Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Bugetul Sibiului este supus azi votului consilierilor locali. Vezi de unde vin si unde merg banii

371,6 milioane de lei plănuiește executivul local al municipiului Sibiu să cheltuiască anul acesta. Proiectul de buget a fost finalizat și va fi supus votului Consiliului Local în această după-amiază. Sumele prevăzute sunt cu 22% mai mari decât cele executate anul trecut. În 2012, bugetul adoptat inițial a fost de 351,1 milioane de lei, dar în final, cel executat a fost de 306 milioane de lei.
Veniturile proprii la bugetul local vor fi mai mari decât cele preconizate (226,7 milioane de lei), asta deoarece creșterea impozitelor și taxelor cu 16% nu a fost inclusă în proiect.

Bani de la Uniunea Europeană

Cofinanțările primite anul trecut de către Primăria Sibiu de la Guvernul României și de la Uniunea Europeană pentru proiectele europene au fost modeste: puțin peste 200.000 de lei. Pentru anul acesta, rambursările de la UE și cofinanțarea de la Guvern sunt prevăzute să crească semnificativ: 7,8 mil. de lei de la bugetul de stat și 22,5 milioane de lei, rambursări de la UE.

Jumătate din investiții merg către infrastructură

47% din bugetul secțiunii de dezvoltare (140 de milioane de lei) vor merge către investițiile la străzi, reparații și întreținere. Rambursările de credite au, anul acesta, o valoare de 16,8 milioane de lei. ”În plus faţă de sumele de mai sus, în anul 2013 sunt prevăzute lucrări de investiţii la străzi din credite BERD în valoare de 31,6 milioane de lei. Deci cheltuielile cu investiţiile şi reparaţiile la străzi ajung la aproximativ 204 milioane de lei”, se mai arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
 

  • Învăţământul. Pentru 2013 a fost prevăzută suma totală de 85,4 milioane lei. Din aceştia 65,9 milioane pentru salariile profesorilor şi suma de 6,8 milioane lei pentru cheltuieli de investiţii din bugetul local şi din fonduri europene. Suma alocată pentru bursele elevilor din bugetul local al anului 2013 este de 1,9 milioane lei, mai mult cu 34% faţă de anul trecut.
  • Şi la capitolul cultură au fost prevăzuţi mai mulţi bani anul acesta, cu 26% mai mult comparativ cu anul 2012. Suma alocată din bugetul acestui an este de 29 milioane lei.
  • Asistenţa socială. Suma prevăzută pentru acest an este de 15,5 milioane lei, cu 22% mai mult faţă de anul precedent. Diferenţa faţă de anul trecut este înregistrată la plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap. De asemenea, creşterea se datorează şi faptului că am decis să sprijinim mult mai mult fundaţiile din acest domeniu care, prin munca lor sprijină, cei mai defavorizaţi membri ai comunităţii noastre.
  • Sănătatea. Suma alocată la acest capitol pentru anul 2013 – 9,1 milioane lei-  este de două ori mai mare decât cea alocată anul trecut. Destinaţia principală a acestei sume este noul centru de cercetare CEFORATEN, dar şi pentru continuarea lucrărilor de extindere şi modernizare a Spitalului de Pediatrie, finanţate integral din bugetul local.


Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibiu

Acum 11 ani

Bai Tampitilor de sport nu a-ti auzit.....RUSINE SASULE...RUSINE
Raspunde

Ptr. nr. 1

Acum 11 ani

Sportul e ca capusa. Suge din banii poporului.
Raspunde

Pt nr. 1

Acum 11 ani

Pai sunt destule sali de fitness si terenuri de fotbal, fa-ti abonament.
Raspunde

sportiv

Acum 11 ani

ce sport vreti nu vedeti ce a facut consiliu judetean in fata sali TRANSILVANIA piata de legume-fructe -brinza si carne la astia de o venit in 2012 LA CASCAVAL nu le place folbalu si alte sporturi le place chiciurile si telenovelele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus