Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Probabil cea mai buna pizza din oras

Aveam de gând să merg în alt loc. La Trattoria Ciao Italia mai precis, că tocmai am prins veste că s-a deschis. Dar s-a deschis așa de bine, că nu aveau niciun loc pentru o singură persoană, iar ospătarul nu s-a dovedit apt să îmi găsească vreo soluție. Întors afară, după ce am râs amuzat de poanta unui ”românaș” care s-a oferit să îmi vândă un inel găsit de el taman în fața mea (”aur curat, domne'”), mi-am adus aminte de vorbele recente ale unui amic, poreclit Dementu' – de la pasiunile pe care le duce la extrem îi vine: ”băi, deci am făcut greșeala să merg la altă pizzerie. Și ăia o turnat o sticlă de ulei și unde o mai rămas loc o pus și pizza. Am crezut că înnebunesc. Io în afară de Twenty nu mă mai duc nicăieri”, se zborșea Dementu' deunăzi.
Pizzeria la care omul făcea referire era la doi pași (pe strada Crișanei), așa că nu am mai stat pe gânduri și în nici cinci minute coboram în pivnița ce adăpostește Twenty No. 20 Pub & Pizza, pe numele complet. Primele amintiri despre acest loc se pierd prin vremurile îndepărtate ale studenției, iar la intrare nu mi-a părut că lucrurile s-au schimbat prea mult: aceleași două încăperi mici din care una adăpostește pe lângă ceva mese cuptorul, iar cealaltă barul. Aviz nefumătorilor: dacă nu suportă fumul nu e cea mai potrivită alegere acest loc.

N-am avut un foarte mare noroc. Înaintea mea tocmai ajunsese o echipă de vreo nouă prieteni, toți ”orientați” pe pizza. ”Știți, cuptorul nostru e doar de opt pizza, așa că dacă vreți să comandați va trebui să așteptați 25 – 30 de minute”, a anunțat de la bun început ospătarul. Eram deja plictisit de căutări așa că am acceptat situația. Din meniul în care singurul fel de mâncare e pizza am ales-o pe cea a casei, adică pizza Twenty. Care era și cea mai scumpă. Lucru ce nu trebuie văzut cu ochi răi: prețul unei pizza este, în medie, vreo 15 lei, adică mai ieftină decât la alte cuptoare.
Cum aveam timp, am apucat să văd și baia. Aceeași de acum câțiva ani. Fără murdărie, dar și fără săpun sau hârtie. Ghinionul celor care ar fi avut nevoie. Apoi, mai e ospătarul care de are cinci mese pline nu prea are cum să se descurce și cu preluarea comenzilor telefonice și a celor de la mese și a făcutului notei și turnatului în pahare. Se străduiește însă.

După fix 30 de minute de la comandă (dar știți cum, 30 de minute bătute pe ceas), pizza comandată din meniul unidirecțional a aterizat în fața mea. Sincer, mi-a părut rău atunci că nu am un aparat profesional cu mine. În față nu aveam o pizza, ci un cântec colorat cu ouă, ton, ciuperci, broccoli, ceva roșii și mozzarella (poate mai erau și altele, dar nu îmi amintesc), pe o pajiște pufoasă de blat.
După cum arăta, așa îi era și gustul. De obicei nu mănânc marginile blatului. Aici, am făcut excepție. Iar mai apoi mi-am adus aminte și de sos. Am comandat picant. S-a împreunat atât de fericit cu pizza încât simțeam un imbold de a mai comanda o porție.
M-am abținut și am cerut nota. Am cerut-o greu, singurul ospătar/barman/preluator de comenzi fiind tot timpul ocupat cu altceva. În cele din urmă, după vreo 15 minute, m-am proțăpit la barul fără pretenții în materie de ofertă: 18,5 lei, pizza și doi lei, sosul picant. După o oră și un ”foarte mic pic”  părăseam aproape fericit pizzeria.

Mambo No. 5

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

15 comentarii

Ionut

Acum 9 ani

Un articol destul de prost. Nu se intelege nici cine face pizza buna, nici unde sunt ospatarii prosti si nici unde este noua pizzerie.
Raspunde

Smart

Acum 9 ani

Da...e foarte greu sa iti dai seama. Nici eu nu reusesc sa imi dau seama ce nu intelegi tu.
Raspunde

jan v

Acum 9 ani

incoerenta in exprimare si explicare ptr articol sigur nu a platit din cauza asta sa fastacit atata
Raspunde

brrrrrrrrrrrrrr

Acum 9 ani

ce articol de rahat...sunteti varza miticilor ...tu ai scris rogojina de delene tampenia asta?
Raspunde

#

Acum 9 ani

Mancati pizza ieftina din tot orasul Sibiu, facuta de oameni care lucreaza la negru. Care n-au contract de munca, zile libere si program de 8 ore. Poate nu e cazul firmei prezentata aici, dar e cazul altor pizzerii din Sibiu. La fel si cu brutariile, patiseriile si restaurantele.
Raspunde

radu

Acum 9 ani

Apropos, stie cineva cam cu cat sunt platiti pizzerii in Sibiu? Nu e o intrebare ironica, chiar ma intereseaza niste cifre.
Raspunde

Andrei

Acum 9 ani

Io cred ca ti-o fost foame rau dupa atata asteptat si asta ti-a afectat judecata. Deci nu contest calitatea pizzei mancata de tine dar e bine ca ai scris in titlu \"Probabil cea mai buna pizza din oras\". Ai voie sa faci comparatii doar dupa ce treci pe la toate pizzeriile si mananci tot cam dupa o ora de umblatura.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mie mi se pare o nebunie sa dai 18,5 lei pe o pizza cand cu banii astia cumperi 2 chile de cartofi si o juma de chil de carnati de porc din care mananci trei zile. Mai zic unii ca e criza...
Raspunde

#

Acum 9 ani

@8 Nu toti traiesc la baza piramidei sociale, ca boschetari. :)
Raspunde

ptr. Joseph

Acum 9 ani

Bravo tarane ! nu te demintii !! cand ie gata barabulele cheama si reporterul care ie la fel de varza ca si tine !!!!! Unde ie aierisit si la buda toate cele a barfit de mama focului,( o trebuit sa plateasca) dar in pivnita a vazut prin fum *cea mai buna pizza* NU ZAU ! se vede si in poza... dar am si gustato. NASPA ! DAR MAI IE SI SINGURUL LOCAL UNDE OSPATARUL TE SERVESTE CU TIGARA IN MANA !!! si vine un fraier si lauda un asa loc SA VA FIE RUSINE celor care PUBLICA asa un articol.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

@#, deci eu traiesc la baza piramidei sociale, ha, nu-i rau aici la baza, cel putin nu te-apuca ameteala ca pe la etajele superioare. Si mananc si tocana de cartofi cu carnati, chestie sanatoasa de altfel, nu orice tentativa de mancare.
Raspunde

ROMA

Acum 9 ani

Pizzeria Twenty s-a descis in 28 FEB 2002 ! ADICA ACUM 11 ani !A functionat fara intrerupere fiind printre cele mai vechi localuri din oras ! asta anuleaza toate carcotelile din comentarile de mai sus vis a vis de calitatea produselor si a servicilor !pt cei ce mint cu nerusinare si doar critica aflati un lucru : sunteti mici....parerea voastra nu conteaza ! ....SI MAI INVATATI SA SCRIETI CORECT CA E JENANT
Raspunde

cretu

Acum 9 ani

ba dar tu esti chiar prost.asta scriam la compunere cand eram in clasa a4a,dar tu ca tiau oferit pizza cadou faci reclama.te poti kk pe el de reportaj ,dar mai tine o bucata din pagina sa te stergi la poponet ca ceai la poponet ai si in cap.ESTI VARZA.
Raspunde

tzarani cretini

Acum 9 ani

adicaaa...decat sa vezi ka e reportaj ca eu am mancat pitza ,,,aaaa,..esti varza bah..Sub ce poduri traiti mai handicapatilor? aveti clar 2 clase ca trenu\' cretinilor ! muriti ca ne luati oxigenul ..animalelor !
Raspunde

Bogdan

Acum 3 ani

Pana acum am mancat o singura data de acolo. Probabil ca o sa incerc iar ... sau nu. Depinde de stare. Dar hai sa vorbim de titlul articolului : Probabil cea mai buna pizza din oras. Sa vin si eu cu cateva sugestii. Ce face o pizza buna? 1. In primul rand foamea:) . Cand ti-e foame nu mai tii cont de unde iti iei pizza. Exemplu tau de sus .( asa ca sa fiu rau). 2. Aluatul - care trebuie sa fie moale si pufos 3. Ingredinetele proaspete - daca nu ai diaree a doua zi, inseamna ca-s bune 4. Modul de coacere - preferabil pe vatra 5. Prezentarea Si acum un top 3, dupa parerea mea. Locul 1. La Vito sibiu - https://www.lavitosibiu.ro Locul 2. Prima - http://www.pizzaprima.ro/ Locul3. Tutti - https://www.tutti-pizza.ro/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus