Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Sport, ba. Avocati, da

Sunt de acord că există mafie în sport, că există pariuri necinstite, că sunt jocuri trucate pentru bani, că există medicamente care ajută performanța. Vedem că există profitori, bani negri, bani spălați, multă neghiobie, mulți analfabeți, mulți cocalari, multă trufie, multă corupție și în sport. Îi vedem cum respiră pe Pinalti, pe Jiji Becali, pe Borcea și alții ca ei. Știm că am avut lucrări de investiții în sport supra-evaluate, că s-au furat bani, că s-au angajat firme incapabile, pe bani mulți.

Dar am văzut că și în alte zone ale Europei este aproape la fel. Milanul este condus de un fel de Becali ceva mai citit și cu alură de Hugh Hefner. În Franța sunt cluburi ai căror patroni sunt urmăriți cu pușca de interlopi. Am văzut și cât de reale au fost rezultatele sportive ale lui Lance Armstrong. Cu toate acestea, acolo sportul învinge, iar oamenii reușesc să treacă peste aceste ”incidente”.

Dar există și sport cinstit. Și mii de exemple de succes onest. Zeci de mii de motive pentru care să-ți îndrumi copiii spre sport și poate spre performanță. Sunt zeci de mii de momente din sport de care îți aduci aminte cu plăcere. Sunt mii de amintiri pe care le ai și sunt legate de un stadion, o sală de sport, o echipă, un jucător. Sunt nopți albe după ce reprezentanții țării tale au înfrânt. Cu toții ne-am simțit de mai multe ori români după o performanță în sport, decât după  vreun discurs politic.

Cu toate acestea, sportului îi este din ce în ce mai greu. O vreme am crezut că sportul a fost acaparat de o serie de oameni puși pe căpătuială. Dar după ce căpătuiala s-a sfârșit, în locul lor nu a mai venit nimeni. Iar politicul nu îl ajută deloc.

Am văzut la sfârșitul săptămânii cum liberalii încearcă să salveze de la faliment o parte din slujbașii societății. Avocații. Senatorul PNL Tudor Chiuariu a anunţat vineri, în timpul lucrărilor Congresului Avocaţilor, că se lucrează la o iniţiativă legislativă care să prevadă scutirea serviciilor avocaţiale de TVA. E minunat, exact de ce avea nevoie țara. Iar pentru performanță, un club sportiv plătește 150% taxe la stat. Corect?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Av. Spagarel Diavolescu

Acum 9 ani

Binevenit demers, felicitari!
Raspunde

Acad. Beligobostes Dautreimui

Acum 9 ani

Să mă các în farfuria lor de penelişti.
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Explicatia e foarte simpla:Saracii avocati depasesc baremul stabilit prin Codul Fiscal pentru inregistrare ca platitori de TVA.Pe piata au intrat absolventii de la Alma Mater,Spiru Haret,Dimitrie Cantemir,Till Eulenspiegel samd care ofera servicii la preturi mult reduse(nu discut de calitatea serviciilor pentru ca n-am competente in acest sens!).Ma mir totusi ca dl Chiuariu nu se simte jignit de faptul ca jucatorii legitimati,sub contract ,ai unei echipe(fotbal,tenis,handbal,bambilici..) sunt inregistrati in contabilitatea clubului la capitolul Mijloace Fixe(unii ar trebui,dar sa nu generalizam!).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus