Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Marquardt a inaugurat o noua extindere

Marquardt, unul din cei mai importanți investitori veniți la Sibiu, a finalizat construcția ultimului modul al companiei din Zona Industrială Vest. De la cei 6.000 de mp de birouri și hale de producție din 2006, acum, compania funcționează în spații ce ocupă în total peste 36.000 de mp.

 
Arhitecta ultimului modul construit a predat cheia simbolică a noii construcții CEO-ului Marquardt, dr. Harald Marquardt. Reprezentant al celei de-a treia generații din familia care a pus bazele și controlează compania prezentă pe patru continente, dr. Harald Marquardt a declarat că evoluția rapidă a unității de la Sibiu este meritul celor angajați aici. ”Sunt impresionat de viteza cu care lucrurile s-au derulat aici. În opt ani, filiala din Sibiu a devenit cea mai mare din străinătate”, a spus  dr. Harald Marquardt.
 
Până la 1.800 de angajați
 
Cel de-al cincilea modul modul al Marquardt Schaltsysteme S.C.S este rezultatul unor investiții al căror volum în 2012 a fost de peste 22 de milioane euro: 12 milioane pentru construcții și zece milioane pentru tehnologie.
În momentul de față, în compania a cărei activitate este concentrata pe: producția de microcomutatoare, electronică, injecție mase plastice, vopsire repere mase plastice si montaj, lucrează aproximativ 1.200 de angajați. Odată cu deschiderea noului modul, numărul celor care lucrează la Marquardt Sibiu va ajunge către 1.300, estimează reprezentanții conducerii. La capacitate maximă, însă, compania din Zona Industrială Vest va avea 1.800 de angajați.
”Am început producția (în mai 2006 – n.r.) cu 6.000 de mp. Azi, am ajuns la marginea drumului european”, spune Jürgen Schmidt, director general al Marquardt Sibiu, făcând aluzie la faptul că, practic, extinderile din ultimii ani au ocupat tot terenul achiziționat în urmă cu mai bine de opt ani.
Din cei 36.000 de mp ai întreprinderii, 2.000 sunt ocupați cu echipamentele tehnologice. Producția propriu-zisă se realizează pe 16.000 de mp, 8.800 sunt alocați logisticii, iar 7.700 sunt spații de birouri.
 
De ce Sibiu?
 
Compania fondată în 1925 în Germania, are acum puncte de lucru în nouă țări, de pe patru continente, din Mexic până în China. Sibiul a fost ales în 2004 ca oraș în care să fie extinsă capacitatea de producție. ”Noi am simțit de la început că orașul și locuitorii vor să miște lucrurile, să își creeze un viitor. Spiritul întreprinzător pe care l-am întâlnit aici la toate nivelurile ne-a determinat să alegem Sibiul”, a povestit dr. Harald Marquardt. El a vorbit și despre primarul Klaus Werner Iohannis. ”A generat o coerentă politică a orașului Sibiu. A creat un climat prietenos investitorilor, de aceea avem încredere în Sibiu”, i-a mulțumit dr. Harald Marquardt primarului Sibiului.
 
Un milion pe săptămână
 
Din 2010, Marquardt Sibiu a depășit numărul de un milion de unități produse pe săptămână. Clienții sunt extrem de numeroși, iar lista acestora include nume de rezonanță printre producătorii auto: Mercedes Benz, Audi – Volkswagen, BMW, Jaguar, Land Rover, Peugeot, Citroen, Renault, .
În cadrul companiei de la Sibiu funcționează din anul 2008 și un Centru de cercetare și dezvoltare. Cei peste 110 angajați care lucrează aici sunt structurați pe trei departamente: dezvoltare software, testare și validare software și proiectare mecanică.
 
Încă un proiect
 
Din 2011, Marquardt a început implementarea unui alt proiect, cofinanțat din fonduri europene, în scopul de a extinde producția și a crește competitivitatea. Cei peste 100 de milioane de lei prevăzuți în cadrul proiectului au fost folosiți pentru creșterea suprafeței de producție și achiziționarea de echipamente și tehnologie de ultima oră . Proiectul are o perioadă de implementare de aproape trei ani, iar cofinanțarea asigurată din fonduri europene este de 20 de milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Go west!!!

Acum 10 ani

Primarul ar merita cel putin o statuie , un bust , in fata intrarii principale.
Raspunde

normal

Acum 10 ani

cum de ce a ales SIBIUL pentru ca avem primar un sasalau daca era unu deanostru pe locu fabrici crestea balari si ciulini
Raspunde

VM

Acum 10 ani

in curind nemtii vor deschide o noua sectie de constructie de masini la Sebes Alba unde sint doar romani,,,este orasul apropape fara someri ,,,sub 2%,,si procentul tinde sa ajunga la 0%
Raspunde

$

Acum 10 ani

Si care sunt salariile? Intreb si eu asa, ca poate cineva e interesat si de bani...
Raspunde

@4

Acum 10 ani

Pe grila lor de salarizare un ing incepator 1500 lei unul cu experienta max. 1800 lei. Sef de schimb max 2000. productia lucreaza 4 schimburi inclusiv sambata si duminica. Super control camere video la intrare cartele ...etc. Hmmmm sclavagism modern, falsa bunastare. Buna teoria ! intrii in sistem si devii o rotita mica care pune in miscare mamutul indusrial. Visul orcarui absolvent de la \"lucian Blaga\" , sa faca credit si sa aiba un salar de 1600 lei. Succes.
Raspunde

vlad

Acum 10 ani

Si totusi se poate mai rau : un profesor incepator are 800 de lei. Cum sa faci credit de banii astia?
Raspunde

pt.5

Acum 10 ani

Cel mai bine ar fi....sa nu mai muncim!Sau 2500 lei, fara camere de supraveghere, cartele, etc.Acestea sunt cerintele dac vrei bine daca nu...nu!Si oare sambata si duminica nu sunt platite ca atare?
Raspunde

blanc

Acum 10 ani

Vrei sa zici ca salarile alea sunt la star trasnmision Sebes?...E nasol rau...Daca continua asa probabil or sa se sature nemtii si or sa o vanda inapoi la romani. Oricum acum inteleg de ce au oprit departamentul de dezvoltare ....
Raspunde

@5

Acum 10 ani

fara cartela si camera de supraveghere ai face 2 ore de la intrare pana la locul de munca. Ca asa ai fost crescut. In occident crezi ca e altfel? Educarea se face cu frica de repercusiuni si cu arderea la buzunar.
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

fara camere video si fara cartele s-ar munci ca pe vremea lui nea Nicolae , ala pe care il plang 90 la suta din romani
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

romanului ii place s-o lalaie si sa castige cat mai mult plus ca s-ar lucra dupa stilul romanesc \'\' las\' ca merge si-asa \'\'
Raspunde

sasofilul

Acum 9 ani

(m)UE la pupincuristii klausului si multa (m)UE la slugile sasilor si nemtilor!
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Nu cumva esti coprofilul?
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

Sasofilule, esti dus ! Romanii tai ti-au vandut si furat si chilotii din***, nemtii iti dau sa mananci , pupa-i direct in***.
Raspunde

un roman

Acum 9 ani

Sasofilu e unu din tagma jefuitorilor si e disperat ca oamenii nu-i mai aleg.
Raspunde

o romanca

Acum 9 ani

Perfect spus , un roman ! Sasofilu\' a ramas fara paine :D :D :D
Raspunde

@o româncă nesimțită

Acum 9 ani

Ai un limbaj demn de mahalaua din care ai apărut. Cine vrei tu să facă firme pe aici și să-ți ofere un loc de muncă și o pâine ție și neamului tău de analfabeți xenofobi și rasiști??? Ai auzit de vreo companie românească de top în orice domeniu, care-și extinde afacerea pe aici și creează vreo țîșpe locuri de muncă? Ai auzit de vreo revoluție în industria auto care să propulseze România pe primul loc în domeniu? Atâta timp cât multinaționalele contribuie din plin la o stabilitate în piața muncii, nu cred că e benefic (să nu mai spun de politețea deosebită de care uzezi) să- înjurăm (degeaba!) tot pe ei. Când firmele românești învață să nu mai fure statul, să adopte politici reale de dezvoltare, să aplice pentru finanțări internaționale, să respecte angajații, atunci putem să ne angajăm și pe la ei. Până atunci, îți propun să iei în calcul un plan personal de dezvoltare antreprenorială. Deși, la atitudinea pe care o ai, nici la Registrul Comerțului nu vei ajunge să-ți înregistrezi buticul ! Nesimțito !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus