nu mai vin ei sa o sparga imediat. Sper ca chiar s-au inteles cu PRIMARIA.
Raspunde

@ alex

Acum 8 ani

chiar sa nu speri ca se va intimpla sa ceva...
Raspunde

Gigi

Acum 8 ani

Un pont pentru baietii de la EON: strada Hipodromului se va asfalta in curand, asa ca fiti pe faza: cum e gata asfaltul, hop pe el cu sapaturile.
Raspunde

nea gigi

Acum 8 ani

trimete echipele sa lucreze prin comune, care nu au gaze ,sa faca si ei o mincare calda la nepoti ,caci muncitori sint in iacutia la munca . . dar costa deplasarea de santier si oameni .. mai bine aduceau 2-3 specialisti si angajau cu circa oameni ai locului ,inca 1 an si pe urma pun canalizare ,apa ,inca un an ..poate ne desteptam si noi pana atunci ..dar asfaltul i-l incalzesc si il pun la loc ,zicind ca este nou .aici este afacerea . iar vechile tevi platite de mine acum 18 ani , se vind la fiare vechi .
Raspunde

Luca

Acum 8 ani

Eu zic sa mergeti sa va adunati angajatii din bar \"La Fortuna\" in \"Vasile Aaron vis a vis de fostul Comsilcost actualul Gazprom\". Ca deobicei pleaca de acolo doar pe la 11 - 12 \"dimineata\". Si vorba aia nu sunt decat vreo 20 - 23 de oameni. Poate au treaba prin alte parti.
Raspunde

Stefan

Acum 8 ani

spargeti cat vreti dar refaceti carosabilul nu va bateti joc de noi si de masinile noastre!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

FONDURI NERAMBURSABILE UE

Acum 8 ani

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro
Raspunde

zoro

Acum 8 ani

SPARGETI CIT VRETI.DUPA ACEEA ASFALTATI PE BANII VOSTRII EXACT CUM A FOST STRADA INAINTE DE A O SPARGE,NU NUMAI SA O CIRPITI.SI INCA CEVA .DE CIND A AJUNS SEDIUL CENTRAL A E.ON.GAZ LA TG..MURES..EU STIAM CA E LA MEDIAS CA ACOLO S-A INFIINTAT.CE TICALOSI A DUS CENTRUL DE ACOLO?CU CE SCOP?DE CE NU SINT CERCETATI?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Pe cetateni nu ii deranjeaza lucrarile de modernizare ci gropile, transeele si hartoaple care raman dupa aceste lucrari!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

SA SPERAM CA INTRADEVAR S-AU INTELES SA LE FIE RUSINE LA CEI DE LA GAZ AU SPART STRAZI FRUMOASE SI RENOVATE. SA LE FIE RUSINE!
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

In data de 08.05.2013 \"bravi\" nostri lucratori de la EON au inceput sa sape pe str. Oltului. Nu au anuntat pe nimeni si astfel pe la ora 12,00 cand am facut si eu ochi am vrut sa ies cu masina din garaj dar surpriza.....in dreptul usi de la garaj era o gramada de pamant aproape cat dealul Gusteritei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus