Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primul salon de benzi desenate din Sibiu

Asociația de prietenie “Ille et Vilaine - Sibiu” şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu organizează în zilele de 5, 6 şi 7 aprilie 2013, Primul Salon Internațional de benzi desenate de la Sibiu. Autori români de benzi desenate din întreaga ţară îşi dau întâlnire la Sibiu: Şerban Andreescu, Adrian Barbu, Dodo Nita. Vor fi prezenţi de asemenea şi doi autori francezi: Nicolas Julliard şi Aubry Poitrin.

Timp de trei zile vor avea loc diferite manifestări în incinta Bibliotecii Judeţene ASTRA (corp B), unde publicul se va putea întâlni cu autorii cărora le va descoperi operele.

Salonul propune activitati diverse pentru familiarizarea cu toate stilurile de bandă desenată. Ziua de vineri, 5 aprilie, este consacrată publicului şcolar în cadrul săptămânii “Ştii mai mult, fii mai bun”. Împreună cu profesorii lor, elevii vor putea participa la ateliere de realizare a unei benzi desenate care vor fi animate de autori profesionişti.

Tot vineri, la ora 18:00 va avea loc inaugurarea oficiala a Salonului. Sâmbătă, 6 aprilie, Salonul este deschis între orele 10:00 şi 17:00. Vor avea loc ateliere pentru copii, meciuri de benzi desenate: performanţe artistice în direct, unde autorii vor lansa provocări pe hârtia albă. Sâmbătă seară, la ora 18:30 autorii se vor reîntâlni la Atrium Cafe, în Piaţa Mică, pentru un alt meci de benzi desenate.

În cadrul acestui salon vor putea fi vizitate şi două expoziţii : una care povesteşte parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate “Arthur, fantoma”, personajul Jean Cézard, care a fost prezent mulţi ani în revista “Pif Gadget”. A doua expoziţie prezintă munca artistului plastic Nicolas Julliard, care şi-a transpus lucrările în benzi desenate.

Tot cu ocazia salonului vor avea loc două conferinţe: sâmbătă la ora 14:00, Dodo Nita va anima împreuna cu Nicolas Julliard o masă rotundă despre trecerea de la banda desenata: literatura pentru copii la literatura pentru adulţi. Duminica, 7 aprilie, la ora 11:00 a doua conferinţă se va axa pe relaţiile dintre România şi Franţa pe tematica benzilor desenate

Accesul la salon este gratuit şi pe toata perioada weekend-ului. Vizitatorii vor putea cumpăra cărţile de benzi desenate ale autorilor prezenţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus