Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

UPDATE Primaria contesta amenda de 50.000 de lei de la Garda de Mediu pentru Gradina Zoologica

Reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat că vor contesta procesul verbal de constatare, referitor la amenda primită de la Garda de Mediu.

”Garda Națională de Mediu a amendat Grădina Zoologică Sibiu pentru lipsa a două din totalul documentelor care trebuiau să însoțească cei doi crocodili achizitionați la sfârșitul anul trecut. Unul dintre aceste două documente a fost deja obținut de Grădina Zoologică Sibiu, cel de-al doilea fiind în curs de obținere. Serviciul public a achitat 25.000 de lei ca amendă pentru această contravenție, dar urmează să conteste procesul verbal de constatare a acesteia”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Inspectorii Gărzii Naționale de Mediu au descoperit la Grădina Zoologică din Sibiu doi caimani deținuți fără acte de proveniență, iar la un localnic din Tălmaciu opt căprioare deținute ilegal, conform Mediafax.

Comisarii GNM de la Comisariatul General au efectuat, în perioada 4 - 14 martie, mai multe controale în cadrul unor acţiuni tematice şi ca urmare a unor sesizări privind deţinerea ilegală de animale sălbatice de către persoane fizice şi juridice.

Astfel, la Grădina Zoologică din Sibiu inspectorii GNM au constatat că au fost achiziţionate două exemplare de caiman (Caiman crocodilus) fără a exista acte privind provenienţa acestora. Ca urmare a celor constatate, comisarii GNM au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei, potrivit OUG nr. 57/2007, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului CE nr. 338/97 privind protecţia speciilor faunei şi florei sălbatice prin controlul comerţului cu aceste specii.

Conform articolului 9, alineatul 1 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, "deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti".

  Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au precizat anterior, pentru MEDIAFAX, că în România nu sunt persoane fizice care deţin legal animale sălbatice, întrucât condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru a obţine o astfel de autorizaţie sunt foarte stricte.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

crocodil

Acum 9 ani

Bbucuri ai nene Dobre!Esti Sibian?In loc sa te bucuri ca micuta noastra Gradina zoo a mai fost popula-ta cu doua animalutein pupi in***pe aia de la \'centr\'.De caprioarele de la Talmaciu de ce nu scrii o vorbulita?Sau de Mihaela cea macelarita in loc sa fie tranchilizata mai intai.Esti o javra,poti fi data la caimani impreuna cu carnea de mici cu cal.Pa si Pu la tine.
Raspunde

bibi

Acum 9 ani

asta e s-a nu se spuna ca nu au activitate si nui pedepsesesc pe cei ce incalca legea tot ce se presupune in tara in ce priveste agenti de protectie a cetateanului e numai fatada nu ne apara nimeni in fata nedreptatilor si aici ma refer la ITM ,GARDA DE MEDIIU, PROTECTIA CONSUMATORIULUI PREFECTURA CONSILIU JUDETEAN COLEGIU MEDICILOR CASA DE PENSI SERVICI INUTILE BANI PUBLICI PLATITI DE TOTI amarasteni care platim taxe si inpozite s-a nu ai nevoie de aceste servici te trimite de la unu la altu trebuie s-a treaca 2-3 generati s-a ne schimba mentalitatea deocamdata functioneaza tot vorba comunista PCR [ pile cunostinte si relati ] uitativa cum s-e numesc intre iei nu poate patrunde nimeni servici cu circuit inchis de acea am ajuns unde suntem toate neamurile si prieteni la bani bugetari ca acolo fara numar refrenu unei manea succes
Raspunde

bandit

Acum 9 ani

ASA CISTIGA MITICII MEREU BANI NEMUNCITI DE LA SIBIU CUM NE-AU FURAT O VIATA PRIN LEGI STRIMBE DATE IMPOTRIVA SIBIENILOR.
Raspunde

Georg Labuci

Acum 9 ani

Tiergartenu utilizeaza marfa de contrabanda ?
Raspunde

un tantalau

Acum 9 ani

am fost la gradina zoo , in dumbrava , in ziua de 10 noiembrie 2011 ora 12 -15 , cu copilul . si a deschis un geam amarit ,plictisit la intrare . am mai fost de doua ori mai de mult .era o frumusete virgina , lume multa ,plimbari cu barca ,etc. acum m-am plimbat pe alei ce este adevarat asfaltate . niste animale cam plictisite ,nu era nimeni pe alei , puteam sa fur ,mainute ,porumbei,papagali ,si altele. dar cind m-am intors pe sus ,in dreapta ,era vinzoleala ,la o cladire ,alba , cu moloz , nisip ,betoane ,var,oameni ,20 si 2-3 masini , harmalaie,ciururi de cernut ,galeti , vopsele,lopeti,mistri,etc. vinjoleala . pina am trecut ceva ,20 metri si vad un nene de circa 40 ani la 1.70 ,venind inspre si intreb ; nenea ce se intimpla acolo face-ti pavilioane speciale de iarna ? el zice in lehamite , la misto : nu domne se termina pavilionul ,conduceri la sefi . am plecat , dar in tot parcul , animale ,oratani ,nu era nici un ingrijitor , s-au sa vad vro vietuitoare ca maninca ceva ,sau sa dea ceva la ele . am plecat ca un fulg de porumbel in van , fara comentari . la iesire nu a mai iesit nimeni sa se uite la muritor . am uitat sa va spun ; mi sa facut o fotografie de la intrare spre stejar ca amintire . aceeasta fotografie este pe calculatorul meu in loc de altele din net.deci se stie . moto ; ; dupa ce a fost inpuscat leul , la o zi doua ,seara , eu tinind la natura si amintitrile din zona sibiului ,revoltat si de celelalte inprejurari . AM dat telefon de acasa , la politia sibiu ,l-am spus acestea, mai pe scurt , dar concret , le-am spus numele , adresa,tot. SI zice : nu este treaba noastra ,nu ne priveste, dar daca insisti fa nota scrisa . alta data am sa ma adresez , lui papa pius ,din cer. . cautati in caietul de note telefonice de la pol. sibiu.. punct.. ei stiu cine sint de mult . sfaturi in doi trei ani , raminem 10 milioane , restul sint minoritati si pilosi si nu ma priveste . arunca pisica de la unul la altul . strutilor. pe cuvintul meu ca este real si adevarat .
Raspunde

pfui

Acum 9 ani

Ce al spus la politie?Ca te-ai plimbat singur la zoo.Mult bla,bla fara continut.Intr-o tara democrata amenzile se dau in functie de salar ptr.a nu transforma acel om in infractor ptr.a-si plati amenda.La noi dam amenzi astronomice sa traim bine din bani nemunciti ,legalizind hotia,VIZAT PRINCIPAL FIIND SIBIUL.
Raspunde

mica rectificare

Acum 9 ani

era 30octombrie 2011 ora 12...scuze rectific tigru ,deci 14-15 decembrie 2011 ora 20.00. mai udati iarba din tarcuri ,camilele ,girafele ,struti ,adevarat stau in desert cu nomol. puneti citeva aspersoare din loc in loc , cu o simpa teava de plastic .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus