Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

ACTUALIZARE O nouă pană de curent la Păltiniș. Salvamontul ajută tehnicienii Electrica să ajungă la avariile din zone izolate

ACTUALIZARE O nouă pană de curent la Păltiniș. Salvamontul ajută tehnicienii Electrica să ajungă la avariile din zone izolate

Complexul de schi și snowboard Păltiniș Arena rămâne închis astăzi din cauza unei noi pene de curent care afectează Păltinișul.

Actualizare

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu anunță că a fost solicitat pentru a sprijini cu UTV-ul cu șenile din dotare personalul de serviciu tehnic din cadrul Electrica pentru remedierea defecțiunilor apărute în zona Paltinis.

Dan Popescu, șeful Salvamontului sibian, a declarat pentru Turnul Sfatului că salvamontiștii au sprijinit personalul Electrica și zilele trecute, când au apărut alte avarii. În principiu este vorba despre transportarea echipamentelor în zone greu accesibile, mai ales după zăpadă căzută în ultimele zile.

Problema majoră par a fi brazii care sub greutate ninsorii și sub acțiunea vântului se prăbușesc peste linii de curent electric.

Știre inițială

Reprezentanții Păltiniș Arena sfătuiesc schiorii să nu urce la Păltiniș de la prima oră pentru că nu pot utiliza facilitățile resortului.

În schimb, pentru mâine va fi program prelungit, inclusiv cu nocturnă.

În cazul în care reprezentanții firmei de distribuție a energiei electrice vor repara problema, există posibilitatea ca Păltiniș Arena să se deschidă după-masă, dar acest lucru va fi anunțat în prealabil.

Reamintim că de mai bine de două zile Păltinișul are probleme cu alimentarea cu energie electrică. O parte din avarii au fost provocate de condițiile meteorologice nefavorabile.

„Cu privire la întreruperile în alimentarea cu energie electrică semnalate în localitatea Păltiniș, județul Sibiu, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, caracterizate de viscol și depuneri mari de zăpadă, au dus la doborârea a numeroși brazi căzuți pe LEA20kV. Echipele operative ale DEER - Sucursala Sibiu au acționat prompt și efectuează lucrări de degajare a acestora în vederea repunerii sub tensiune a LEA20kV. Operațiunea de repunere sub tensiune se va realiza treptat în funcție de executarea lucrărilor de degajare a brazilor căzuți”, au transmis luni reprezentanții biroului de presă al Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Exista solutii tehnixe care elimina avariile datorate caderilor de arbori pe retea. http://epind.ro/enel/medie-tensiune/cabluri-accesorii/suport-de-sustinere-linie-aeriana-mt-in-cablu-torsadat-pe-funie-portanta-tip-s1-244051-ds-3062/
Raspunde

Calu

Acum 1 lună

Principala problema e ca nu intretin liniile cand este posibil. Adica vara. I-au prins pe nepregatite. Daca nu se pot taia brazii care sunt un pericol atunci in zonele impadurite sa se treaca pe cablu subteran asa cum este normal. Ne mai laudam ca avem statiune......
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Cablu subteran de 20 kV pe proprietati publice si private nesupravegheate e bomba cu ceas. Trebuie, protejat, semnalizat si cu aprobari specifice la toate lucrarile si sapaturile din ariile afectate. Oamenii nu stiu, cred ca ajuta dar isi risca viata neavand pregatire, echipament de protectie si nerespectand normele muncii. https://know.electricianexp.com/ro/elektrosnabzhenie/bezopasnost/shagovoe-napryazhenie
Raspunde

Sfg

Acum 1 lună

poate se pot implica si cei de la Arena Platos si Oncesti cu utilajele lor sa ajute la repararea mai rapid a problemelor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus