Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
4°C

Ce vor firmele sibiene de la posibilii angajati

07 Aprilie 2013 21:50

Cele câteva zeci de firme prezente săptămâna trecută la Târgul de Cariere de la Centrul de Afaceri au căutat tineri, cu sau fără experiență, însă foarte motivați și dornici să învețe. Majoritatea spun că se așteptau la mai mult.
La finalul târgului am întrebat câteva dintre cele mai mari companii prezente dacă sunt mulțumite de piața forței de muncă din Sibiu și dacă au găsit efectiv viitori angajați. Multe dintre răspunsuri au fost surprinzătoare. Una dintre cele mai mari companii prezente la Târgul de Cariere a fost CGS (Computer Generated Solutions), care are deja sute de angajați în Zona Industrială Est. Reprezentantul companiei spune că sunt tot mai puțini participanți la astfel de târguri. ”Ca să fiu sinceră, ne așteptam la ceva mai mult. De la un an la altul se simte o scădere a numărului de participanți. Politica noastră este să investim în fiecare angajat, astfel că am căutat persoane entry level. Momentan nu putem ști câte persoane vor fi angajate dintre cele care ne-au lăsat CV, însă este un început. Am participat la târg și pentru că este o oportunitate ca lumea să afle de noi și de cultura noastră organizațională”, a spus Ada Toma, recruiter CGS.

Cel mai atractiv stand a fost cel al Soft32. Organizat sub forma unui loc de joacă pentru cei mari, aici cei interesați de un job au fost invitați să arunce CV-ul la coș, coșul de baschet, și să ia un loc pe canapea, printre jucării. Fondatorul și CEO-ul Soft32, Lucian Todea, ne-a spus sincer că nu a venit la târg să angajeze un număr de oameni, ci să cunoască oameni interesanți alături de care ar putea lucra. ”Standul nostru este mult diferit pentru că noi suntem diferiți. Căutăm oameni diferiți, pasionați de domeniu, care să fie curioși, dornici să descopere ceva nou. Nu ne interesează un număr mare de oameni, ci oameni aleși pe sprânceană. Concret, avem cinci poziții deschise în acest moment, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să le ocupăm acum”, a spus Lucian Todea. Fondatorul Soft32 a mai explicat că, din punctul lui de vedere, la târg vin două tipuri de oameni: studenții, fără experiență, și cei care au deja un job dar caută altceva.

Și reprezentanții companiei de asigurări AEGON parcă se așteptau la mai mult. ”Suntem mulțumiți de târg și de organizare, însă ne așteptam la o prezență mai mare. Cred că avem totuși un număr bun de CV-uri, multe de foarte bună calitate, dintre care un procent însemnat o să-l folosim”, au declarat reprezentanții AEGON. ”Participarea mi s-a părut ok, nu extraordinară. Noi suntem o firmă de IT și căutăm tineri cu interes pentru acest domeniu, în special vorbitori de limbi străine. Avem câteva aplicații promițătoare însă procesul de recrutare abia acum începe”, ne-a declarat și Cătălin Bercu, HR la Stefanini.
Firma Lanco are ca obiect de activitate producția de textile, în special corturi, de toate mărimile pentru toate gusturile. ”Noi am participat la târg pentru că reprezintă și o șansă de a ne face cunoscuți, altfel puteam să apelăm la firmă de recrutare. Căutăm ingineri pentru partea de producție și am strâns în aceste două zile câteva CV-uri, o parte interesante, altele mai puțin interesante. Interviurile abia acum urmează”, a declarat și Cristina Topîrcean, reprezentantul Lanco SRL.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

eu

Acum 7 ani

Daca ar fi avut un program diferit, paote ar fi fost mai multi participanti.Cine deja lucreaza dar voia sa mearga sa aplice, nu prea avea posibilitatea.Intre 10 si 16 majoritatea lucreaza.
Raspunde

aplicant

Acum 7 ani

Care zeci de firme?!?! Au fost maxim 11-12 firme...
Raspunde

personal solutions

Acum 7 ani

Vremea targurilor de cariera/joburi , a trecut !Sunt din ce in ce mai numeroase si ineficiente... Unul, hai 2/an mai merge dar nu atatea. In alta ordine de idei si piata fortei de munca are progresele ei, sunt alte metode si cai de popularizare a joburilor si de atragere a candidatilor. Nu stiu cand se vor prinde si companiile de acest aspect, candidatii se pare ca s-au prins deja...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus