Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Ministerul Energiei, dupa intalnirea cu prefectul de Sibiu: Ramane cum am stabilit!

Prefectul Ovidiu Sitterli şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-au întâlnit astăzi la Bucureşti pentru a discuta problema mutării   Romgaz Mediaş în Capitală, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai sindicaliştilor. La finalul întâlnirii Ministerul a emis un comunicat de presă prin care anunță că sediul Romgaz rămâne la Mediaș, însă va funcționa și în București un sediu secundar.

Ovidiu Sitterli a declarat, marţi că se deplasează la Bucureşti, unde va avea o întâlnire cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, privind înfiinţarea în Capitală a unui sediu secundar al Romgaz Mediaş.

"În urma şedinţei Comisiei de Dialog Social (care a avut loc, vineri, la sediul Prefecturii Sibiu - n.r.), am înmânat încă de atunci ministrului nota de protest a sidicaliştilor, dar şi punctele de vedere ale membrilor Comisiei. La întâlnirea de astăzi (marţi - n.r), în calitate de prefect, voi prezenta, din nou, punctul de vedere al Comisiei de Dialog Social. Cred că domnul ministru trebuie să cunoască toate datele, să stea de vorbă cu toate persoanele implicate, în mod nemediat, pentru a putea lua o decizie", a spus Oviciu Sitterli pentru Mediafax.

La finalul întâlnirii Ministerul a trimis un comunicat de presă în care a redat concluziile ședinței.

Vedeți mai jos concluziile ședinței, conform comunicatului de la București:

•             Sediile celor două companii vor rămâne la Mediaş;

•             În Bucureşti, vor funcţiona activităţile de: strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare;

•             Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale;

•             Cele două societăţi sunt considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului român;

•             Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA);

•             În ceea ce priveşte calendarul de privatizare a fost abordată viitoare listare a Romgaz, în toamna acestui an, părţile exprimandu-şi încrederea că procedura de listare a Transgaz, lansată săptămâna trecută, va oferi un semnal pozitiv pentru viitoarele acţiuni de acest tip.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

acest siterli a mers la bucuresti cu capul plecat.sa-i fie rusine.doar patrarea postului la interesat...
Raspunde

Moise

Acum 10 ani

Rusine Siterli, Nita avantajeaza Brasovul mutand de la Medias la Bucuresti.
Raspunde

sibian din Mediaş

Acum 10 ani

Nu trebuie sub nici o formă acceptat aşa ceva! Este un prim pas spre mutarea definitivă. După mutarea conducerii va urma schimbarea celor din funcţiile decidente cu oameni agreaţi cercurilor din Bucureşti şi încet-încet contractele pentru diversele servicii nu vor mai ajunge la firmele din Mediaş.
Raspunde

Mediesean 100%

Acum 10 ani

Foarte bine daca s-ar muta! PPai ce facem , fratilor .. ii sustinem pe Mafioti ? Adica un oras intreg stie despre afacerile celo de pe langa Romgaz, si Familile noilor Imbogatiti locali , si despre Mafia de la angajari, etc, etc ... si nu spune nimeni nimic ... ? Chipurile .. ar trebui sa plangem acum ca aceste jigodii cu Mafia lor cu tot sunt pe cale de disparite ...? Sa-i mute la Bucuresti, baga-i-as in Pizda Mamii Lor cu mafia lor si cum au distrus speranta de viitor pentru tinerii cinstiti si corecti si care au facut facultatile pe bune, si nu la \"distanta\" ...
Raspunde

ALEX

Acum 10 ani

VOI NU STITI CITII NU AUZITI CA NU SE VA MUTA NIMIC! SUNTETI NEBUNI SI SURZI? TOTUL ESTE O ZARVA PE CARE VOI ATI FACUT-O! POTOLITI-VA! DECI SE VA FACE DOAR O SUCURSALA CE E CHIAR ASA DE GREU DE INTELES!
Raspunde

Marghidan

Acum 10 ani

Aha, vor sa mute sucursala la bucale ! Huooooo
Raspunde

Sybi

Acum 10 ani

De 50 de ani sediu este la Mediaș ,dar nu mai au posturi ptr.lichelele PSD -te lui Nitu .Ar trebui sa conditioneze cu funcțiile autoritățile locale,
Raspunde

Pentru Alex

Acum 10 ani

Mai Alex, dar naiv mai esti si habar nu ai de politica...din cauza unora ca tine e tara asta in rahat . V-au manipulat toți cum au vrut si in continuare tot așa o sa va fraiereasca...sa ziceți ca ei!!!
Raspunde

10+9

Acum 10 ani

alex ala e un pustan,care habar nu are de politica si se baga ca musca in lapte.Ar trebui sa va dati seama,doar citind ce posteaza el.
Raspunde

GAZAVEM

Acum 10 ani

Pt. cunoscatori: DIVIDE ET IMPERA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus