Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Printul Charles se intoarce anul acesta in judetul Sibiu

Prinţul Charles, moştenitor al Coroanei britanice, catalogat drept un "ambasador foarte bun pentru România" de către ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, va reveni în ţara noastră, la o dată care încă nu este cunoscută, posibil la una dintre proprietăţile deţinute de fundaţia sa, în Transilvania, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Fundaţiei "Mihai Eminescu" Trust, Caroline Fernolend, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, posibile destinaţii ar fi Mălâncravul (judeţul Sibiu) sau Viscri (judeţul Braşov).

"Prinţul Charles este patronul spiritual al fundaţiei noastre şi face lobby pentru Transilvania. Cred că este clar pentru toată lumea că a pus Transilvania pe harta lumii (...). Alteţa Sa Regală, prin vizitele dânsului, doreşte să promoveze autenticitatea, patrimoniul cultural pe care îl deţinem încă. Doreşte să deschidă ochii tuturor să nu pierdem aceste valori pe care alte ţări le-au pierdut. Noi mai avem ceva ce alţii au pierdut, de aceea vin atâţia străini la noi. De aceea, Alteţa Sa Regală doreşte să facă lobby pentru noi, pentru a ne ajuta să păstrăm ce mai avem noi, aici", a spus Caroline Fernolend.

Întrebată dacă Prinţul Charles este posibil să revină în acest an în România chiar în judeţul Sibiu, aceasta a răspuns "da".

În satul braşovean Viscri, după vizitele Prinţului Charles, cei 400 de săteni s-au trezit numai în 2012 cu mii de oaspeţi din 23 de ţări. Spre deosebire de turiştii străini, cei 3.000 de români care şi-au petrecut măcar o zi de vacanţă la Viscri, anul trecut, au preferat să doarmă în alte părţi, nu la săteni.

"Viscri este satul meu natal. Acolo au venit din 23 de ţări, 12.000 de turişti, din care 3.000 au fost români. Majoritatea românilor nu s-a cazat în sat, au fost doar vizitatori de zi, dar s-au plimbat cu căruţa la meşteri, la cărbunari, la cărămidari şi la fierari şi au văzut autenticitatea satului. Avem 15 familii care au case de oaspeţi şi vă daţi seama, 12.000 de turişti într-un sat de 400 de locuitori ce impact are. Dar, totuşi, turismul este ceva ce merge pe lângă păstrarea meşteşugurilor şi agriculturii tradiţionale. (...) Noi oferim produse foarte simple, doar cu produse din grădină", a afirmat Caroline Fernolend.

Prinţul Charles este un promotor al vieţii sănătoase, de la ţară. Acesta va conduce o ediţie specială "Countryfile" pentru a marca cei 25 de ani de existenţă ai emblematicului program BBC despre viaţa la ţară, informează EFE.

În acest program, care va fi transmis pe primul canal al televiziunii publice în martie, Prinţul Charles va fi intervievat de prezentatori şi va efectua o vizită la ferma sa din Gloucestershire, în vestul Angliei, pentru a arăta iniţiativele promovate în scopul de a îmbunătăţi viaţa persoanelor din zonele rurale.

Mare pasionat de viaţa la ţară, el va explica de ce a optat pentru un anumit conţinut al acestei ediţii speciale a programului săptămânal, urmărit de aproximativ şapte milioane de telespectatori "de când a fost pus duminica la o oră de vârf".

"Cu adevărat Prinţul Charles este, cred eu, un ambasador foarte bun pentru România, fiindcă el are o pasiune pentru România şi el înţelege foarte bine valorile de aici, din România, care sunt practic unice acum în Europa. Faptul e că România are ce restul Europei a pierdut: pădurile virgine, un peisaj foarte frumos, o viaţă tradiţională şi este un avantaj superb pentru dezvoltarea turismului în viitor", a afirmat, recent, la Sibiu, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Martin Harris.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

ce onoare

Acum 9 ani

DE TRADAREA DE LA YALTA , NE-A ARUNCAT IN GURA LUPULUI , DE BASARABIA NU ZICE NIMIC . MAI ESTE RUDA SI CU INCORONATUL . PATRIOTI SPERAU CA VINE AMERICANI . DAR AURUL NOSTRU DAT LA MOSCOVA SI GARANTAT DE NATIUNILE UNITE SI PREZENTA AMBASADORULUI FRANTEI ?
Raspunde

anca

Acum 9 ani

As dori sa cunosc data primei vizite a printului Charles la Sibiu, daca a fost oaspetele Primariei Sibiu si numele primarului care a primit pe mostenitorul Coroanei britanice. Cine ma ajuta ?
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

@Anca.August sau septembrie 1998.Si ma pot lauda ca i-am strans mana Altetei Sale.(in fata la Imparatul Romanilor,unde a fost cazat)
Raspunde

Q`10

Acum 9 ani

poate ne ajuta printul englez si cu mocanita pe valea Hartibaciului ca de la oficialii nostri-pauza.
Raspunde

unu

Acum 9 ani

binenteles romanii tot cu cersitul au ramas , se pune problema ce poti face tu pentru tara ta ???????macar sa o pastrezi curata si sa fiti mai civilizati in tot ce faceti , nu mai asteptati pomeni , nu va mai bateti joc de paduri si ape , aruncand toate gunoaiele voastre de pe acasa , peturi etc,In fiecare an se strang tone de gunoaie ,Oare cine le arunca ????educatie si civilizatie , trebuie ,aveti o tara cum putini o au , dar nu o pretuiti, trebuie sa vina altii sa v-o ia de sub nas.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus