Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Deputatul Remus Cernea ii raspunde lui Streza: Uite-ma!

Deputatul USL Remus Cernea a scris un comentariu pe site-ul voxpublica.ro în care dorește să clarifice propunerea pe care a făcut-o în privința finanțării cultelor. Nu ai uitat însă să precizeze ”Vă invit să comentați acest editorial într-un spirit de respect reciproc, în care să primeze argumentul și nu atacul la persoană…”, scrie Cernea în comentariu.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre iniţiativa deputatului Remus Cernea care ar vrea să nu mai fie finanţate cultele de la bugetul de stat, mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a spus că propunerea a fost făcută de o persoană care "nu a intrat niciodată într-o biserică". "El nu a intrat niciodată într-o biserică şi nici nu prea plăteşte impozite. Nu din impozitul plătit de dânsul trăieşte Biserica", a spus IPS Laurenţiu Streza. În răspunsul adresat ÎPS Laurențiiu Streza, Cernea a postat și mai multe fotografii cu el în diferite biserici, din țară și străinătate. 
Cernea propune pentru finanțarea cultelor un model asemănător care funcţionează deja pentru ong-uri, pentru care pot fi direcţionaţi 2% din impozitul pe venit. ”Propunerea mea nu interferează însă cu prevederea privind ong-urile, care va rămâne separată de procentajul alocat pentru culte”, a mai scris Cernea. Comentariul deputatului îl puteți citi aici. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

crestin

Acum 10 ani

prea inlte nu cobora la acest om care e casatorit cu sora lui stanga asa gandeste de frustat
Raspunde

brasoveanu

Acum 10 ani

in urma succesului actiunii de marti cand am venit in sighii insotit de zece prieteni brasoveni, am hotarat ca trebe sa mai trecem si luni sa ne-o balacim prin gura voastra. primu sibian venit, primu servit ! toata lumea pleaca fericita !!!!
Raspunde

lobont

Acum 10 ani

Dumnezeu sa-l ierte pe zevzec. Sper ca familia lui (daca are) sa nu aiba de suferit de pe urma actiunilor acestui individ iresponsabil. Cu siguranta ca cei care l-au votat nu sunt de acord cu ideile pe care deputatul le sustine acum. Dumnezeu sa ajute poporul roman, in majoritatea lui ortodox !
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

eu sunt de acord cu aceasta propunere.cine vrea sa bage bani in buzunarul popilor sa o faca din propriul buzunar.scolile sunt praf,spitalele la fel...
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Poporul roman este in majoritate ortodox, dar minoritarii (alogenii, ateii si poponarii), aia putini, fac zarva multa si sunt foarte activi pe internet. Ia sa vedeti cum o sa apara imediat turma de berbeci pusa pe injurat biserica ortodoxa.
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Nu stiu cat impozit plateste domnul Cernea si daca biserica traieste din el sau nu, dar sigur eu platesc impozit si nu vreau bor-ul sau alti mistici sa traiasca din el.
Raspunde

homar

Acum 10 ani

la cate fete frumoase sunt in tara asta nu e pacat sa fii homalau?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Din fericire, timpurile sunt impotriva voastra, si incet, incet, poporul se va lumina si voi o sa pierdeti sustinerea majoritara care va permite sa faceti evaziunea si jaful pe care le faceti acum. In Europa civilizata, religiozitatea, a ajuns ca, la 17-18%. Mai bucurati-va si imbuibati-va inca vreo cativa ani, ca multi nu mai sunt. Imi pare rau ca aceasta propunere de elementar bun simt, vine de la un individ fara credibilitate. Cu toate astea, bravo, Remus Cernea.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

a fi botezat ortodox pe acte nu inseamna ca esti ortodox practicant ultra-conservator. Eu cred ca maxim 20% din poporul asta mai crede in barbosii aia nemernici plini de bani, jegosii aia care sug seva societatii si ne lasa fara spitale si scoli ca sa aibe ei parohii cu turnuri poleite cu aur si se plimba cu sutana numai in masini de lux. Avem de 50 de ori mai multe biserici decat spitale, dar toate sunt goale. Mai gasesti cate o baba pierduta sau cate un cersetor \"la datorie\". Romanul crede in Dumnezeu dar nu mai suporta leprele alea barboase. Sa se finanteze singuri!! Oricum, la nunta, botez sau inmormantare tot trebuie sa cotizezi ca sa te bage in seama. Si pelanga asta, BOR este cel mai mare proprietar de terenuri din tara asta!! Are mai multe terenuri decat armata, becali si toti samsarii la un loc. DE CE sa le mai dam bani??
Raspunde

michael

Acum 10 ani

romanii au de fapt o problema : ei nu pot face diferenta intre credinta cea in Dumnezeu si ... increderea in biserica de aceea sar asa \"opariti\" cei care sunt de partea bisericii ! ei , pur si simplu nu pot face aceasta diferenta ... ca poporul roman este crestin nu se poate sa existe dubii in acest sens dar la fel de adevarat este si faptul ca nu mai dorim aceasta gasca de farisei ...
Raspunde

#

Acum 10 ani

Curand vom merge la Carrefour sau Real in vechile biserici, asa cum se intampla acum in UK...
Raspunde

xyz

Acum 10 ani

inca nu reusesc sa inteleg modul de gandire al celor care inca mai cred ca biserica+popii reprezinta echivalantul credintei si spiritualitatii... biserica a transformat credinta intr-un business...
Raspunde

piku

Acum 10 ani

problema nu e credinta ci burtile popilor care tot cresc pe spinarea amaratilor care li se primite fericirea in viata de apoi. sa nu confunde credinta cu nesimtirea popilor care deranjeaza
Raspunde

stalin

Acum 10 ani

Biserica ortodoxa e unul dintre cele mai mari rele din tara asta, alaturi de politicieni. Dar-ar Dumnezeu sa crape popii si politicienii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus