Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Veni, Vidi, Mangi

 

S-a umplut Facebookul cu poze de la noua berărie deschisă de Ursus în locul crâșmei pe care bătrânii Sibiului o cunosc drept Cotton. Loc de pierzanie pentru generații întregi. Ar fi fain să facem și cronici de berării - conducerea, se aude? - dar deocamdată rămânem în branșa bucătăriilor mai vechi sau mai noi din Sibiu. Puțin văduvită de ascensiunea „fratelui de la subsol”, Trattoria Ciao Italia nu e chiar de lăsat deoparte dacă vă căutați un prânz sau o cină ceva mai deosebită. Sigur, e plin Sibiul de restaurante cu specific italienesc. Doar paste și pizza poate să facă oricine. Atunci, ce mai putem căuta la un restaurant italian? Păi, în primul rând, ambianța. Niște amici de la un restaurant chinezesc au cam pus boticul când i-am „urecheat” pentru că se asculta Sinatra. La Trattoria nu e cazul. Restaurant italian, muzică italiană. Decorul, foarte ingenios și plăcut, cu inspirații toscane și cu o mică „aromă” din Capela Sixtină.

Sa trecem, dar, la treabă. Chelnerii sunt foarte amabili și cu zâmbetul pe buze. Ceea ce, să recunoaștem, găsim cam rar prin Sibiu. Meniul nu e foarte stufos. Nu e împănat cu o sută de preparate ci, la prima vedere, pare că oamenii s-au orientat pe preparate mai puține dar pregătite mai atent. Găsiți de toate. De la antreuri pe bază de fructe de mare, supe creme și de legume, pui, porc, mușchi de vită, pește, paste, pizza și deserturi suficiente cât să ai de unde alege. Prin urmare, am ales creveți cu risotto și bruschete cu roșii ca antreu și tagliatelle cu cârnați de casă și hribi de pădure ca fel doi. Două preparate pe care nu îmi aduc aminte să le fi văzut și prin alte meniuri de restaurante italienești. Antreul, excelent. Singurul reproș, cantități cam mari pentru un antreu. Adică, după ce am terminat ceea ce ar trebui să fie un aperitiv, mă gândeam deja cu groază că mai trebuie să mânânc un fel. Mâncău fiind, de felul meu. După un asemenea starter mai comandam o înghețată și era suficient. Nici n-am apucat bine să răsuflu după antreu că a și venit felul doi. Noroc că era fierbinte, că am apucat să îmi trag sufletul până s-a răcit. Și am început din nou să lopătez. Un fel extrem de gustos. Combinația de cârnat de casă, hribi și sosul alb, excelentă. Singurul lucru care nu mi-a plăcut la niciunul dintre feluri a fost tufa de pătrunjel folosită de decor, mare și inutilă. Barem de era tocată.

Una peste alta, Trattoria e cât de aproape se poate de un restaurant de lux cu prețuri de consum. Mai mult decât rezonabil și extrem de gustos. Cele două feluri, cu două doze de suc au costat nici mai mult nici mai puțin de 59 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

fost client

Acum 9 ani

Asta a fost in cazul tau. Noi, 8 persoane, am asteptat 15 min dupa meniu, inca 15 dupa comanda, 1 ora dupa mancare. Dezamagire totala si la capitolul mancare. Nu era cum ne asteptat, mai ales la portii. Singura pizza care a fost ok, dar la o pizza ne pricepem toti. Preturile destul de maricele. Cea mai ieftina sticla de vin 40lei...noi nu o sa mai mergem.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

\"creveți cu risotto și bruschete cu roșii ca antreu și tagliatelle cu cârnați de casă și hribi de pădure \" mama, ce razboi o fi fost in pantecul tau, parca vad crevetii cum bruscau carnatii de casa si tagliatellele duelandu-se cu hribii de codru.
Raspunde

$

Acum 9 ani

cafeasanatoasa.info/
Raspunde

Mos Teaca

Acum 9 ani

Ce sunt alea? Macaroane cu carnatzi? Da\' au si pizza cu mamaliga??
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Sinatra te oripileaza,gondolierule?Nu cumva ai exagerat cu \'\'aroma\'\' de Capela?Ori, te-au dat pe spate chelnerii zimbaciosi?Ca sa nu-mi arunci cumva in cap cu taieteii,te deranjeaza daca ascult Led Zepp?Daca-i bai mare,schimb pe Lynyrd!
Raspunde

actual client

Acum 9 ani

\"fost client\" se vede ca nu intelegi ce inseamna gastronomia !! a astepta 15 min. sau 20 de min. intre feluri de mancare este un timp extraordinar de rezonabil(daca te grabesti,exista varianta mc donald\'s) iar daca 40 de lei ti se pare scump pentru o sticla de vin mai bine bea vin la galeata in pivnita cu prietenii !! cat despre meniu si ambienta eu cred ca totul e ok !!
Raspunde

@actual client

Acum 9 ani

cum este tocanitza de flóci cu aroma de cóaie sparte ?
Raspunde

Georgescu

Acum 9 ani

Foarte bun restaurantul. Am fost deja de trei ori. Recomand!
Raspunde

ana

Acum 9 ani

alegere de COCALAR ! CREVETI SI CARNATI !!! Bravo Monser, taran de Olt cu pretentii......
Raspunde

Ina

Acum 9 ani

Nu se poate numi \"Trattoria\" un local care face pizza! E Trattorie sau Pizzerie? Daca totusi vrem sa ne imbogatim gusturile culinare ne-ar trebui si putina documentare! Trattoria,e un local asemanator restaurantului,dar mai putin rafinat si mai mult familiar,bucatarie ca la \"mama acasa\"! \"Risotto\" cu creveti nu poate fi servit la antreu,e de aceeasi teapa cu \"Tagliatelle\" cu carnati! Ar fi ca si cum ai manca 2 ciorbe,chiar fiind ele diferite! La italieni,pastele \'orezul sunt ca si ciorbele la noi,fac parte din primul fel de mancare !
Raspunde

@ana

Acum 9 ani

Si totusi parca nici oltenii nu le imbarliga asa. Taran cu pretentii, noah.. asta-i.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus