Când am trecut pe lângă Restaurantul Pomodore, la doi pași de Podul Minciunilor, mi-am adus aminte că de la ei mai comand pizza acasă, din când în când. Ca orice om, atunci când am căutat să comand o pizza pentru acasă, i-am găsit pe internet, așa că zilele trecute am avut curiozitatea să le cunosc și restaurantul. De fapt, n-am pierdut nimic.
Pomodore e genul de restaurant la care mergi doar dacă ești fan sau dacă te-ai rătăcit. Se află pe strada Ocnei, aproape sub Podul Minciunilor, și chiar nu văd cine ar merge acolo când în Piața Mică sunt o groază de restaurante decente. În fine. Odată intrat, la prima impresie pare ok. Adică totul este simplu, decorat spre minimalist, cu saune roșii și câteva pete de aceeași culoare pe pereți. O cameră, patru mese și două frigidere pentru băuturi. M-au impresionat până la lacrimi aranjamentele florale din plastic. La fel de impresionat am fost de muzică, genul de sunete pe care le auzi în lift sau când suni la vreo instituție publică și trebuie să aștepți să preia cineva apelul.
Meniul este scurt și... cam atât. Oamenii spun că fac pizza, vreo 20 de tipuri, plus ceva paste și câteva sandviciuri. Cam greu să combini din asta două feluri de mâncare, așa că am comandat ce au ei mai bun: Pizza Specialitatea Casei, cu sos de roșii, cașcaval, salam, șuncă, bacon, ciuperci, ardei gras, roșii și mozzarella. Plus un sos de tomate dulce și un suc natural. Când vine vorba de pizza în Sibiu, tot timpul mă raportez la cea de la restaurantul Max, care mi se pare cea mai bună. Ori, în comparație cu pizza de Max, pizza de la Pomodore pare făcută de mine. Adică nu este rea, dar nici nu m-a impresionat în vreun fel. Blat destul de subițre și pufos, topping bogat, însă gustul este banal. La fel ca orice altă pizza din majoritatea restaurantelor din Sibiu. Iar sosul de tomate a fost atât de apos încât puteam să-l mănânc cu lingurița și tot parcă nu avea gust. Nu-i pot reproșa însă nimic doamnei, sau domnișoarei, care a servit la mese. Foarte atentă, amabilă și rapidă. Așa ar trebui să fie toți chelnerii.
Nota a fost 30 de lei, cu tot cu bacșișul meritat. Ceea ce mi s-a părut relativ ok, adică în ton cu restaurantul. Dacă mai trec pe acolo? În niciun caz. Nu am niciun motiv, pizza obișnuită pot mânca aproape în orice restaurant din centrul Sibiului. Și în aceiași bani. În schimb, pentru acasă mai merge. Din propria experiență știu că sunt prompți și decenți.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3397
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
R
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Newman
Acum 2 ore
Newman
Acum 2 ore
C