Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ACTUALIZARE - Spitalul Judetean: prima suspiciune de Lyme din 2013

ACTUALIZARE - Numărul pacienţilor care au ajuns la Urgenţă, de la începutul anului, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a ajuns la 31. Specialiştii Direcţiei de Sănătate susţin, însă, că cele mai multe persoane se prezintă doar la medicul de familie. De altfel, DSP Sibiu a confirmat deja, anul acesta, 16 cazuri de boală Lyme.

"În afară de aceste persoane care au fost raportate, mai avem în curs de investigare încă 22 de seruri, care se află la Institutul de Sănătate Publică din Cluj, pentru confirmare cu testul western-blot", explică dr. Georgeta Marga, de la DSP Sibiu.

Potrivit specialiștilor sibieni, aflarea rezultatelor va dura mai mult decât de obicei, pentru că Institutul clujean a rămas fără kituri pentru testare. Netratată la timp, boala poate avea efecte neurologice dintre cele mai grave.

Știre inițială:

La Spitalul Clinic Județean a fost internat un bărbat de 61 de ani, suspect de boală Lyme. Bărbatul, care este din Șoroștin, s-a prezentat la medic după ce a fost mușcat de căpușă.

Pacientul a ajuns în week-end la spital, iar medicii au decis să-l interneze după ce au depistat o erupție cutanată specifică bolii, pe gamba dreaptă.

“Pacientul nu se află în stare gravă, dar i se fac investigaţii amănunţite. S-au recoltat probe pentru testul de boală Lyme, dar rezultatele vin în termen de 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Decebal Todăriță.

În ultimele două zile, la Spitalul din Sibiu au ajuns 10 pacienţi muşcaţi de căpuşe, însă bărbatul suspect de Lyme a fost singurul care a rămas internat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

K. Krumpf

Acum 10 ani

Cea mai mare capuse a Romaniei este Sibiul cu locuitorii sai escroci in proportie de 100 % .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus