Proiectele Primăriei Sibiu sunt ghidate de Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană. Varianta actualizată a documentului va intra săptămâna viitoare în Consiliul local, unde va fi supusă aprobării. Despre aceasta a anunțat purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Mirela Gligore, în cadrul conferinței „Harta investițiilor publice de succes – Dezvoltare locală în context global”, organizată de echipa revistei Transilvania Business.
„Strategia este un document valabil timp de 10 ani. Noi acum lucrăm la actualizarea acesteia. Săptămâna viitoare va intra în Consiliul local și va fi supusă aprobării acestui for”, a declarat Gligore. În cadrul conferinței, reprezentanta Primăriei Sibiu a mai anunțat că municipiul Sibiu a depus proiecte pentru finanțare prin PNRR de peste 101 milioane euro, dintre care au fost aprobate proiecte în valoare de 65,4 milioane euro.
„Investim în infrastructură. Mergem către o infrastructură smart, către o mobilitate alternativă, prin crearea de condiții de utilizare a transportului public local în condiții mult mai bune – doar în ultimii 4 ani am achiziționat 119 autobuze noi, ecoeficiente, care acum sunt în circulație. De asemenea, amenajăm piste pentru biciclete, iar de 2 ani practic creăm piste mai sigure, separate de carosabil, de calea de rulare pietonală, pentru a-i încuraja pe cetățeni să utilizeze și să fie mai în siguranță.
În egală măsură creăm drumuri de legătură noi, care să elimine acele blocaje în trafic; reabilităm podurile peste Cibin – mult timp o barieră naturală. Podul de la strada Rozmarinului, care leagă două cartiere importante, Ștrand de Turnișor, e deja gata. Se lucrează la podul de pe Șos. Alba Iulia”, a enunțat în cadrul conferinței Mirela Gligore.
Aceasta s-a referit la investițiile în infrastructura din educație - „Doar anul acesta, în ultimele 2 luni, am finalizat lucrările de extindere la două creșe, care însumează aproximativ 200 de locuri. Clădirile acestor unități de învățământ sunt inclusiv în curs de eficientizare energetică. Nu e vorba doar de termoizolare, ci de sisteme de panouri fotovoltaice, pompe aer/apă, inclusiv building management systems” - , din sănătate și care țin de digitalizare - „Sunt o serie de aplicație, care la un click distanță aduc cetățeanul lângă primărie. Sibianul poate să sesizeze un incident printr-o aplicație, care ajunge în timp real la departamentul abilitat să o rezolve”.
Întrebată care sunt provocările din punctul de vedere al dezvoltării durabile, Mirela Gligore a răspuns: „Dezvoltarea durabilă înseamnă integrarea proiectelor, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Dacă faci proiecte separate, îți reușesc, dar nu au același efect. Nu e suficient să aprobi o strategie, dar urmarea pașilor îți asigură o dezvoltare durabilă și pe termen lung”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 911
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
Sparrow
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Lucrețiu Corduneanu
Acum 4 ore
George