Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Sediile Muzeului Brukenthal raman inchise si dupa suplimentarea bugetului cu 700.000 lei

La o săptămână de când directorul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca a anunţat că din cauza finanţării insuficiente de la Ministerului Culturii, a fost nevoit să închidă parterul Palatului Brukenthal, şase expoziţii temporare, Muzeul de Istoria Farmaciei şi Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare, măsurile de austeritate continuă, chiar dacă bugetul muzeului sibian a fost suplimentat cu 700.000 lei.

Managerul a mai adăugat că au început demersurile pentru achitarea facturilor cu banii primiţi săptămâna trecută, dar până la o remediere completă a situaţiei finaciare, sediile închise vor putea fi vizitatea doar cu programare şi de către grupuri de minim zece persoane.

Sabin Luca a ţinut să mulţumească sibienilor care au „cumpărat mai mult ca niciodată produsele noastre personalizate”, dar şi Ministerului Culturii şi şefului firmei de pază care se ocupă cu paza sediilor muzeului sibian.

”Trebuie să mulţumesc unor oameni deosebiţi pe care i-am aflat în jurul meu şi al Muzeului Brukenthal, unii neştiuţi, alţii ştiuţi. De exemplu, mulţumesc patronului firmei de pază care apără acest muzeu, pentru că atunci când a văzut că nu pot să-l plătesc, a mers la bancă şi a luat un credit ca să poată să plătească paza. Este un gest de solidaritate incredibil. Trebuie să mulţumesc tuturor celor care au intrat în muzeu şi mai mult ca niciodată au cumpărat produse personalizate, astfel încât am reuşit să ne plătim o factură la gaz foarte mare, în valoare de 70.000 lei. Mulţumesc celor care au trimis mii de mesaje de solidaritate, celor care au accesat în număr foarte mare muzeul virtual, cam 2.000 de vizite pe zi, şi unui sibian, care este mai bine să rămână anonim, care s-a oferit să-şi vândă colecţia privată de pictură şi să doneze banii muzeului”, a spus Sabin Luca.

Managerul muzeului nu a dorit să comenteze nicio declaraţie dintre cele apărute în presă, cu privire la faptul că i s-a cerut demisia şi a spus că mulţumeşte Ministerului Culturii pentru suplimentarea bugetului şi îţi cere scuze faţă de cei „ale căror orgolii au fost poate rănite de metoda folosită de mine, care deşi e mai puţin uzuală, e totuşi legală”.

În săptămâna 1-7 aprilie în Muzeul Brukenthal au intrat 16.862 de vizitatori, cu 1.362 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sediile închise ale muzeulului vor fi redeschise în 18 mai, de Ziua internaţională a muzeelor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

gol

Acum 9 ani

dar locomotivele de patrimoniu vindute la fiare vechi cine raspunde , de ce sta curtea muzeului libera ?
Raspunde

alex

Acum 9 ani

foarte bine doamne ajuta va urez succes si sa iesiti din criza
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

1:Dl Luca a facut deja comentarii pe tema demisiei solicitate. 2:Daca situatia financiara a fost rezolvata,de ce se mentin inchise sediile respective? 3:Sper ca sibianul cu colectia privata si-a revenit! 4:Cine ziceati ca e proprietarul Bruckenthal-ului,ca tot uit?Pina la urma,care e de fapt regimul juridic al muzeului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus