Marţi,
26.01.2021
Parțial Noros
Acum
0°C

Prima sedinta a Consiliului Consultativ al ULBS: Atentie sporita elevilor din Sibiu

Consiliul Consulativ al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu s-a reunit la finalul săptămânii trecute pentru a discuta concluziile procesului de auto-evaluare, precum și proiectele viitoare. La ședință a participat și primarul Klaus Johannis, secretarul Consiliului Județean, Nicola Iordan, directorul Camerei de Comerț, Eugen Iordănescu și numeroși reprezentanți au unor companii de top din Sibiu.

Aceasta a fost prima ședință oficială a Consiliului de la schimbarea conducerii Universității, deși membrii acestuia au avut un rol activ în evenimente precum Dialogurile ULBS sau întâlnirile cu echipa de evaluare de la European University Association.

Consiliul Consultativ al ULBS numără 22 de membri, dintre care au fost prezenți la întâlnirea de joi: rectorul ULBS- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea; prorector prof. univ. dr. Livia Ilie; primarul municipiului Sibiu- Klaus Werner Iohannis; în numele președintelui Consiliului Județean- secretar Nicola Iordan; director general Camera de Comerț, Industrie și Agricultura- Eugen Iordănescu; în numele directorului executiv al BRD Group Societe Generale- director adjunct Dorin Albu; președintele Consiliului de Supraveghere Carpatica- Nicoale Petria; R&D director Continental Automotive Systems- Liviu Bălan; director Resurse Umane SNR Rulmenți SRL- Melinda Mathe; director general Takata- Alan Stamey.

Unul dintre proiectele asupra căruia Consiliul își va îndrepta atenția este Universitatea Elevilor, proiect ce vizează schimbarea atitudinii elevilor față de pregătirea lor pentru viața profesională și alegerea carierei potrivite. În vederea atingerii acestui obiectiv, pe lângă workshop-uri și vizite în universitate, elevii vor beneficia de orientare profesională, vizite în companii, întâlniri cu personalități de succes și o școala de vară programată pentru sfârșitul lunii iulie.

„Mulți studenți se pierd pe parcurs, deoarece realizează că au ales greșit facultatea. Noi vrem să-i atragem către educație, să-i atragem în universitate, să ia contact cu meseriile pe care le vor practica”a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru conducerea Universității de a prezenta Consiliului concluziile auto-evaluării ULBS- o analiză profundă și realistă, făcută de cadre didactice, studenți și colaboratori externi- precum și raportul preliminar al comisiei de evaluare EUA.

„Este salutar modul în care s-a abordat această analiză, punându-se accent pe oportunități. Astfel, universitatea va face cu siguranță un pas înainte”, a spus și Klaus Iohannis.

Consiliul Consultativ este o structură care a luat naștere în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu din dorința unei mai bune comunicări cu întreaga comunitate în sânul căreia ULBS își desfășoară activitatea- autoritățile locale, mediul de afaceri, societatea civilă, mediul preuniversitar.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Felicitari

Acum 7 ani

Ne bucuram ca nu ati promovat infractori de drept comun din mediul de afaceri.
Raspunde

martha

Acum 7 ani

javrele astea agramate fac orice ca sa le fie bine? s-au adunat ca sa puna laba pe toti studentii?
Raspunde

melinda

Acum 6 ani

Dna Melinda de la Snr ar trebui sa mentioneze in sedinta cum se fac promovarile in cadrul firmei in care lucreaza,cum isi aducea ea oamenii de la Brasov sa lucreze la Rulmenti in Sibiu, cum le face loc pilelor dumneaei etc!!!Sa vededeti ce specialista e mostru asta de femeie......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus