Duminică,
12.07.2020
Parțial Noros
Acum
25°C

Sezonul de la Arena Platos se incheie cu campionat de cuie si Slide and Freeze

13 Martie 2013 17:51

Sezonul de ski şi snowboard din complexul Arena Platoş, situat în apropierea Păltinişului, se încheie oficial în data de 17 martie. Însă, vineri, în apreski-ul Arena Platoş, are loc a doua ediţie a Campionatului de Cuie, iar sâmbătă se desfășoară concursul Slide and Freeze. Apoi, cei prezenți vor avea parte de un „monster party” în apreski.

 

Campionat de bătut cuie

În 15 martie, în apreski-ul complexului de ski şi snowboard va avea loc cea de-a doua ediţie a Campionatului de Cuie Arena Platoş. Concursul, tradiţional în apreski-urile de pe pârtiile austriece, constă într-un joc extrem de gustat de schiorii şi snowboarderii ce îşi petrec weekendurile pe pârtiile de la Arena Platoş. Jocul presupune baterea unui cui într-un butuc din lemn de brad folosind vârful ascuţit al unui ciocan. „Pentru această ediţie ne-am gândit să percepem o taxă de 10 lei de fiecare jucător. Suma ce se va strânge din taxa de înscriere va fi premiul pus în joc, câştigătorul urmând să ia toţi banii”, spune Cristina Badiu, PR manager la Arena Platoş.

 

Slide and Freeze

Evenimentul ultimului week-end de ski este, însă, concursul „Slide and Freeze”. Slide and Freeze, care are la bază tot un concept austriac, este o probă a „curajoşilor care nu se tem de frig, de zăpadă sau de senzaţii tari”.

La baza pârtiei va fi construit un bazin, cu o adâncime de aproximativ un metru. Bazinul va fi izolat cu prelată şi va fi umplut cu apă. Concursul este structurat pe trei categorii. La categoria Slide, câştigător va fi desemnat schiorul sau snowboarderul ce va reuşi să acvaplaneze peste întreaga suprafaţă a lacului artificial. În cazul în care niciun concurent nu parcurge întreaga suprafaţă, câştigător va fi cel care a parcurs cei mai mulţi metri.

 

500 de lei, premiul cel mare

Cea de-a doua categorie, Trick, presupune executarea unei acrobaţii în timpul acvaplanării. Iar juriul va aprecia şi premia cea mai spectaculoasă acrobaţie. Ambele categorii vor fi premiate cu skipass-uri pentru sezonul viitor. Cea mai amuzantă şi spectaculoasă categorie va fi cea în care concurenţii vor trebui să coboare pârtia şi apoi să acvaplaneze pe suprafaţa lacului într-o „construcţie” de inspiraţie proprie. În concurs se acceptă orice fel de improvizaţii, cea mai haioasă şi mai elaborată construcţie, coroborată cu performanţa schiorului va câştiga premiul cel mare de 500 de lei.

Concursul va începe la ora 13, iar concurenţii se pot înscrie, în ziua concursului, în apreski, începând cu ora 10.

Comentarii

1 comentarii

@redactie

Acum 7 ani

campionat de cuie ? ce pl e asta ? ati vrut sa scrieti campionat de c u a i e ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus