S-a umplut Facebookul cu poze de la noua berărie deschisă de Ursus în locul crâșmei pe care bătrânii Sibiului o cunosc drept Cotton. Loc de pierzanie pentru generații întregi. Ar fi fain să facem și cronici de berării - conducerea, se aude? - dar deocamdată rămânem în branșa bucătăriilor mai vechi sau mai noi din Sibiu. Puțin văduvită de ascensiunea „fratelui de la subsol”, Trattoria Ciao Italia nu e chiar de lăsat deoparte dacă vă căutați un prânz sau o cină ceva mai deosebită. Sigur, e plin Sibiul de restaurante cu specific italienesc. Doar paste și pizza poate să facă oricine. Atunci, ce mai putem căuta la un restaurant italian? Păi, în primul rând, ambianța. Niște amici de la un restaurant chinezesc au cam pus boticul când i-am „urecheat” pentru că se asculta Sinatra. La Trattoria nu e cazul. Restaurant italian, muzică italiană. Decorul, foarte ingenios și plăcut, cu inspirații toscane și cu o mică „aromă” din Capela Sixtină.
Sa trecem, dar, la treabă. Chelnerii sunt foarte amabili și cu zâmbetul pe buze. Ceea ce, să recunoaștem, găsim cam rar prin Sibiu. Meniul nu e foarte stufos. Nu e împănat cu o sută de preparate ci, la prima vedere, pare că oamenii s-au orientat pe preparate mai puține dar pregătite mai atent. Găsiți de toate. De la antreuri pe bază de fructe de mare, supe creme și de legume, pui, porc, mușchi de vită, pește, paste, pizza și deserturi suficiente cât să ai de unde alege. Prin urmare, am ales creveți cu risotto și bruschete cu roșii ca antreu și tagliatelle cu cârnați de casă și hribi de pădure ca fel doi. Două preparate pe care nu îmi aduc aminte să le fi văzut și prin alte meniuri de restaurante italienești. Antreul, excelent. Singurul reproș, cantități cam mari pentru un antreu. Adică, după ce am terminat ceea ce ar trebui să fie un aperitiv, mă gândeam deja cu groază că mai trebuie să mânânc un fel. Mâncău fiind, de felul meu. După un asemenea starter mai comandam o înghețată și era suficient. Nici n-am apucat bine să răsuflu după antreu că a și venit felul doi. Noroc că era fierbinte, că am apucat să îmi trag sufletul până s-a răcit. Și am început din nou să lopătez. Un fel extrem de gustos. Combinația de cârnat de casă, hribi și sosul alb, excelentă. Singurul lucru care nu mi-a plăcut la niciunul dintre feluri a fost tufa de pătrunjel folosită de decor, mare și inutilă. Barem de era tocată.
Una peste alta, Trattoria e cât de aproape se poate de un restaurant de lux cu prețuri de consum. Mai mult decât rezonabil și extrem de gustos. Cele două feluri, cu două doze de suc au costat nici mai mult nici mai puțin de 59 de lei.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 1200
Ultimele comentarii
Acum 38 minute
Ruxandra
Acum 44 minute
Emil
Acum 2 ore
CA
Acum 2 ore
CA
Acum 2 ore
Aaa