Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Functie de retragere pentru Ovidiu Sitterli: secretar la Consiliul Judetean

Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Sibiu l-a mandatat oficial la sfârșitul săptămânii trecute pe Prim-vicepreședintele partidului, Klaus Johannis, să rezolve cea mai arzătoare problemă a organizației: schimbarea prefectului Ovidiu Sitterli. ”Dl. Prim- vicepreședinte a fost mandatat de DPT de a susţine ca prefect un reprezentant PNL conform protocolului USL naţional”, se arată într-un comunicat oficial remis de biroul de presă al PNL Sibiu.

Surse din cadrul Consiliului Județean susțin că dacă sibienii îi vor convinge la centru pe social-democrați că postul de prefect aparține liberalilor, atunci prefectul Ovidiu Sitterli poate ajunge secretar al Consiliului Județean. Sitterli este jurist de profesie, și se află într-o relație foarte bună cu președintele CJ. Singura condiție văzută de oameni din cadrul partidului este ca Ovidiu Sitterli să ”fie omul care să tragă de mânescă pe președintele CJ, atunci când se pot comite ilegalități”. Actualul secretar al CJ Sibiu, Nicola Iordan este în pragul pensionării. 
Prim-vicepreședintele PNL Klaus Johannis a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că se va implica în această problemă dacă i se va cere. ”Dacă organizaţia judeţeană mă roagă să mă implic sau vine cu o solicitare în acest sens, evident că o voi discuta cu ei şi dacă chestiunea mi se va părea oportună, atunci voi duce mesajul mai departe", a declarat Johannis.
Această problemă a fost relatată în mai multe rânduri în Turnul Sfatului, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, susținând de fiecare dată că nu există niciun protocol în acest sens: ”Cred că nu știe ce vorbește persoana respectivă”, a spus liderul social-întrebat, atunci când a fost întrebat de înțelegerea din cadrul USL. Vorbele lui Cindrea au fost contrazise însă constant de liberali. Pe rând, liberalii Nicolae Neagu și Minerva Boitan au dat detalii legate de acest protocol care ar permite PNL să propună prefect de Sibiu. ”S-a pus aici problema unei grile, exista o discuție înaintea alegerilor locale în care s-a pus problema unei echități de forțe în cadrul USL, astfel încât cine depune candidatura la consiliul județean, renunță la poziția de la prefectură, era o chestiune de compensare în cadrul USL”, a spus Nicolae Neagu. ”Știam de aceste discuții din perioada de dinaintea alegerilor locale. Cred că domnii Cindrea și Cazan știu bine ce au de făcut”, a spus și Minerva Boitan. 
Până la intrarea lui Johannis în PNL, nici liberalii sibieni nu mai credeau că mai au vreo șansă să numească un prefect: ”precizez faptul că numirea prefectului și subprefectului se face de către prim ministru, nu de către co-președinții USL Sibiu”, susținea președintele PNL SIbiu, Mircea Cazan într-un comunicat de presă. Doar că atunci liberalii aveau nevoie de colegii din PSD pentru a-l pune în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean pe Marcel Luca.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

siby

Acum 11 ani

Incepe \"distractia\" ...sau se repeta istoria coalitiei PSD-PDL din 2008?
Raspunde

Era cazul

Acum 11 ani

Era cazul sa se pensioneze si smecheroiul de Nicola, care intorcea legile dupa interesele sasilor.
Raspunde

sas

Acum 11 ani

Bai tu ai ceva cu sasi te maninca tot timpu sub limba ce tia facut rau acesti onesti cetateni romanii de etnie germana vad ca cunosti toate dedesupturile sti cita benzina baga JOHANNIS in rezervor la ce restaurant se duce aveti grija domnule primar cred ca aveti montate camere de supraveghere si la toaleta aces personaj va stie si inclinatile sexsuale inseamna este un practicant pervers atentie sporita pe cine primiti in casa
Raspunde

dan

Acum 11 ani

\'smecheroiul\' de Nicola este unul dintre cei mai buni specialisti in administatia publica iar ca om este o placere sa lucrezi cu el si nu spun asta gratuit,in urma cu multi ani a fost seful meu si stiu ce vorbesc
Raspunde

lala

Acum 11 ani

porcilor
Raspunde

mircea

Acum 11 ani

ar fi indicat ca macar Mircea Cazan sa citeasca protocolul USL. Ar fi bine ce si cei care scriu despre asa ceva sa citeasca acest protocol. Nicaieri nu apare in protocol procedurile de numire a prefectilor. E stabilit clar modalitatea de munire a candidatilor pt alegeri, 21 canditati PSD pt CJ Si 20 ACD, la fel si pt primari. Prefectii se mumesc dupa un algoritm corelat cu presedintii CJ : << În cazul prefecților, la nivelul PSD se vorbește despre instituirea unui algoritm național, prin care funcțiile să fie distribuite, raportat la șefiile de consilii județene. Pornind de la această logică, în județele în care PSD deține președintia CJ, funcția de prefect ar urma să revină tot social-democratilor.>> Exista multe judete in tara unde Prefectul si Presedintele CJ sunt de la acelas partid. Protocolul e public, e pe net.
Raspunde

Barbu

Acum 11 ani

De unde a aparut si acest mameluc de Sitterli, pregatit pentru toate functiile din administartie; sau este unul dintre cei care-i cara geanta lui Cindrea ca si Ciubotaru,Langa, Suditu,Besoiu,Banciu,Rascarache,Terea,Cioloboc,Ciobica, EETTCC...ce rau a ajuns aceasta tara...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus